ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akvaryumburak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2008 14:34
Son Ziyaret:
22 Ekim 2012 20:32
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak çakmak
Doğum Tarihi:
22 Mart 1982
Yaş:
42
İl:
Edirne
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Çakmak

SON 10 MESAJI

Cichlid Tavsiyesi
Merhaba, arkadaşlar öncelikle bu forumun çok yararlı ve kaliteli olduğunu söylemek istiyorum. Bu benim ilk mesajım değil daha önce amazon akvaryumu kurdum ama o ailemin evinde kaldı ben Antalya'ya taşındım. Şimdi burda daha farklı bir akvaryum düşünüyorum bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım olacak. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Akvaryum ölçüleri: 100*40*50(y)
Dış filtre kullanılacak.
Dipte kum çok ince olacak. Kumsuz da mutlu olabilecek bişi olsun, dekor olarak kaya koyacağım. Bitki çok az olacak. Bakımı kolay olan Anubias gibi bir bitkiden birkaç adet olacak.
 
Kolayına kaçıp okumadan burda sormak istemezdim ama denedim ve çok fazla tür cichlid var. Seçim yapmam çok zor. Benim istediğim, görüntüsü göz alıcı, renkli, 8-10 cm ile 12-14 cm arasında olan ve en az 6 cm civarı boyda bakmaya başlayacabileceğim, bir çiklitin olabileceği kadar barışçıl olan bir balık. Akvaryumda birkaç senegal bişiri, bir çin ejderi ve bir hayalet olacak bunların yanında uyumlu olabilecek 5-6 tane bakabileceğim bir çiklit.
akvaryumburak2009-04-11 15:38:07
Kendinden sumplı akvaryum ve asma armatür
İlgilenen herkese teşekkür ederim, Mustafa'ya da saatlerce bıkmadan sıkılmadan sorularımı cevaplandırdığı için teşekkür ederim :) Kendisinden aldığım taç kuyruk betayla akvaryuma duyduğum ilgi elle tutulur bir seviyeye geldi ve betaya 2 hafta baktıktan sonra gerçekten bir akvaryum kurmaya cesaretim ve isteğim oluştu. Daha sonra iç filtre kullanmak istemeyişim, dış filtre alamayışım sebebiyle bu sump projesi doğdu. Mustafa çizdi ben yaptım. Şu an çok memnunum ancak İlyas Bey'in söylediği konu tamamen doğru girişte bir tane boş su kanalı olmalıymış. O kadar kötü bir durum değil sonuçta pislikler yine üstteki elyafta birikiyor, onu yukardan değiştirmem çok kolay, ama giriş deliğinde süngerin üstünde kaba pislik yığılı oluyor sırf bir kaç mm.lik pis bir alanı temizliycem diye alttaki süngeri haftada bir çıkartmam gerekiyor. Bu filtre sisteminden çok memnunum tekrar akvaryum yaptığımda yine bunu kullanmayı düşünüyorum ancak yukardaki hatayı tekrarlamam.

Armatür şöyle arkadaşlar, kolayca evde yapılabilecek bir şey aslında ama emek gerektiriyor. Uygun ölçüde pleksiglas kestirirseniz evde de yapılabilir. Ama ben bir kısmını sanayide yaptırdım. Anlatıyorum:
Pleksiglass kesiliyor, kat yerleri için kanal açılıyor. kat yerleri elektrik geçen bi direnç teliyle ısıtılıyor, katlanıyor. Malzeme, anında tekrar sertleşiyor. Duylar için veya ne takmayı düşünürseniz boyuta göre flo da olabilir, gerekli delikler matkapla açılıyor. Ben duy için, asma zincir için ve sıcak hava çıkışı için deilikleri kendim kolayca açtım. Hava deliklerini yazın gerekirse fan takabileceğim şekilde açtım. Malzeme delik açılırken kırılmayacak kadar yumuşak ama yeterince de sert. Ayak olarak 2 alüminyum boru bir dirsek aldım. gerekli delikleri deldirdim. Malzemeleri yerleştirmeden önce hem dışarı ışık vermemesi hem de yansıtma amaçlı alümünyum levya kesip yapıştırdım. Bu levhayı da pleksiyi olduğu gibi sanayide plastikçiden aldım. Armatürün yatay olarak hareket edebilmesi için arada bir çift yuvarlak parça kullandım ismini bilmiyorum fotoğraflarda görülüyor. Gerektiğinde lambayı akvaryumun üstünden öne veya arkaya kaydırabiliyorum. Sehpaya nasıl monte ettiğimi, ve akvaryumla ilgili birkaç fotoğraf daha sonradan eklerim.

Şimdilik tek hoşuma gitmeyen şey, yağmurlama borusunun yarattığı minik kabarcıkların su içinde gezmesi. Havalandırma için kabarcık olmadan ne yapılabilir bilmiyorum...
akvaryumda tuhaf şeyler çıktı Resimli
Seachem Flourish, 2-3 günde bir 1 ml verdim.
akvaryumda tuhaf şeyler çıktı Resimli
Akvaryum 2 hafta önce kuruldu ve sadece filtre çalışmaya başladı. Daha sonra neon tetra eklendi, 5 gün önce de suyu boşaltıp aldığım kumları koydum: alta lava kırığı, ortaya aquaclay, üste hagen siyah kum. birkaç bitki dikimi yapıldı. Kumları çok iyi yıkamıştım suyu geri doldurduğumda bulanıklık çok azdı hatta. 2 gün sonra bitkilerin üstünde bu kahverengi şeyler çıktı önce yosun sandım ama işmdi yosun olduğunu düşünmüyorum. Akvaryumda sıvı gübre, sıvı karbon, black water kullandım ve 3 gündür de beyaz benek ilacı kullanıyorum. Sizce bunlar ne olabilir?

akvaryumburak2008-11-19 02:47:09
15w floresan
Alıntı: "Gerçekten aralarında bir fark olmasa Sera gibi markalar nasıl bütün dünyaya bu kadar pahalıya floresan satabiliyor sizce?"

Yücel Bey,
Ben de onu soruyorum
Filtrede İşte Çözüm (Fotoğraf Eklendi 3.sayfada )
Merhaba, filtreyi çalıştırmaya başladım, henüz filtre malzemelerini yerleştirmedim. Sistem tam çizildiği gibi çalışıyor. Bu başlığa katkım şu an bu güncel bilgimden ibaret olacak. Daha ileride belki sistemin mimarı Kabaltah ile bir sunum yapabiliriz. Benim akvaryum konusunda yeni olmam dolayısıyla eğer böyle bir sunum ve paylaşım olacaksa ona bırakmak durumundayım. Ama şu anki fikrim: Geniş kapasiteli (benimki 7lt oldu, bu da akvaryumun 10'da 1'i) bir iç filtre olarak tavsiye ederim. Dış filtreden üstünlüğü gibi bir fikrim şu an yok. Bunu kullanmayı istememin sebebi dış filtreyi hobiye girişte pahalı buldum ve iç filtreleri de yetersiz buldum. İyi günler.
15w floresan
Acaba neden bahsettiğim ampülleri kullanmak istemiyorsunuz? Muhabbet olsun diye soruyorum. Bana balık seçimi konusunda yardımcı olmuştunuz, sizinle fikir alış verişinde bulunmak isterim. Akvaryum için yapılan bu sözü geçen lambaların içinde vitamin mi var? Spektrumu (tayf) ayarlanmış nihayetinde. Ve Amano'ya göre günışığı lambalar su bitkileri için daha etkin. Şimdi bu grow lambaların savı ne? Bitkiler kırmızı ışıkta daha çok fotosentez yaparlar. Fakat bu kara bitkileri için geçerli; kırmızı ışık kuvvetli olmadığı için suyun fazla altına inemiyor. Asıl sucul bitkilerin fotosentezde kullandığı ışık mavi. Pembe lambalar bu durumda aslında mantıklı değil. Söylediğiniz 750 lümenlik lamba yerine benim önerdiğim 1500 lümenlik lambayı neden kullanmayı hiç düşünmüyorsunuz? Konuya tekrar yorum yazmamın sebebi aslında sizin uygun lamba bulamayışınız. Yoksa fikrimi bir kere söylemem yeterliydi, ama şimdi madem bulmakta güçlük çekiyorsunuz bu söylediklerim konusunda ne düşünüyorsunuz? Bitkiler için spektrumu ayarlanmış lambalar var peki, ama siz hiç standart günışığı lamba ve bitki lambası ile bilimsel olarak yapılmış bir kıyaslama gördünüz mü? Görmüş olabilirsiniz, meraktan soruyorum. İnsanlar bu lambaları tam olarak neden tercih ediyor bunu merak ediyorum. Bu arada tekrar belirteyim, eğer söylediklerim kafanıza yatarsa, bu lambaları bakkaldan biraz büyük olan her yerde bulabilirsiniz :)
iyi akşamlar.
İÇ SUMP-FİLİTRE PROJESİ - DIY -
Selam,
Madem elinizde malzeme var ve kendiniz yapacaksınız: Bir önerim olabilir. Filtreyi köşeye yerine hazır akvaryumlardaki gibi akvaryumun arkasını boydan boya dar bi şekilde bölerek de yapabilirsiniz. eğer toplam "yüzülebilir" genişlikte ve fon görünümünde problem olacağını düşünmüyorsanız.
15w floresan
Ben de kurulum aşamasındayım ve bir miktar araştırma yaptım. Kendim Philips compact (küçük) florasan kullanacağım. Bunlar hem ekonomik, hem az yer kaplıyor, hem de balast ve starter gerektirmeden doğrudan normal duya takılıyor. Bunların arasından da üstünde day light (günışığı) yazan mavi kutuların 23 wattlıklarını tavsiye ederim. Takashi Amano'nun tasarımı olan lambalar da mavi ağırlıklı (kırmızı yerine) gün ışığı veriyor. Sayı olarak bir şey diyemeyeceğim, Bir tanesi 1400 lümen civarı (düz U şeklindekiler spirallerden daha az lümenli). Lümen ihtiyacınıza ve taban alanınıza göre sayıyı belirlersiniz bu konuda pek bilgim yok. Bu öneriyi yapmamın nedeni flolar akvaryumunuza sığmamış, bahsettiklerim 15cm kadar uzunlukta dilediğiniz uygulamayı yapabilirsiniz. Ben armatürü özel yaptırdım tabi o konuda da söyleyebileceğim bir şey yok :)
İyi günler.
Bitki Seçimi
Ayrıntılı sorulara, soranın bir miktar araştırma yapmış olduğu da sorusundan belliyse, doğrudan cevap olmayacak linkler verilmesi pek hoş değil bence. Geçen başıma geldi, verdiğim cevap üzerine yöneticiden uyarı aldım :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.