ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
swrt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Eylül 2009 18:38
Son Ziyaret:
29 Eylül 2009 16:10
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Ateş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Final Cut ____ ATEŞ

SON 4 MESAJI

Deniz Akvaryumu mu Bitkili mi ?
Teşekkürler Muhoni epey bir aydınlatıcı oldu. Bu başlığı açtıktan sonra kafam daha da karıştı. :) Bitkili ise discus demişsin ama yeni başlayan birisi için ona bakmak zor sanırım. Ben  tetra düşünüyorum. Belkide birkaç tane lepistes.

High-tec olmasını isterim, yavaş yavaş tabi, bir anda olmaz. Bu iş gerçekten çok zevkli ve ama pahalı. Gerçi hangi hobi değil ki ? Canlıları öldürmeyelim de o kadarına katlanacağız artık. Sump'ın çalışmasını sessiz bir ortamda duymadan, deniz akvaryumuna karar vermeyeceğim.

Tek sorunum seyahatler gibi görünüyor şimdilik.

Bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkürler.
Deniz Akvaryumu mu Bitkili mi ?
İzzet bey önemli bir konuya temas ettiniz bu fikrimi değiştirebilir. Sump gürültüsünü merak ediyorum,  bir akvaryumcuda bunu anlamak mümkün değil ev ortamında çok mu rahatsız ediyor ? Uğur bey haklısınız canlılara zarar vermek istemem.
Deniz Akvaryumu mu Bitkili mi ?
Sump'ın gürültü problemi ile ilgili yazıları okuyunca bitkiliye doğru bir adım daha attım (akvaryum salonda) beni etkiliyen burda çevirilerini gördüğüm mükemmel akvaryum örnekleri. Ama denizden de bir türlü vazgeçemiyorum, sanırım onu daha ilerde odalardan birine kuracağım yerim müsait. Tam karar verip başlamadan önce sizlere mutlaka danışacağım gene ama şimdilik Sinan beyin de dediği gibi daha çok araştırmam gerekiyor.

En büyük sorunum 10 günlük seyahatler bu konuda bir önerisi olan var mı ? Otomatik yemleme makinası idare eder sanırım. Işıklarda kendiliğinden yanıp sönecek. Başka ne gerekiyor balıkları korumam için ?


Yanıtlayan arkadaşlara teşekkürler 
Deniz Akvaryumu mu Bitkili mi ?
Merhaba Arkadaşlar

Çocukluğumda kurduklarımı saymazsak akvaryumculuğa yeni başlayan biriyim. Uzun süredir aklımda deniz akvaryumu vardı hatta yeni evimin dekarasyonunu yaparken köşeye uygun bir yer bile kurdum ama incelemeye başladıkça açıkçası kafam karıştı, o kadar çok şey değişmiş ki şaşırdım. O kurduğumuz akvaryumlar çok ilkelmiş şimdi herşey çok teknik olmuş. Bitkili akvaryumları görünce oraya doğru bir yönlenmem oldu ama konuştuğum bazı akvaryumcular deniz akvaryumunun daha kolay bakımı olduğunu söyledi, son bir haftadır bu konuda okuduklarım acele etmemem gerektiğini gösteriyor. Kafamı kurcalayan bazı sorular var. Bilgili arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

Akvaryum için ayırdığım köşe 100 cm x 100 cm dik kenarlar 143 cm hipotenüs tam köşede 8cmlik bir boşluk bıraktım kablo tesisatını aşağı indirmek için.

1. Köşeyi hazırlattıktan sonra okuduklarım yeni başlayanlar için büyük bir akvaryum olduğu yönünde köşeyi şimdilik unutup tavsiyeler yönünde küçük bir akvaryumla mı başlasam ?

2. Deniz akvaryumu mu, bitkili mi ? İkisi arasında gidip geliyorum en zor seçimimim bu olacak :)

3. Sık sık seyahate çıkıyorum, otomatik yem aygıtlarından haberim var ama elektirik kesintisi durumunda neler olur bilmiyorum ? 10 günlük seyahatler çok mu uzun bu iş için ?
 
4. Rodajlı ve kayıt kuşaklı olması gerektiğini düşünüyorum ama üçgen akvaryumların tehlikeli olduğunu duydum bu konuda konuştuğum profosyenel bir akvaryumcu tam üçgen yapabileceklerini söyledi. Bir diğeri tam üçgenin tehlikeli olduğunu hipotenüsün iki kenarından 10ar santimlik açılı yapmayı tercih ettiğini söyledi. Açılı olunca hipotenüs kısalıyor ve çirkin bir görüntü oluşuyor ama akvaryumun sızdırması yada patlamasıda bir felaket olacak çok kararsız kaldım ne tavsiye edersiniz ?

Yanıtlar için teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.