ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Berliner
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Nisan 2009 17:03
Son Ziyaret:
03 Mayıs 2011 23:25
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cevat Kizilöz
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1969
Yaş:
55
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cevat Kizilöz

SON 10 MESAJI

İlk Bitki Denemem
Akvaryumunuz hayirli olsun.
Balik olmadigi halde gece neden O2 veriyorsunuz. O2 Balik olan Akvaryumlarda gece fotosentez olmadigi icin CO2 artisi olup baliklara zarari olmasin diye verilir. Gece O2 vermenize gerek yok.
Tanımadığımız Bilmediğimiz Türler
Ilk bastaki fotograflardaki cogu bitkinin (yosun türleri) Türkiye de olduklarini söyleyebilirim. Debisi az olan orman ici akarsu (20-50 cm genisliginde) kenarlarinda  tas ve toprak üzerinde agaclarin genellikle gölge kisimlarinda tabanda bol miktarda gördügüm cesitler. Kücük selale seklinde akan su kenarlarinda da bulmaniz mümkün. Genellikle islak durumdadir ama tam su icinde degildirler. Akvaryum icinde 27 °C sicakliklarda yasayacaklarini zannetmiyorum. Bircogunu tanimiyorum. Sayfada da Yosunlar adi altinda gruplandirilmis. Paludariumlarda yasatmak mümkün olabilir. Su üzerinde kalan kisimlarda.
Profesyönellikte ilk adımlar (120lt bitkili)
Fotograflariniz önce PC de düzeltin sonra sayfaya yükleyin. Cekerken dik cekmissiniz bakarken anlasilmiyor.
30 ml "piko" bitkili :)
Tebrikler cok güzel bir tank olmus. Üretim amacli mi düsünüyorsunuz yoksa hobby amacli mi ?. Taban da ne kullanmissiniz bahsetmemissiniz.Birde maliyeti ve malzeleri nerden temin ettiginiz hakkinda bilgi verirmisiniz ?
.
.
.
.
Umarim uzun zaman bekletmemissinizdir.
Balığım kendi ekseninde dönmeye başladı(Video var)
Ayni durumda benimde su anda 2 Molly kendi ekseni etrafinda dönüyor. Ama sebebini biliyorum.Olay gözümün önünde oldu. Kücük salyangozlari yemesi icin Balon Baligim vardi bir tane.Tasinma sirasinda Akvaryumu tamamen yeniden kurmak zorunda oldugum icin bütün bitkileri cikardim ve bir kisimini tekrar dikmistim.Yiyecek salyangoz bulamayinca kirmizi kurt vermeme ragmen dün aksam orta büyüklükteki baliklari kavaladigini farkettim. Takip etmeye basladim. Gözüne kestirdigi bir tanesini biraz kovaladiktan sonra bir firsatini bulup tek vurusta halletti baligi. Ölmedi ama burgu gibi dönmeye basladi. Su anda hala dönüyor. Akvaryumunuzda diger baliklara saldiran balik yoksa sebebi baska olabilir ama yinede gözlemleyin.
kara çiçekleri sıvı gübrenin akvaryumda k
Toprak gübrelerinde ki Azot (N) Üre ve Amonyak halinde oldugu icin kullanilmasi sakincalidir.
130 Litre Bitkili Canlıdoğuran
Filtredeki sistem kapali degil gibi görünüyor. Kapaklardan bahsetmiyorum. Sanki kücük kutular üst üste fakat sadece büyük cam kutunun icine konulmus gibi. Yaniliyor olabilirim. Seramik borular da sadece filenin icinde üstte duruyor gibi. Eger bu sekilde ise filtre pek ise yariyor denemez. Filtre de essas kapali bir devre icinde suyun bir taraftan girip tüm filtre elemenlari icinden gecip tekrar akvaryuma ulasmasidir. Akvaryumda Nitrit ve Amonyaga dikkat edin. Berliner2010-01-30 23:53:21
150 lt bitkili high tech tetra tankım yeni res ekl
Riccialarin cogalmasini istiyorsaniz birakin serbest halde su üzerinde dolassin. 2-3 hafta sonra istediginiz gibi kullanabilirsiniz. Bu sekilde plakada cogalmasi zor oluyor.
180 litre bitkili tankım.
Üzgünüm ama bu asamadan sonra ayni sekilde devam etmekle bu sorunlardan kurtulamazsiniz. Problemler hemen hemen bendeki ile ayni. 1 sene kadar devam etti ne ettiysem kurtulamadim. Bakir icerikli ilaclar antibiyotikler fayda etmedi sadece canli kaybina sebep oldu. En son 1,5 ay önce iyice sinirlendim. Bütün bitkileri söktüm. Tabanda ne varsa cikardim attim. Akvaryumu temizledim. 25 kg 3-5 mm beyaz silis kumu sadece baliklara taban olsun diye doldurdum. Arka taraflar 4-5 cm ön taraf 2 cm kadar yok bile. Eski sudan ise hic bir sey birakmadim. Filtreyide temizledim.Elimde 100 e yakin canli oldugu halde yeniden sifirdan kurulum gibi oldu. Kalan saglar bizimdir dedim. Doldurdum cesme suyunu su hazirlayicisini, biraktim baliklari icine. Bütün otlarin icinde biraz saglam olanlari ayikladim 3-5 cm boyunda fazla özenmeden arka taraflara diktim.8 cesit degisik türden.Yinede kahverengi algli yapraklari vardi. 15-20 kök glossa 2-3 kökte parvula dikebildim. 8-10 tanede tek parca zayif ciliz Riccia yi sü üzerine biraktim.
 
Su anda 1,5 ay gecti aradan 2 gün önce budamak zorunda kaldim.Bitkiler su üzerine cikamayinca yandan diger köseye uzanmaya basladi. Asagilara isik gecmez oldu. Riccia tamamen su yüzeyini 2 cm  kapladi. Glossalar hemen hemen tabana yayildi. Herseyden önemlisi o zamandan kalma tek bir tane siyah firca yosun kalmis ama özellikle cikarmamistim. Hala tek olarak duruyor. Eski yapraklarda kalan kahverengi alg disinda problem yok diyebilirim. Yeni yapraklarda hic bir alg yok. Eski sistemde 5 cm i gecmeyen ayni bitkinin yapraklari su anda 20-25 cm.Hatta 1 senedir gelistiremedigim kirmizi bir bitkiyi 1 cm lik 3-4 kök olarak ümitsiz bir sekilde dikmistim. Su anda her biri 10 cm kadar oldu. Eski tabanim torf lu 4 katmandi. Sunu anlatmaya calisiyorum. Su ana kadar ne degisti.. Sadece taban.... Belki denemeye deger.....
 
 
Berliner2010-01-08 14:57:36
Aydınlatma için uygun olurmu
Bitkiler icin kirmiziya yakin isik veren 3000K degerinde lambalar önerilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.