ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barracuda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mayıs 2005 17:32
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2021 18:57
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem CUMALI
Doğum Tarihi:
12 Mart 1970
Yaş:
54
İl:
Mugla
Meslek:
Isletmeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Kerem CUMALI

SON 6 MESAJI

Pirana Konusu

Piranhadan zerre kadar haberi olmayan komisyonun, 2 tane makaleyi referans alarak, bu doğrultuda genele varması anlamsız ve gereksiz bir uğraş. Hayvanları koruma derneğinin kendi asıl işlerini yapamazken piranha gibi ülkemizi hiç ilgilendirmeyen bir sorunla uğraşması, harekete geçirmesi vs. komik, gerçekçilikten uzak.

Etcil reptile, tarantula, F0 tatlı su ve tuzlu su balıklarının adaptasyon ve beslenmesinde, yavru üretiminde ve büyütülmesinde, canlı yem kullanılmaktadır ve kullanılacaktır.

Kolay gelsin.
Deniz akvaryumu dönüşümü
Malesef sadece ısıtıcınızı kullanabilirsiniz. Elinizdeki akvaryum için ciddi bir masraf çıkacağından emin olabilirsiniz.
BÖYLESiNi GÖRDÜNÜZ MÜ?
Benolsam o ps yi akvaryum yaparım.
Mutlaka bilen vardır

3-4 tane olmasada, en azından 2 tane palyaço ya ev sahipliği yapacak bir nano nun teoride ve pratikte kurulabilirliğine dair onlarca yazı okudum, canlı örneklerini gördüm.

Bende 40 lt. arkadan sumplu, pl lambalı ve fanlı bir sistem ile bu işe başladım.

7.5 kg canlı kaya, 2 kg arogonit kum 18 watt. ışıklandırma, haftalık %20 su değişimi ile sistem yaklaşık 1 aydır sorunsuz çalışıyor.

Bu hafta birkaç hermit, shrimp ile temizlikçi ekibi nanoya ekleyeceğim.

Işıklandırmayı arttırıp, basit bir kaç omurgasız ile nanonun dahada şenleneceğini düşünüyorum. 1-2 ay da akvaryumu bu şekilde çalıştırmayı düşünüyorum.

Hang on ps mi ekleyip, 2 ad palyaco koymayı planlıyorum.

Toplamda 6 aylık bir süreç planladım sistemin oturması ve sindire sindire kurabilmem için. Bulabilirsem yaza kadar  micro chiller eklemek istiyorum.

DENİZDEN CANLI KAYA TOPLAMAK?

Ben denedim ve kullandım.

Dez avantajları var, kayalar içerisindeki canlılar akvaryumunuzda tehlike oluşturabilir.Benim poliplerimi afiyetle yediler mesela.        Yapılacak işlem şu:

Topladğınız kayaları bir fırça ve benzer şeyler ile iyice temizleyin, bir kapta hazırlamış olduğunuz, yoğun tuzlu su ile banyo ettirin, böylelikle istenmeyen canlılar kayaları terk edecektir.

Boş kumsuz bir akvaryum içerisine güçlü bir kafa motoru ve ps yerleştirin. Işıklandırma çok şart değil günlük 1-2 saat ışık yakarak foto sentetik mikro organizmaların yaşamına imkan sağlayabilirsiniz.

Amonyak 0 olana kadar su değişimi yapın, kürleme tankını en az 3 kez doldurup boşaltacak kadar tuzlu suya ihtiyacınız olacak.

Bu işlemi balkon veya bahçede yaparsanız iyi olur, istenmeyen kokulara maruz kalmamanız için. Bu yöntem ile illa denizden kaya çıkarmanız gerekmez, istediğiniz herhangi bir kaya parçasını veya alçı-arogonit kum ile yaptığınız dekoratif, bakterilere yataklık edecek oluşumları kürleyebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Mini Deniz Akvaryumum

Bende benzer ebatlarda bir akvaryum ile nano reef kurmaya çalışıyorum. Yapılabilir, benzer örnekleri çok, küçücük akvaryumlarda resif kurulabilir. Balık yaşar, fazla canlı yükü olmamak kaydı ile düzenli su değişimi ile PS kullanmadan sorunsuz yıllar geçirilebilir.

Ama canlıyı koymakta acele etmişsiniz. Mevcut kayalarınız ile döngünün tamamlandığını sanmıyorum. Gerçek canlı kayalar ile sık sık ölçüm yaparak en az 1 ay tankınızı boş çalıştırıp, döngüyü otutturmalısınız. Daha sonra yapılacak iş balıktan önce hermit, karides gibi temizlikçi ekibi akvaryuma eklemek.

Kolay gelsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.