ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
veronica
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Şubat 2006 03:28
Son Ziyaret:
16 Ocak 2008 19:28
Toplam Mesaj:
41 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şebnem NİŞANCI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
İçmimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şebnem NİŞANCI
-50x20x25
-Atman 005F iç filtre
-Şelale filtre - Atman 200W ısıtıcı
-1 Klasik japon - 2 Oranda - 1 Ryukin(rahmetli)

SON 10 MESAJI

En kaliteli hava motoru

Çok teşekkür ederim...

Daha önce 2 tane atman iç filtrem oldu. 2si de 1 sene içinde durduk yere çalışmamak suretiyle bozuldu. O yüzden atman markası bende sabıkalı:)
Eheim bildiğim kadarıyla atmana göre oldukça pahalı bir marka. Ama ucuz malzemelerin de ömrü uzun olmuyor malesef.
Düşünüp karar vereceğiz artık.
Tekrar teşekkürler.
veronica2007-09-28 00:10:18
En kaliteli hava motoru
Yakın zamanda100-120 litrelik bir tank edinmek istiyorum. Bunun için en uygun, en uzun ömürlü ve kaliteli hava motoru, ve dış filtre önerilerinize ihtiyacım var. Ayrıca akvaryum yatakodamda olacağı için mümkün olduğu kadar sessiz olmaları benim için çok önemli.
 
Bu güne kadar 30litreden fazla bir akvaryumum olmadı. Dolayısıyla hiç dış filtre kullanmadım. Nasıl çalıştığı hakkında, ve büyük akvaryumlarda yalnızca iç filtre kullanmanın neden yeterli olmadığı hakkında bilgi verirmisiniz.
 
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
Koi&Goldfish Havuzu
Allahım çok güzel bayıldım. Bahçeli müstakil ev özlemim yine feci şekilde depreşti:( İnşallah bana da nasip olur birgün... veronica2007-09-03 21:42:11
Kullandığımız yemleri yazalımmı?
Tetra Pond Floating Koi Sticks, Tetra Pond Sticks (bunları genelde kırarak kullanıyorum küçük boy japonların yiyebilmesi için) Ayrıca pul yem olarak da Sera Goldy, TetraAnimin.
Japonumu ısıtıcı yaktı ne yapmalıyım?

Balığın kendini oraya isteyerek sıkıştırdığını hiç sanmıyorum. Aynı şey benim de "birkaç" kez başıma geldi şans eseri her deferinde erken görüp balığı ordan çıkardım hiç hasarsız.  Japonlar suda yüzen herşeyi pislikler dahil ağızlarına almak isteyen balıklar. Suyun filtre yüzünden meydana gelen hareketiyle köşeye doğru yüzen küçücük bir pislik parçasının ardından giderek oraya sıkıştığını söyleyebilirim. Sizinki de kesinlikle böyle olmuştur. Kendi balıklarımda gözümle gördüm.

Bunun için yapmanız gereken tek şey ısıtıcıyı ya arasına giremeyecekleri kadar cama yapıştırmak ya da tam tersi arasına girseler bile çıkabilecekleri kadar geniş bırakmak...

Yaralanan balığınızı mümkünse ayrı bir tanka alıp, koruyucu amaçlı çok az metilen mavisi ve prospektüste yazan normal dozun yarısından az mantar ilacı ilave ederseniz yaranın enfekte olmadan iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca mukozanın korunmasına yardımcı olan su düzenleyici de kullanabilirsiniz. (Sera Aqutan)

Geçmiş olsun...

japonlar sesten etkilenirmi
Peki iç filtre motorunun yarattığı titreşim?
japon ve papağan
Dün bir akvaryumcuya girdim izmir varyantta. Bir sürü japon akvaryumu var ama abartmıyorum suyun kirliliğinden japonları seçmek mümkün değil. Bende hiç teleskop yok dedim bari birini alayım da kurtarayım sevabına. Neyse asıl komediye gelelim. Baktım kaliteli yemler falan var kadına dedim fishtamin var mı? Kadın bana anlamsız anlamsız baktıktan sonra o yok ama bu var diyerek deep fix'in beyaz benek ilacını uzattı... Yorum yok:)
akvaryumun dibine ne koymalıyım
Kilosu 6-7 milyon mu?  Bence başka akvaryumculara da bakın ben kilosunu 1 milyona, aldım daha yeni. Biraz araştırısanız ucuzunu bulursunuz. İnşaat, peysaj malzemeleri satan yerlere de bakın, hatta çiçek seralarında bile bulabilirsiniz o tür çakıl ve kum tarzı malzemeleri. Para bile almazlar:)
15 lt. de Japon Balığı Beslenir mi?

Japonlar ağır büyüyen balıklar. Başlangıç aşaması için arzu ederseniz 15lt'lik akvaryum kullanabilirsiniz. Fakat bu balığın gelişimini olumsuz etkiler, yeteri kadar büyüyemez. Ayrıca akvaryumu 1 kere kurduktan sonra bu işe sevginiz ve ilginiz arttıkça tek balıkla yetinemeceksiniz. Daha fazla balık eklemek isteyeceksiniz. Bu durumda 15lt çok yetersiz kalacak. Ben 20lt'de 1 adet 3 cm boyunda klasik japonla başladım geçen sene ve şu an avatarımda görebileceğiniz 2 japon daha var aynı akvaryumda. Bunlar da ortalama 6cm boyundalar. Daha fazla balık istiyorum fakat akvaryum ancak idare ediyor, daha sık su değişimi, çok iyi filtrasyon ve bakım gerekiyor. Akvaryuma daha sık müdahale etmek de hastalık, enfeksiyon riskini daha da arttırıyor, suyun dengesi daha kolay bozuluyor.

Yani kısacası küçük akvaryum sanılanın aksine büyük akvaryuma göre çok daha zahmetli ve sağlıksız olması da cabası. (yaşadım, gördüm) Bence en az 100lt'lik bir akvaryumla başlayın diğer türlüsü hem balığa hem size eziyet...

akvaryumun dibine ne koymalıyım
[QUOTE=selmankahya]

çok teşekkür ederim..

mozaik denen, mercimek tanesi büyüklüğünde kırılmış mermer parçaları oluyor.. her yerde bulmak mümkün. bizim komsunun inşaatında istemediğim kadar var.. acaba bu tür şeyler uygun olur mu??

[/QUOTE]

Rica ederim,

Mermer kırıkları kenarları yuvarlatılmış olması şartıyla olabilir. Kenarları keskin olursa balıklarınız ağızlarını parçalarlar. Çünkü japonlar yem yemedikleri zamanlarının neredeyse tümünü yerdeki kumları ağızlarına alıp püskürterek geçirirler:) Ayrıca sürtünüp yaralanabilecekleri türden dekor malzemeleri de kullanmayın. Ve kumu&taşı kullanmadan önce geniş bir leğende bol suyla defalarca yıkayın. İyi yıkanmamış kum suyu bulandırır ve bakteri oluşumuna sebep olabilir...

Mercimek tanesi büyüklüğünde mozaik hiç görmedim. Genelde 1cm'e 1cm olur en küçükleri ve çoğunlukla kare şeklinde olur. Akvaryumda doğal bir görüntü oluşturacağını pek sanmıyorum açıkçası.

 

veronica2006-11-21 17:51:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.