ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
unsal1309
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ekim 2008 19:44
Son Ziyaret:
16 Ocak 2016 15:09
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ünsal yen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Malatya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

unsal yen

SON 10 MESAJI

3 Aylık araştırmanın ardından gübresiz ..
Ufuk kardeşim, açıkcası neden kaynaklandığını bulamadım. şimdi hiç bir koku yok. büyük ihtimalle su değişimi yapmıyordum, ondan kaynaklandı. dip çekimi yapmıyorum. Doğal döngü oturdu, hatta küçük misafirlerim bile var. Toprak solucanı çıktı akvaryumda. yüzeye çıkmasada zeminde dolaşıyor...
3 Aylık araştırmanın ardından gübresiz ..
Gilamaniac arkadaşım, bilmeni isterimki bitki akvaryumu kurmak anlatıldığı kadar zor bir iş değil (uygun bitkiler secerseniz tabi :)) . sadece zemini kalın tut (torf = Bitki toprağı) .. üzerine sineklik koy ki, daha sonra bitki buyumeye baslayınca zeminden toprağı yüzeye çıkartıp, pislik çıkarmasın. sonra üzerine ince bir tabaka kum yada lav kırığı. bitki için başlangıç olarak subulata , Rotala Rotundifolia yerinde olur. aydınlatmada iyi olsun. başka birşeye gerek yok. balıkları doyur yeter. son olarak haftada 3 te 1 su değişimi. ve yarım şişe maden suyu koy. hepsi bu. 3 ay sonra seninde böyle bir akvaryumun olur kardeşim :)
Rotala Rotundifolia ve Elma Salyangozu
Arkadaşım bendeki 2  singapursalyangozundan 1 i yaprak bırakmadı... sonra mefta oldu. diğeri hiç yemiyor. arkadaşların dediği gibi, biri yiyor diğeri yemiyor. garantisi yokTebessüm
subulata yapraklar kararıyor!
Akvaryumu kuralı 4 ay oldu. aydınlatma 2x20 wattlık ekonomik ampul 2x100watt ışık verenden (bildiğimiz ampul Dil%20Çikarma) , günde 5,5 + 6.5 saat (toplam 11 saat) aydınlatma. Gübreleme yok. sadece haftada bir yarım şişe maden suyu ve 5 lt. su değişimi. Bu arada akvaryum ebatları 55x45x35 cm.
her sabah 06:20 de işe gitmeden önce yemliyorum(miktarı derseniz o saatte insanın zihni nekadar açıksa... bazen gözüm kapalı atıyorum Big%20smile).
bu yosundan çok yaprakların öümü gibi. budama istiyor sanki. genelde alt yapraklarda kararma.
son olarak zeminde önde 8cm arkada 13-15 cm torf var. Herşey doğal. yapay birşey yok...Göz%20Kirpma
subulata yapraklar kararıyor!
subulata yapraklar kararıyor, nedenini bilen varsa lütfen...







3 Aylık araştırmanın ardından gübresiz ..
Arkadaşlar, 20 w lık florasan ilavesi ve zamanlamayı değiştirdikten sonra bitkiler yayılmaya başladı.

Sorunlar bitermi Aglama
Gecen gün akvaryumun yerini değiştirmek gerekti. tabi suyunun %80 ini cıkarıp yaklaşık 30 dk lık bir operasyondan sonra yerini değiştirip. tekrar aynı suyu içine koydum. bu zaman zarfında sıcaklık minimum 19-20 dereceye kadar düştü. şimdi herşey eskisi gibi yanlız. çok pis bir koku sardı odayı. (koyun gibi kokuyor Hasta)

ilk etapta aydınlatma ısınıp plastik kokusumu geliyor diye düşündüm ve aydınlatmayı fazla üzerindeki plastiği ısıtmayacak şekilde ayarladım.

Ama koku devam ediyor...

Akvaryuma Azoo  bio-bacteria koymustum. bir yerde bunların sıcaklığa karsı hassas olduğunu okumustum... acaba sıcaklık dalgalanmasından dolayı kokuyu bunlarmı yapıyor?

yardımarınızı bekliyorum... Karım şimdiden şikayetçi olaya başladı Sikkin




3 Aylık araştırmanın ardından gübresiz ..
İlk etapta aydınlatma uzun süre açık kalınca ısı beni rahatsız etmişti. ama şimdi 6 saat süreye açık kalıyor. dediğiniz gibi bir sorun yaratmadı. Şimdi 7-13   16-22 arası açık... Gelişmeleri birlikte göreceğiz.
70*40*40 bitkili başlamasına tavsiyeleriniz
Arkadaşım, İlker beyinde dediği gibi aydınlatma sorun oluyor ama taban seviyesinide dikkate almalısın. senin asıl yüksekliğin tabandan aydınlatmaya kadar olan kesimdir.
Taban için önemli olan gübre kullanıp kullanmayacağın. eğer gübre kullanmak istemiyorsan, benim yaptığım gibi zemine iyi torf kullanman gerek. zemini sağlam tutmanı tavsiye ederim. bir arkadaşımın tavsiyesiyle toprağın arasına 5-7 tane çivi koydum... zamanla toprağa demir versin diyeymiş :))
15cm zemin yaparsan... aydınlatmada iyi olursa (lt başına 0.8 watt) 50 cm yükseklik iyi olur kanaatindeyim... Hatırlatmak isterim bende forumda yazılanları çok okumuş, bu işte yeni biriyim Göz%20Kirpma
unsal13092008-11-26 09:04:40
3 Aylık araştırmanın ardından gübresiz ..
CoryCory'nin aydınlatma sistematiğini dün ayarladım fakat karşıma ısınma problemi çıktı. Uzun süre açık kalan florasanlar aşırı ısınıyor. Evi yakmak istemeyiz... Sonuçta evde değilken de aydınlatma açık. onuruygun2009-01-29 17:55:53

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.