ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emrecirci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Aralık 2009 10:20
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2013 20:48
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre circi
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Sivas
Meslek:
Fotoğraf Sanatçısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

emre circi

SON 10 MESAJI

83x40x40 alttan sumplu tür tavsiyesi
Bizde sizin gibi düşünüyoruz aslında kesinlikle bitkili düşünyoruz bundan önce sump olarak kullandığımız 60x30x30 akvaryumda bitkili tecrübesi edindik. Aklımızda bi ama vardı işte onada cevap bulduk, sizlerinde belirtiiği gibi zemini tamammen parvula yapmayı düşünüyoruz. Co2 olayınıda gelince az ama 24 saat vermeyi düşünüyoruz bundan sonrasını deneyip göreceğiz yakın zamanda fotoğrafları eklerim aksilik çıkmazsada çarşamba günü bitkileri ekeriz. 
83x40x40 alttan sumplu tür tavsiyesi
Selam 
83x40x40 ana tank 
60x30x30 alttan sump 
100 watt ısıtıcı 
hava motoru 
atman at103 kafa motoru 
strafordan arka fon'un olduğu bir akvaryum yaptık fakat besleyeceğimiz tür olarak, kafamız karışık acaba ne beslesek ? Bize yardımcı olun High Tech olarak bitkili için tüm ekipmanımız var bitkili de yapabiliriz, malawi de olabilir bize fikir verin ve yardımcı olun....
83x40x40 sumplu bitkili
Fotoğraf: en kısa zamanda

Boyut (cm): 83x40x40 ana tank 60x30x30 sump
Kapasite (litre): 130
Canlılar: 10 dişi lepistes 6 çöpçü 

Malzemeler: 100 wat ısıtıcı, Çift çıkışlı hava motoru, Atman At 103 kafa motoru (sump için), Resun 750 lt debili kafa motoru Co2 reaktörü için, Tüplü Co2 sistemi, İsta Reaktör, 24 wat grolux, 24 wat aquastar, 2adet 18 wat gün ışığı floresans, 

Akvaryum Bakımı: haftalık &20 dip çekimi.

Kullanılan Yemler: sera pul yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: tunç beyin misket ve sıvı gübreleri


taban: alltan üste dere kumu, zeolit, siyah hagen kum.


Tankın kurulumunu tamamladık. Suyun oturmasını bekledik, canlılarımızı ekledik, bitkilerimiz çarşamba günü elimizde olacak dikim aşamasını fotoğraflamayı düşünüyoruz. Bitki olarak ağırlıklı olarak parvula olacak zemin, arka planda da yıldız rotala düşündük, staraforda sump kulesini gizlemek için arka fon yaptık bu fonun bi kısımlarında moss tutturmayı düşünüyoruz. her türlü eleştiriye açığız. 
Mayalı Sistemden Tüpe geçiş Maliyet 20 tl
Selam Gökhan
Bey yanlış anladınız sanırım buda mayalı sistem
Mayalı Sistemden Tüpe geçiş Maliyet 20 tl
Selam
Bitkili tankımızı yeni kurduk daha bir haftalık, Co2 arayışına girmiştik mayalı sisteme karar kıldık, 2,5 litre pet şişeden mayalı sistem yaptık devamlı hortumu tak çıkar zor oluyordu, hava çıkışını ayarlamamak da cabası idi tüplü sistemler çok pahalıydı alabilirdik ama bitkili akvaryumda deneyimiz olmadığından tüplü sistem almadık. Arabada 5 senedir duran 2 litrelik yangın söndrürme tüpümüz vardı içini boşalttık, zaten bitmişti, temizledik, üzerindeki mandallı vanasını iptal ettik basınç saatini kontrol ettik çalışıyordu onuda sisteme dahil etttik bakır boru ile tesisatını hazırladık, toplam 3 tane vana kullandık bir tanesi açma kapama iki tanesi ince ayar. Maliyet olarak sadece vanalara 8 lira para verdik bakır borudan ve eski olan vanadan para almadılar (doğalgazıcıdan temin ettik tüm tesisatı yan komşumuz sağolsun) Ben konu başlığına 20 lira yazdım çünki hepsini para ile alsak 20 lirayı geçmezdi hurdacılarda 3-5 lira arasına yangın tüpünün boşu alınabiliyor, biz arabadakini yenilemek için hurdacından almadık iyikide öle yapmışız arabada yangın söndürme tüpümüz var diye geziyoruz ama 2 dakikada bitti tüp mangalı bile söndüremezdi.
Bu arada sistemi 19:40 da kurdu 20:10 gece Co2 aldık ve saniyede 1 kabarcığa stabil olmak üzere artı istediğimiz zaman açıp kapatıyoruz (manuel el ile ana vanadan) tekrar ayarladığımız gibi Co2 alıyoruz. Sistem riskli mi değilmi tartışma konusu elimizdeki tüp 27 bar basıncda çalışıyor, ve 40 bar basınçta test ediliyor. Sistemin üzerinde basınç saati olduğu için basıncı görme şansımız olacak. Ne kadar uzun süre gider riski varmı yokmu bizde bilmiyoruz bekleyip göreceğiz. Ama istediğimiz gibi açıp kaapama ve ayarlam olayı tamam sorun yok. Projeyi internette piknik tüpünden mayalı sistem yapan bi arkadaştan esinlenerek yaptık onada burdan çok teşekkür ederiz. birilerine faydamız dokunursa ne mutlu bize.
Resimleri ekliyorum






İlk Bitkili Deneyiyim Bitki Türleri Hakkında
Lütfü bey
İsta co2 reaktör kullanıyoruz 4 resimde mevcut
İlk Bitkili Deneyiyim Bitki Türleri Hakkında
Bütün foruma teşekkürler verdiğiniz değerli yorumlarınız için, acaba çokmu zor bi soru sorduk ? Lütfen yönetici ardakaşlar konumu silsin hatta üyeliğimi iptal etsinler işe yaramayan bi üyeliği ne yapayım ?
İlk Bitkili Deneyiyim Bitki Türleri Hakkında
Selam
Yaklaşık 3 senedir kvaryum hobisi ile uğraşıyorum 55 litrelik bir akvayumum var gerek buluğunduğumuz civarda canlı bitki olmaması gerekse canlı bitkiye alışkın olmadığımızdan yaklaşık 3 senedir plastik bitkili olarak canlı doğuran beslemekteydim fakat ne zaman formu okusam kurtulun şu canlı bitkiden, pislik tutar, suya salınım yapar..... duydukça canlı bitki işine uzun zamandır merak sardım ve canlı bitkili bir akvaryum kurdum.....
akvaryumun ölçüleri 60x30x35
 
Eipmanlar
Dış filtre Astro 2202
100 wat ısıtıcı
Çift çıkışlı hava motoru (eskiden kalma yinede taktık hava taşını filan lazım olur diye)
İsta co2 reaktör
Dıy mayalı sistem Co2 2,5 litre pet şişede
 
Aydınlatma
Grolux t5 24 w
Aguastar 24 w
 
Taban (alttan üste doğru)
2 cm kalınlığında cocopeat
1.8 litre fondovivo
8 litre kadar siyah hagen kum (ön taraflarda 3cm arkalarda 5 cm )
 
Aydınlatmam sabah sekizden akşam 8 e kadar yanıyor bu günden itibaren aydınlatmamın açık olduğu süre zarfında CO2 desteğine başladım. Akvaryumu kurduktan bir gün sonra fotosentez kabarcıklarını gördüm. CO2 desteğinden sonra gayet hızlandı fotosentez. Şuan için balık koymadım koyacağım balıklar eskiden tankkımda olan 3 adet moli ve 7 adet yavruları. Bitki konusunda çok deneyemsizim internet üzerinden eksik malzemelerimizi alırken satıcıdan yeni başlayanlar için uygun bitkilerden göndermesini rica ettik sağolsun bizi kırmadı karma canlı bitki gönderdi fakat bitkilerin  çoğunun adını bilmiyoruz bitkilerin isimleri söyleyebilirseniz sevinirim.
Gübreleme hiç yapmadık tabandada misket gübre koymadık bitkilerin gelişimi iyi mevcut olan bitkilerimize ve tankımıza göre gübre tavsiyesindede bulunursanız sevinirim.
fotoğraflar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
126x40x40 ana tank 70x30x35 sump hakkında
 Teşekküler
 32 mm'lik borudan iki takım yapsak birisi tankın ortasından su çekse birisini akvaryumun dibine döşesek borunun üzerine delikler açsak dip çekkimi olsa. 32 mm'lik çift li bir boru sisteminde nasıl çalışır
126x40x40 ana tank 70x30x35 sump hakkında
                Selam
 
               126x40x40 ebatlarında bir akvaryum yapımına başladık sump hakkında sizden bilgi almak istiyoruz. Sumpu formdan gördüğümüz overlox sistemini yapacağız. Sumpu 70x30x35 ölcülerinde 3 gözlü olarak yapıyoruz. formdan araştırdıgımız kadarı ile akvaryum ve sump yapımımız bittiğinde stafordan arka fon yapıı ve bitkilendirme sırası ile devam edeceğiz size bi kaç soru soracağım yanıtlarsanız sevinirim.
 
1. Sump'un ölçüleri ana tank için uygunmudur ?
2. Nasıl bir kafa motoru almamız lazım ?
3. Forumda araştırmama rağmen detaylı olarak sump bölmeleri hakkında yeterli bilgi bulamadım.
4. Ana tanktan sump'a gidecek temiz su ve kirli su borularını kaçlık yapmamız lazım ?
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.