ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
destanlı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Kasım 2009 23:52
Son Ziyaret:
26 Ağustos 2010 21:10
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
can tadal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


can can

SON 10 MESAJI

Nikelaj sprey boya ile reflektör olrmu?
Compound beyaz yada grimside olabiliyor sıvımsı bir bileşik. Bu bileşik boyayı cilalayıp eritiyor ve boya yüzeyinin pürüzsüz olmasını sağlıyor. Yani bir nevi sıvı zımpara gibi düşünün. Çok fazla compound uygulanınca alttaki tabaka gözükebilir. O yüzden ayarında uygulamak gerekiyor.
 
Boya yüzeyi normal gözle bakıldığı zaman pürüzsüz gözükebilir ama mikroskop altında  bakılınca pütür pütür, inişli çıkışlıdır. Pütür pütür olan yerlere çarpan ışık kırılıp çok iyi yansıma yapmaz. Pütürlük ne kadar azsa o kadar çok parlaklık verir. Bu bileşik o pütürlüğü minimuma indiriyor. Böylece maximum bir parlama alıyorsunuz. Yabancı sitelerde bulabilirsiniz. Özellikle hobicilik üstüne boya malzemeleri satan sitelerde bulunur. Derece derecede satılanları olabiliyor. Yani kalın , ince, çok ince diye. Çok özel işçiliklerde çok ince kullanabilirsiniz. Ama fiyatları çok pahalı olabiliyor. Normal işçiliklerde derecesi olmayan herhangi bir bileşeği kullanabilirsiniz. Bunlar çok pahalı değil. Boyuta göre 5$- 10$ - 20$ fiyatları değişiyor. Compound yada polishing compound diye aratabilirsiniz.
 
Edit: Tükçesi sanırım pasta- cila oluyor. Yalnız pasta-cila hiç kullanmadığım için nasıl bir şeydir bilmiyorum.
destanlı2010-08-11 03:13:07
Nikelaj sprey boya ile reflektör olrmu?
[QUOTE=gokangunes]Dün akşam kapağın içini boyadım. Beklediğim kadar(ayna gibi) parlak olmadı ama yinede folyodan daha kulanışlı olacağını düşünüyorum. Şu an kurumaya bıraktım. Akşama Florasanları takıp denememi yapacağım. [/QUOTE]
Ayna gibi olması için hava tabancası ile yada sprey boya ile boyamak gerekir. Ama spreyi ve hava tabancasını iyi kullanamıyorsanız daha beter olur. Acemiyseniz özel sprey kullanma apartları vardır. Boyanın türüne uygun bir compound ile parlatmanız gerekiyor. ardındanda vernikleyip boyayı korumanız gerkiyor. Boya kuruduktan sonra akmaz ama nem sebebiyle kabaracaktır. O yüzden zemini astarlayıp çok uzun bir süre kemikleşmesini beklemek gerekir. Bir çok boyada 2-3 ayı bulabilir.  
 
Çok parlaklık için astar-zımpara-boya-sulu zımpara-boya- çok ince zımpara- compound ( türkçesi sanırım pasta-cila gibi şeyler oluyor) gibi boya yüzeyini düzelten bileşenler - vernik- vernik yüzeyini düzelten bileşenler - bunun üzerinede wax gibi bileşenler ile maximum parlaklığı alırsınız.  Böyle yaparsanız ışığı ayna gibi yansıtır. Diğer türlü çarpan ışık dağılıcağı için (boya yüzeyinde micron bazında gözle görülmeyen pütürlükler olacaktır)  çok iyi yansıma yapmıyacaktır.
 
Mesala aşağıdaki resim compound yapılmış, henüz vernik kısmına geçilmeden halidir. Bitince bundanda daha çok parlaklık elde edilebiliniyor
Aragonit kum hakkında
[QUOTE=ismail06]200*60*70 lik akvaryumumda balıkları tropheus yaptığım için akvaryumumun kumunu değiştireceğim araştırmalarım sonucu en iyi kumun aragonit kum olduğunu buldum. Ama fiyatı 5 ila 8 tl/kg arası değişiyor. bir forumda istanbulda bir petshop ismi verdiler çok uygun diye.Aradım orada 25 kg ını 39 tl dediler. piyasa fiyatına göre çok uygun olduğu için aklımda şüpheler kaldı markası telefonda "sayn şayn" gibi bir şey dedi eleman.  3 çuval yani 75 kg alacağım ama kum başka bir şey çıkarmı diye şüphelerim var. kendim çorumda olduğum için bakma lüksümde yok. siz ne dersiniz sayn şayn diye bir marka duydunuzmu bu fiyat normalmi?   [/QUOTE]
 
İngilizce okunuşu sayn şayn ise - yazılışı sunshine olabilir. Google da arama yapabilirsiniz. 
 
Kargo ile alıyormuşsunuz. İnternet sitelerinden 75 kglık bir kargo acaip bir rakam tutabilir. Yakın yerlere gidp almak çok daha mantıklı olabiir. 
destanlı2010-08-11 01:47:30
75 Tane Lepistes' im birden öldü sizce neden?
Peki balıklar nasıl yok oldu? İlaçtan olma ihtimali zayıf. Suyun üzerine yoğun bir şekilde sıkmanız gerekiyor ki ölsünler. Ona bakarsanız odada sıkılan parfüm de öldürebilir ama öldürmüyor. Attığınız 2 dişiden hastalık bulaştı öldü diyeceğim  çünkü bu lepisteslerde yaygın bir olay. benimde başıma gelmişti ama bu balıkların nasıl yok olduğunu açıklamıyor.
 
60 balık bir anda nasıl yok olur? Evde kediniz var mı? Kedi falan yemesin?
3 aylık emek 410 lt+50 lt sump bitkili denemem
[QUOTE=maydin28] Bence önemli olan büyüte bilmek bu tür rasgele düz yumurta dökenlerde yumurta almak kolaydır ama büyüte bilmek zor olsa gerek.
[/QUOTE]
Aynen katılıyorum. Neon tetralardan bende yavru aldım ama büyütemedim. O kadar küçükler ki yakalanmıyorlar akvaryumda bile zor gözüküyorlar. Ve çok kolay yem oluyorlar. Görmek için sağlam gözler gerekiyor bir çok kişi yavru almıştır görmemiştir bile.
Lepistesin Anüsünden çıkan ilginç şey
Ben de benim balıklarda bir kere gördüm ne olduğunu bilmiyorum fakat.
www.teleskopakvaryum.com.tr
[QUOTE=nazım]Merhaba arkadaşlar bundan yaklaşık bir ay önce Teleskop akvaryum,dan eheım hava motoru aldım.Ama onbeşgün sonra motor ses yapmaya başladı.Teleskop akvaryumu telefonla aradım Samet bey isminde bir arkadaşa durumu izah ettim,sözüm biter bitmez hava filitresini göndermemi istedi,gönderdim ve hemen bir gün sonra yenisini yolladılar.Buradan kendilerine birkez daha teşekkürü borç bilirim.
 
          TEŞEKKÜRLER TELESKOP AKVARYUM....
[/QUOTE]
 
Aldıktan sonra aynı şekilde ses yapan hava motoru konusunda bana da çok yardımcı oldular. Çok ses çıkaran Tetrayı farkını farkını alarak eheim ile değiştirdiler. Ses yapan motoruda ayırdılar. Özellikle beşiktaş şubesinin müşteri memnuniyetine önem veren bir firma olduğunu düşünüyorum. Diğer firmalar gibi kem küm yapıp müşteri ile tartışmıyorlar. Çözüm üretmeye çalışıyorlar.
 
Ben de teşekkür ediyorum.
Neon Tetra
Çok kalabalık olmaz. Neonlar zaten küçük balıklar ve çok hareketli değiller. İzlemesi canlı doğuranlardan daha zevklidir. Birbirlerini kovalarlar. Neonlar akvaryumda grup halinde dolaşmıyorlar. Belki akvaryum çok büyük olursa grup olbilirler. 4 adet alınsa da bir sorun olacağını zannetmiyorum. Yalnız akvaryuma alışma evresinde ilk 1 ayda ölümler olabiliyor. Mesala bende 5 adet almıştım. ilk ayda 3 tanesi öldü. kalan 2 adet 6 aydır hiç birsorun olmadan takılıyorlar.
lepistes doğum sorunu? resim eklendi ACİL.
[QUOTE=dangerous]Doğumun ögleden sonra başlayacağını belirten kişilerle bol dialog kurmanızı tavsiye ederim o zaman size.
Muhakkak ki hepimiz yardım etmek ve yardım almak için buradayız. Ama yardım almak içinde sizin gibi,  karşılıksız ve tamamen yardım amaçlı yapılan bu paylaşımları, sanki para karşılığı almış bir hizmetin karşılığını görmemiş gibi tepki vermenizde bana göre yapılmaması gereken bir davranış.

Neyse konu uzayacağa benziyor. Yersiz tartışmalara gerek yok. Hayırlı günler.
[/QUOTE]
Yardımın zaten para karşılığı olmaz. İşin içine para girdimi yardım olmaz zaten. Kişiler ellerinden gelen yardımı olanakları dahilinde yapmaya çalışıyorlar. Ama yapılan açıklamalar bazen yeterli olmayabiliyor. Bu durumda tekrar yardım isteyen kişiye saldırmak bana göre de yapılmaması gereken bir davranış. 
 
Dikkat edersen alıntı yapıp saldıran sensin. Ben sadece saldırılarına cevap veriyorum. Yersiz tartışma istemiyorsan saldırmazsın olur biter.
lepistes doğum sorunu? resim eklendi ACİL.

Yukarıda verilen linki okursanız söylediklerini görürsünüz. Hatta doğumun ögleden sonra başlayacağına kadar.

Hobide ilerlersem tabii ki çekerim neden çekmeyeyim ki .Bunun için gurur duymaya da gerek yok. Kişilere yardım etmek yadsınacak bir durum değil. Hatta bunun için buradayız. Yardım almak ve aynı zamanda da yadım etmek için.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.