ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ege_gezer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2009 11:32
Son Ziyaret:
07 Temmuz 2012 21:58
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ege GEZER
Doğum Tarihi:
21 Mart 1970
Yaş:
54
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ege GEZER / TEKİRDAĞ

SON 6 MESAJI

Davetsiz salyangozlar
   Merhabalar Herkese,
Salyangozlar zararlı canlılar değildirler (Elma salyangozu ve diğer aynı büyüklükteki salyangoz türleri aç kalırlarsa bitkilere zarar verebilirler) ve akvaryumunuza satın aldığınız bitkilerle gelirler. Küçük olan türleri kast ederek yazıyorum ki bunlar da doğal olarak balıklarımızla aynı ortamlarda yaşıyorlar. Aslında büyük küçük hepsinin akvaryuma yem kalıntılarını tüketerek faydası olduğunu söyleyebiliriz.
Bana kalırsa tamamen kurtulmayı düşünmek çok doğru değil. Bizler sadece görüntülerinden rahatsız olduğumuz için tankımızdan uzak durmalarını istiyoruz.
     İlk zamanlarda bende kurtulmak istedim ve makrakanta 4 adet alarak bunu başardım. Hatta onları yerken seslerini duyabilirsiniz. Ama bu balıklar ürkektirler ve saklanmayı tercih ederler o yüzden 4 yada 6 adet alarak(en az) tanka eklenmeliler. Alışmalarına müteakip seyirlik desenleri ve oyunculukları size keyif verecektir.
     Fakat bir süre sonra minare diye anılan snailler türediler tankımda. Bunlara makrakantalar da birşeyler yapamıyorlar. Şimdi ne olacak bakalım diye araştırmalara başladım. Bunlara katil salyangoz alarak savaşmayı düşündüm ama başka bişeyin farkına vardım ki o da minarelerin taban kumunu karıştırdığı. Bu karıştırma işlemini yapmalarının faydaları var. Tabanda yenmeden kalan yemlerin kum içindeki mikro organizmalar tarafından tüketilebilmesine yardımcı oluyorlar ve kumu havalndırıyorlar.
     Sonuç olarak fazla üremeleri fazla yemlemeden kaynaklanıyor. Balıkların kısa sürede tüketecekleri kadar yemleyin. Böylece popülasyonlarını kontrol edebilirsiniz. Diyeceğim fazla üremelrini kontrol edebiliyorsanız gözünüzü de fazla rahatsız etmiyorsa zararlı değiller.Saygılar
(Yazdıklarımda yanlış bilgi bulunuyorsa arkadaşlar uyarsın) 
ege_gezer2009-11-17 16:37:03
Karides ve Karma Akvayum
Selam Arkadaşlar,

Sizlerle bir tecrübemi paylaşmak ve sizlerin tecrübeleriyle karşılaştırmak için bu konuyu açtım.
Gelelim meseleye, 4 - 5 ay kadar önce amano karides edindim 15 adet kadar. Bir metrelik (100 litre)
akvaryumuma bunları yerleştirdikten sonra ki bu akvaryumum karışık tropikal canlılarım vardı, karidesleri koyduktan sonra yanlarında lapistesleri bırakarak tüm balıklarımı büyük akvaryuma aldım.
Aradan çok geçmedi gayet sağlıklı lapisteslerimde ölümler başladı. Hergün hergün ölü olmaz ki ama bi numara var bu işte dedim ama yapacak bişeyim de yok sonuçta diğer tankımda diskuslarım war. Bir akvaryumcu arkadaşımla konuştum pul kabarması oluştu dedim yapacak bişey yok deyince ölümleri izlemekten başka bi şey elden gelmez oldu. Fakat bir lapistesin sadece kılçığı kalana kadar yediler bu kadar işçilik olur yani.

Sonra lapistesler öldü gitti karidesler kaldı. İstila başarıya ulaşmıştı. İlerleyen zamanda kendilerine ait bu akvaryumda mutlu mesut yaşadılar ama 4 - 5 gün önce karidesleri karışık büyük akvaryumuma saldım. 3. güden itibaren bir adet kuhlinin ölsünü buldum ama önemsemedim. Malum olabilir hastlanmıştır zaten kayaların arasında yaşıyor felan dedim. Amaaaaa Akşam eve gelip bir lapistesin alkollü gibi yüzdüğünü görünce bende hemen bi şaşkınlık oldu. Bol bitkim olduğu için taramaya başladım gözle ve bir kuhlinin daha gittiğini ve ardından da bir tetramın ölüsünü görünce tamam dedim.
gece ışıkları açık bıraktım. Bugün onları ayırmayı düşünüyorum.

Neyse arkadaşlar ben ölü balık yerken gördüm bu karidesleri harika temizliyorlar ama saldırırken görmedim. Sanırım gece organize oluyorlar veee işi bitiriyorlar.

Ben diyorum ki iki akvaryumumum var ikisine de bunları koyduktan sonra ölümler oluştu. Hobide fena değilimdir. Kolay kolay balık kaybetmem ama başıma gelenleri paylaştım. Sizlerinde benzer tecrübeleriniz oldu ise paylaşalım istedim. Çünkü karidesler hakkında yeterli bilgiye genel olarak sahip değiliz.


Saygılar....
hangi karidesleri besliyoruz.
Selam arkadaşlar

Bende 15 tane amano var. Kendilerine ait tankta keyifle yaşıyorlar. Karın bacaklarında birçoğu yavru taşıyor ama gel gelelim hiç çoğalmıyorlar. Okuduğum yazılarda tuzlu suda bir ay kadar kaldıktan sonra tatlı suya alınması yazıyordu.

Üretmeyi başaran arkadaşların tecrübelerini burada bizlerle paylaşması güzel olcaktır.

Saygılar...
Üretim İçin Seçilecek Yavrular ...

Bu görüşler çerçevesinde içim daha rahat bir şekilde üretim aşamasına geçebileceğim

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Üretim İçin Seçilecek Yavrular ...
Öncelikle sitenin kurulmasında ve yaşatılmasında bilgilerini ve emeklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.

Benim aklıma gelen bir soru var ve bu konuda şu ana kadar forumda herhangi bir konu bulamadım.
Bir yıldır discus besliyorum ve artık üretim yaparak, en azından deneyerek bir adım ileri gitmek istiyorum.
Ustaların ve birçok sitedeki metinlerde dendiği gibi, üretim amaçlı yavru alınırken bir batından 8'li 10'lu  bir grup ile başlanması öğütlenir. Bu gruptan belli olgunluğa eriştiklerinde eş tutması beklenir. Tamamda bu yavrular aynı ana babadan alınırsa ve eş tutup üretim aşamasına gelinirse anılanacak yavrularda akrabalıktan gelen gen uyuşmazlığı yaşanabilir mi? Sakat, formu bozuk ve zaiyat oluşmaması açısından yavrular elde edilirse malum pek de hoş olmayan bir durum ortaya çıkacaktır.
Bu konuda ustaların tecrübelerini ve bilgilerini paylaşması iyi olacaktır kanaatindeyim.
Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.
Üçgen (Köşe) Akvaryum ve DOĞAL Fon
Gerçekten takdire değer, emek verilmiş ve karşılığı da alınmış. Diğer  arkadaşların yazdığı gibi deniz akvaryumu havası var. Elinize sağlık.... ege_gezer2009-05-13 08:59:37

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.