ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Baris SOZUAK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2008 18:06
Son Ziyaret:
08 Aralık 2023 22:36
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış SÖZÜAK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Elektronik Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış SÖZÜAK

SON 10 MESAJI

Dıy 3d Fon Yapımı Ve Malzemeleri
Yok arka degil yanlarda bosluk kalmasin demek istiyorum. Ben standart boy malzemeden yaptigimdan akvaryuma onden bakinca sag ve solda bosluk kaldi biraz. Suyun basinci zaten malzemeyi arka duvara yapistirir tabi orayi iyi silikonlayip su sizmasini engellerseniz. Bir ara resim cekip eklerim konuya daha iyi fikir verir. Aslinda bu forumda konu acmistim diye hatirliyorum. Bir bakayim varsa konumun baglantisini eklerim.
Dıy 3d Fon Yapımı Ve Malzemeleri
Aslina bakarsaniz siyah yada dogal urun rengi disindakilere zaten pigment ekleyip renk veriyorlar o yuzden cok takilmayin harici renk eklemeye. Ben styropor kopuk uzerine yaptiktan sonra dort kenara ek kareler olusturacak sekilde silikon surdum. Yalniz sunu atlamayin. Fon akvaryumun yanlarini da kapatsin. Eger acik kalirsa kucuk baliklar SIKISABILIYOR ve pislik birikiyor orada. Ben standart 1.2 idi galiba kopukten yaptim 1er cm kadar acik kaldi keske yapistirdiktan sonra sivi derz akitsaydim da doldursaydim dedim. Her ne kadar canlidoguran ve karideslere guvenli yer olduysa da balik SIKISTIGI DA oldu tortu biriktigi de.
Dıy 3d Fon Yapımı Ve Malzemeleri
Köpük eğer açıkta bir yer kalırsa suyu emebilir o nedenle tavsiye etmem süngerimsi yapısı ve basınç altında olacağı için içine açık bir noktadan su alabilir. O nedenle ben de başta köpük kullanacakken vazgeçtim. Mümkünse küçük bir parça üzerinde deneme yapın. Ben derzi renkli aldım o nedenle boya katmadım, 1 hafta kadar kuruttum sonra su doldurup beklettim 1-2 gün. Ardından su doldurup birkaç balık attım. Balıklarda sorun olmayacağını düşünüyordum ki olmadı da. Canlıdoğurandan çiklid türlerine kadar kurulum oldu. Malzemenin üzerindeki tavsiyelere uyun. Derzin su ile teması kaç gün sonra mümkün olur diye bilgi vardır üzerinde. O süreyi bir-iki gün geçin zaten ben birer gün aralıklarla kaplama yaptım yaz olduğundan kuruma sorun olmadı.
Dıy 3d Fon Yapımı Ve Malzemeleri
5-6 sene önce 50 mm kadar kalınlıkta 3 adet 100x50 cm styropor katmanını silikonla yapıştırıp sıcak hava tabancası ile rastgele oyuklar yaparak üzerini sıvı/cıvık krem kıvamında fuga2300 olması lazım malzeme ile 3 kat boya yapar gibi yaparak kalın bir tabaka elde etmiştim. Hiç balık kaybım olmadı. Hala da o dekor akvaryumda silikonla yapıştırılmış halde kullanımda. En ufak bir dökülme de yaşamadım. Korkmadan kullanabilirsiniz.
Eheim 2217 - Dophin C1600 - Fluval 406
Tetra hatalarını düzeltti diye biliyorum. Güç tüketimini de 1 watt aşağı çekmiş. Dophin de bendeki 35 watt idi o da düşürmüş. Tetra sorun çıkartmaz. Çıkartsa da 5 TL ye oring değiştirip devam edersiniz. Daha yeni tecrübe ettim. İç filtre alayım bunu da devre dışı bırakayım diyordum son bir şans verdim. Bir de hortumu komple değiştirdim. Akvaryumun içine kadar dış çapı daha kalın, iç çeperi daha ince dolayısıyla iç çapı daha büyük bir hortum kullandım. Kaya dekoru yaptığım için orijinal U boruları sorun çıkartıyordu. Debi bayağı yükseldi. Tabi şu da bir gerçek hortum uzadıkça sürtünme arttığından debiyi düşürür o nedenle hortum boyunu mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışın. Hortumları siyah bantla sararsanız ışığı engelleyip yosun tutmasını daha uzun süreye çıkartırsınız.
Temizliği konusunda da ben hortumdan sıkı sıkı geçecek kadar bir pamuk parçasını bir taraftan yerleştirip basınçlı su uyguluyorum öte taraftan tüm yosunu sıyırıp çıkıyor.
Eheim 2217 - Dophin C1600 - Fluval 406
İlk aldığım dış filtre Do(l)phin C1300 dü. Çok uzun süre kullandım oldukça güçlüydü. Daha sonra sanırım değişiklik yapmak istedim durup dururken sattım 2. el C1600 aldım. Eski sahibi biraz silikonla sızdırmazlık sağlamak istemiş sanırım filtre musluk bağlantıları felan silikon dolu idi onu komple temizleyip bir süre kullandım. Sonra plastik boruları yılların etkisi ile çatlayıp hava yaptığından verim alamadım. O sıra kolaylıkla yedek parça da bulunmadığından sinirlenip hurdaya attım. Ekol-jebo-eheim-tetra kullandım. Şu an 2. tetra 1200 modelindeyim. Sırf macera olsun diye diğerlerini de denedim ama dophin c1300 ve 1600 modelleri çok çok iyi idi. Fiyat makul ve güçlüydü. Tek sorunum eskiyen hortum çıkış aparatları oldu. Şu an Tetra 1200 de istediğim sızdırmazlığı oringleri değiştirip elde ettim ama C1600 denk gelseydi onu alırdım tekrar. Fluval de hiç kullanmadım ama 30 yıl önce piyasada iç filtre yerli dışında tek tük ve çok pahalı iken babam kullanılmış bir eheim iç filtre getirmişti. Pervaneyi yuvasında hizalayan plastik kapağın bir kanadı kırılmıştı. vida ve pul ile onu da çok uzun süre kullanmıştım. Astronotların o koca dışkılarını küçücük kanallardan çeker alırdı. Tabi artık evladiyelik ürün yapılmıyor haliyle hemen hemen hepsi çin üretimi. O kalitede olsa eheim de tercihim olabilirdi. Bu tip cihazlarda enerji tüketimi aslında çok önemli başta pahalısını alırsanız düşük elektrik faturası ile amorti eder yada başta ucuz alırsanız elektrik faturasıyla ek taksit ödetir. Eheim ve Tetra başta ödetiyor, Do(l)phin güçlü ama tüketimi de fazla elbette.
Dış Filtrem Yeterli Mi Yoksa İç Filtre Gerekli Mi
Bir de ek elektrik tüketimini düşünün.
Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada

Ben de 400 LT de canlıdoğurana geçeceğim için tetra 1200 ü devre dışı bırakayım buyuk bir iç filtre alayım diyordum ama güç tüketimlerini görünce vazgeçtim. Asıl sorun emiş ağzından yavru kaçması idi. Oysa lepisteslerde en az 6 ay filtre ile uğraşmam diye avantajlıydı da. Bugün üzerindeki oringlerin daha kalınlarından aldım hem musluklardaki hem de kafanın etrafındaki büyüğün. Eskiden teflon sarar bir de gıdaya teması güvenli şeffaf gres yağ sürüp sızıntıyı keserdim. Son bir şans vereyim dedim ve musluktaki contaları daha etli olanlarla (2+2) değiştirdim kafa contası da daha etli olanla değişti sorun kalmadı işte budur dedim.
Açıkçası sorunun asıl olarak musluk contalarından olduğunu düşünüyorum ama kapak öyle tasarlanmış ki net olarak belirleyemiyorsunuz yerini. Şu an canavar gibi oldu. Bu konuya dikkati çeken arkadaşlara çok teşekkürler.

Akvaryum Led Tavsiyesi
Led konusunda tavsiyem beyaz ve rgb led alıp her ikisinden de sıra sıra eklemeniz. 4 basamaklı rakamlar büyüdükçe led kılıfı büyür. 3 çipli olanlarda daha fazla aydınlatır. Birde bunların metrede 30 ve 60 led olanları var. Ne kadar çok led o kadar parlaklık elde edersiniz. Aslında şerit ledleri yurtdışından getirtmek çok akıllıca değil. Burada da uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Size tavsiyem 3 çipli metrede 60 led olan cool white (soğuk beyaz alıp  kapak boyunca 3 yada 4 sıra  yapıştırıp aralarına da 2 sıra rgb led şerit eklemeniz. Böylelikle beyaz yanında diğer renkleri de ortaya çıkartma şansınız olur akvaryumda zira ledler monokrom ışık kaynaklarıdır. Yani akkor lambalar gibi  kırmızı ağırlıklı geniş aralıkta renkler içeren sarı ışık yerine sadece kendi renklerindeki dalgaboyunu yayımlarlar bu nedenle güneş etkisi elde edemezsiniz. Rgb ledlerde her üç renk yanında beyaz renk elde etmenin yanında değişik renkli gölge efektleri de oluştuğundan görsellik artar. Hatta kapağa her renk için düğme eklerseniz istediğiniz kombinasyonları elde eder hatta 10-15 TL gibi aralıkla satılan uzaktan kumandalı rgb  devresi alırsanız yine istediğiniz renk ve ışık miktarı ayarlama şansınız olur.

Bu arada ledleri silikonlu alın ki akvaryumdan gelen nem ledlerin bağlantılarını okside edip çürütmesin. Silikonsuz alırsanızda üzerine montajdan sonra şeffaf vernik sıkmanızı tavsiye ederim  hatta buhar kapağı olsa da korumalı led alın. 
havya kullanimi ddstek
Ben genelde plastik işleme için havya kullanırım. İşi bitince de sıcakken kuru kalınca bir bez parçası ile ucu temizlerim. Eğer plastik inatçı ise büyükçe bir tahta saplı bıçağı ocakta ısıtarak kesim yapıyorum.
Ayrıca döner ve titreşimli elektrikli testere tipleri de var ama ince dişli olanlara  ısıyla eriyen plastik dolduğunda kesim sıkıntılı oluyor. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.