ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cybertronic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Nisan 2008 11:35
Son Ziyaret:
26 Mart 2013 04:52
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Celil ÇUBUKTAR
Doğum Tarihi:
28 Ekim 1976
Yaş:
47
İl:
Elazig
Meslek:
Ceryan-Ceryanoik Y.Müh
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Celil ÇUBUKTAR
Daha İyi Olmaya Çalışmayan, İyi Olarak da Kalamaz...

SON 3 MESAJI

Lepistes ve çözüm bulamadığım hastalık

Geçmiş olsun öncelikle, renklerinde bir kararma var mı acaba?

acemi412008-04-30 17:13:35
Tropikallerim Ölüyor
 
              Ben de 15 gündür bu hobiyle uğraşıyorum, o yüzden çok tecrübeli değilim ama balıklarımı alır almaz bende de ölümler oldu. Hasta balıklarını zaman kaybetmeden ayırmalısın, 5 lt lik pet şişenin üst kısmını kesip karantina tankı yapabilirsin mesela.
İlaç Katılmamış Tankın Dezenfektasyonu Nasıl Olur?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Aynı gün içerisinde sırayla; kuyrukta benek benek olan renk değişimi giderek arttı ve bütün kuyruğu kapladı. Sonrasında ise kuyruk ve yüzgeçlerde liflenme şeklinde bi yapı meydana geldi ve daha sonra kısalma ve dökülmeler oldu.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sadece 8 lepistes (3e 5d)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28 derece

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Bactrim Forte (30 lt ye yarım tablet)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :,
Merhabalar, ben bu hobiye başlangıç için (3e 5d) 8 lepistes aldım ve bunları suyun kimyasına ve ısısına alıştıra alıştıra tankıma ekledim. Bu süreç nerdeyse 1.5 saat sürdü. (Not:Balık eklemezden evvel tanka 3 günlük dinlenmiş su ekleyip 5 gün boyunca filtre ettim suyu, yani bi hafta sonra balık ekledim) Ertesi gün sabah lepistesimin birinde kuyruk erimesi başladı, bu işte yeni olduğum için ve kimseden doyurucu bi bilgi alamadığım için teşhisi (bakteriyel enfeksiyon) kendi imkanlarımla koydum ve zaman kaybettim tabiki. Ama hemen aynı günün akşamı 30 lt lik bi kovaya bütün lepisteslerimi ayırıp içine de 1 tablet bactrim forte (Bunu 2.gün yarım tablete düşürdüm) ve kaya tuzunu eriyik şeklinde koyarak tedaviye başladım. Tedavi tankında (30lt lik kova) 1. gün sonunda % 50 su değişimi yaptm ve ısıtıcı koymadım suya. Çünkü sıcaklığın bu hastalığın hızını nasıl arttırdığını bizzat kendim şahit oldum. Aydınlatma da yapmıyorum. Tedavi amacıyla kullandığım kovanın içinde sadece çift çıkışlı hava motorundan beslenen yuvarlak bi hava taşı var ve yemleme hariç devamlı çalışıyor. Yemlemeyi günde tek öğün sabahları yapıyorum, akşamları ise %50 dip çekimi yaptıktan sonra dinlenmiş suyu ekleyip ilaç (yarım tablet bactrim forte) ve kaya tuzunu (10lt ye bir çay kaşığı) bi bardakta eriterek kovaya döküyorum. Bir erkek öldü ve diğer erkek de ölmek üzere ama geriye kalan 6 lepistes iyi şu an. Sorum şu; bu bakterilerin ana tankın suyunda da olabiliceği varsayımını yapar isek akvaryumdaki suyun da dezenfektasyonu gerekiyor. Aynı ilacı ana tanka atıp yararlı bakterilerimi gözden çıkarmak istemiyorum ama peki o zaman filtre ve tabandaki yararlı bakterilerimi öldürmeden sudaki fırsatçı bakterileri (aeromonas vb bakteriler) nasıl dezenfekte edebilirim ve bu tür bakterilere karşı tankımda ne gibi tedbirler alabilirm. Yoksa bu bakterileri kabullenip balığın bağışıklığını düşürmemek üzerine mi yoğunlaşmaşlıyız. Hasta akvaryumun kurtarılması ile ilgili yazıyı okudum ama ben şu ana kadar ana tankıma tek damla olsun kimyasal (ilaç, dezenfektan v.s) eklemiş değilim. Mevcut biyolojik ortamı korumak istediğim için açtım bu yeni konuyu. Umarım aradaki farkı anlatabilmişimdir. Yani ana tankımı, biyolojik ortamını bozmadan kurtarmak için geç kalmış değilim. Karantina tankının gerekliliğini erken yaşadığım bu tecrübe sayesinde öğrendim. Ama şu an için önce hasta kabul ettiğim tankımı dezenfekte etmeliyim ve balıkları ana tanka almak için en az 2 günüm var. Tankın dezenfektasyonu uzun sürerse balıklarımı bi süre daha kovada tutabilirim sanıyorum. Tavsiye ve önerileriniz için şimdiden tşk ediyorum...

Cybertronic2008-04-17 01:36:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.