ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mcagan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2006 09:41
Son Ziyaret:
01 Mart 2014 18:27
Toplam Mesaj:
198 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat çagan
Doğum Tarihi:
22 Ekim 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Çocuk Klübü İşletmesi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


150x65x65 Tropheus Brichardi Mtosi
Beylikdüzü ISTANBUL
mcagan@hotmail.com

SON 10 MESAJI

Leopard Gecko Bilgi
Lütfen bilip bilmediğiniz konularda bilgi vermeyin. Leopar Geckolar gece hayvanlarıdır. Uvb-Uva kullanmanıza gerek yoktur. Isıtıcı kaya ile asla terrarium ısısı sağlayamazsınız. Isıtıcı ped veya ısıtıcı kablo kullanılır. Isıtma kayası yediklerini rahat sindirsin diye kullanılır genelde. Leopard Geckolar çöl hayvanlarıdır. Nem kutusu dışında hiçbir püskürtme nemlendirme yapılmaz. Ayrıca çöl kumu deseniz anlayacağım ancak leopar geckolarda toprak olmaz. Ayrıca hiçbir yerde leopar geckolar için gevşek substrat taban malzemesi olarak önerilmez (kum, toprak, talaş, torf gibi)
bukalemun bakmadan geçme
Merhaba

Sizin Bukalemununuz Yemen Bukalemunu bu nedenle problem yok. Hayırlı olsun, güle güle büyütün.

Ancak bu başlığa heveslenen arkadaşlar olabilir. Bukalemun alacaksanız lütfen Akdeniz Bukalemunu (yerli bukalemun) almayın. Akdeniz Bukalemunu Cites koruması altında bir hayvandır. Yerli bukalemunu doğadan toplamak, beslemek, satmak ve ticaretini yapmak yasaktır. Bunları yazmaktaki amacım  sadece bilgilendirmektir. Bu başlığa heveslenen birçok hobici olabilir. Doğada nesli koruma altında olan bir hayvanı hele de gerekli şartları sağlamadan (ki sağlansa bile suç kabul ediliyor) lütfen sahiplenmeye kalkışmayalım. Ticaretini yapmaya kalkan kişileri lütfen uyaralım.

Saygılarımla
Sürüngen Seçimi
Eğer kaplumbağa dışında bir sürüngen bakmak istiyorsanız başlangıç için en uygunu Gecko'dur. Leopard geckoları çok rahat bulabilirsiniz.

İguana ariyorum ve acemiyim (İzmir)
Merhaba;

Sürüngenler genel olarak masraflı hayvanlardır. Ancak verdikleri zevkte bir o kadar güzeldir. Yaptırdığınız terrarium ölçüleri çok iyi. İguana beslenmekte sizin tecrübenizde biri zorlanmaz. Dikkat etmeniz gereken bir kaç küçük ayrıntı var sadece. Olmazsa olmaz malzeme UVB lambasıdır. Burada dikkat etmeniz gereken iguana için gereken uvb en az %7 lik lambalardır. Belli sürelerde de yenilenmeleri gerekir. Burada petshoplar ellerine ne geçerse malesef satmaktalar. İyice araştırmadan almayın.
Birde UVB ışığı 25-45 cm den etkilidir. Sizin terrarium a uygun bir şekilde yerleştirmeniz gerekebilir.
İguananızı mümkünse pet shoptan almayın. Bakımları dikkat ve masraf gerektiren hayvanlar oldukları için alıp çok ucuza elden çıkaran birçok kişi var. İnternet sitelerine bakın. Mutlaka petshoptan alacaksanız rengine, zayıf olup olmadığına, hareketli olup olmadığına, alt çenesinde şişlik olup olmamasına, parmaklarında kırık olup olmamasına, kuyruğunun uç kısmının kararıp kararmadığına dikkat edin.
Naçizane bu tavsiyeleri verebiliyorum çünkü ben bir petshoptan hasta iguanayı bilmeden alıp veteriner veteriner gezmiş birisiyim.
İstanbulda yandan sump lı akvaryum
Ben normal sump sistemi kullanıyorum. Hiç yandan veya arkadan sump kullanmadım. Sump sistemli akvaryumun rahatlığına bir kere alışınca vazgeçemiyorsunuz.
 
Taksit kısmını bilmiyorum ancak fiyatları oldukça makul. Daha ucuza çok fiyat buldum ama yaptıkları işleri gösterince vazgeçtim. Hatta forumlarda ticari ilanlarda ilanı bulunan bir yere sipariş verdim daha önce, akvaryumu yaptı beni çağırdı yaptığı akvaryumu görünce kabul etmedim. Yerine farklı şeyler alıp çıktım. APC nin işçiliği çok iyi, o ayarda akvaryum yapan 2 yer daha var bildiğim. Fiyatları o 2 yere göre çok daha iyi.
NEDEN WWW.AKVARYUM.COM DA ÜYESİNİZ?
Bir çok alanda çeşitli forumlara üyeyim.
 
Bitkiler, sürüngenler, kitaplar, sinema ve oynadığım online oyun için birer foruma üyeyim.
 
Bunları yaptığım hobileri daha bilinçli yapmak, bilgi ve tecrübe edinmek, edinilenleri paylaşmak için yapıyorum.
 
Akvaryum alanında artık sadece akvaryum.com'u takip ediyorum. Daha kapsamlı, daha tarafsız, kişiye göre davranılmıyor, daha seviyeli. İçerik olarakta bu alanda açık ara birinci.
 
Daha ne olsun :)
Balıklar neden mi pahalı?İşte cevabı

Türkiyede yasal kayıtlı tek üretimhane var. Onunda sıcak su kaynağına sahip olduğunu biliyoruz. Merdiven altı çok üretimhane var illa yasal kayıtlı olması gerekmez biz hobiciler için. Ancak akvaryumcular toptancılarla olan iskontolarını kaybetmemek için ithal balık almaya devam ediyorlar. Tamamen yerli üretime dönemiyorlar çünkü çeşitleri eksik kalıyor. Yerli üreticilerin %90'ı malawi üretiyor çünkü az kayıp veriyorlar, seri üretime uygunlar ve tutuluyorlar. Böyle bir kısır döngü gidiyor.

Sonuçta işin içine ticaret ve para girince öncelikler değişiyor. Yerli üretici (üretimhane, hobihane vs. vs.) yapan kişilerinde bazı hataları var. Düzgün yapanlar üstlerine alınmasınlar. Uygun şartları sağlamıyorlar. Kaliteli yemler vermiyorlar. Üretimhanelerde en çok kullanılan yem alabalık yemi. Sürekli kardeş balıklar ürüyorlar. Zamanla bu da balıkların rengine ve vücut yapılarına yansıyor. Birde karşılarına yeni RENKLENDİRİLMİŞ pırıl pırıl ithal balıklar gelince rakip olarak akvaryumcuların büyük çoğunluğu tercih etmiyor.

Yine de ben uzun vadede umutluyum. Bundan 5-6 sene önceye göre çok yol aldık. En azından yeni balık ithal eden insanların eklenmesiyle piyasaya aradığımızı daha rahat bulur olduk. Fiyatlarda da az da olsa düşüş var.
 
Biz hobicilerde gerçekten hobicileğe dönersek belli türlerin fiyatları şişmeyi bırakır. Hobici olarak bunu alayım yavrusunu satarım mantığından kurtulursak ve gerçekten zevkimize göre balık beslersek suni şişen fiyatlar düşer. 
neden cama cam?
Kapağı, alt ve üst dış kuşakları, mobilyası olmayan akvaryumlara denir.
İstanbulda yandan sump lı akvaryum
Aquapetcenter'a yeni akvaryum yaptırdım. 150*65*65 ölçülerinde ve sump sistemli. Bu akşam getirecekler. Dün gidip gördüm. Harika işçiliği var.
EKOL filitreler
İyigünler
 
Ekol17 kullanıyorum ve çok memnunum. Herkese de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Her akvaryumcu da bulamazsınız. Aramak zorundasınız. Ararken elinde bulunmayan her akaryumcu size Ekol'ü küçümseyen imalarda bulunup farklı markalar önerecekler. Atman, Life tech, Sun Sun, Jebo ve Jebao gibi alternatifler sunabilirler. Bu markaların ortak özelliği Uzak Doğu ürünleri olmaları ve akvaryumcu açısından ödeme şartlarının (özellikle vadelerinin) çok iyi olması. O ürünler kötü demiyorum sadece o fiyat aralıklarında Ekol onlardan çok daha iyi ve daha az yakıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.