ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mrtalb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2010 23:47
Son Ziyaret:
13 Kasım 2010 20:13
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat albayrak
Doğum Tarihi:
26 Nisan 1984
Yaş:
40
İl:
Ankara
Meslek:
avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

murat albayrak

SON 10 MESAJI

Bitkili Betta tankı- diatom istilası syf:2
Malesef tankta diatom-kahverengi alg istilası başladı. Ne yapacağımı bilmiyorum, araştırmama rağmen forumda kesin bir çözüm bulamadım, "bitkili tanklar- yosun" bölümüne başlık açtım. Burada da sizlerle son fotoğrafları paylaşıyorum. Bu sorundan kurtulursam tüm bilgileri paylaşacağım. İleride tankımın daha güzel fotoğraflarını paylaşmak dileğiyle. Saygılar. mrtalb2010-11-13 19:19:28
kahverengi alg-diatom yüzünden çıldıracağım
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.Küçük bir bitkili betta tankı kurup güzel şekilde dekore ederek çalışma odamda dinginlik sağlayacak bir manzara yaratmak istiyordum. Nitekim kurdum ve forumda da paylaştım(sağolsun forum üyelerinden de oldukça iyi tepkiler almıştım). Ancak başlıkta da anlattığım gibi tankımda inanılmaz bir biçimde kahverengi alg-diatom sorunu baş gösterdi. Camları, bitkileri, yati kökünü, kısaca her yeri kaplamaya başladı. İnanılmaz derecede fotosentez yapmaya da başladı. Sizlere tank bilgilerini ve tankın sağlıklı hali ile şu anki halinden bir kaç fotoğraf vereceğim. Umarım yardımcı olursunuz.
tank boyutu:40 cm uzunluk, 25 cm yükseklik, 22 cm derinlik- toplam 23 litre.
bitkiler:subulata, jawa moss, bilmediğim geniş yapraklı bir bitki(sol arka taraftaki), arka plan da saz vardı ama hepsi öldü(güya en kolay bitki ama maalesef benim tankımda hepsi öldü)
zemin: 4-5 cm siyah quartz kum.
filtreleme:şelale filtre
aydınlatma: haiyang marka 40 cm armatür, içinde "U" biçiminde beyaz florsana benzer bir ışık var, kaç watt bilmiyorum. günde 10 saat civarı açık =5saat açık-1saat kapalı-5saat açık periyodunda.
bakım ve takviye: haftalık su değişimi %15 ,  günlük buharlaşan suyu tamamlama,  tank yeni olduğu için (2 aylık) sadece bir kere "sera flourenette a" misket gübre zeminde kullandım, 10 günde bir "bloom and grow" akvaryum bitkileri için sıvı gübre kullanmıştım(ölçüsünü tam ayarlayarak kullanıyordum.alg sorunu başladıktan sonra  hiç kullanmadım)
canlılar: 1 adet betta splendens, (önceden bir adet cüce vatos, bir adet otocinclus aff. vardı , betta darp ettiği için çıkardım. ancak sorun sadece bu canlıları çıkardığım için oluşmadı, çünkü canlıları 3 gün önce çıkardım)
İlk iki foto tankın sağlıklı hali , sonraki fotolar şu anki durum.



Bu arada forumda araştırma da yaptım ama çelişkili tavsiyeler de var (örn: fazla ışık- az ışık vs). Sonuca bir türlü ulaşamadım. Acaba pistia gibi hızlı yayılan besin tüketen su üstü bitki mi almalıyım, tilki kuyruğu cabomba gibi su altı bitkisi mi almalıyım, ışıklandırmayı azaltıp-artırmalı mıyım? kesin çözüme ulaşamadım bir türlü. 
Durum budur arkadaşlar tavsiyelerinize acil ihtiyacım var. Eğer iş işten geçmişse akvaryumu sıfırlayacağım ama o zaman da tankın oturması sil baştan olacak. Hatta hiç kurmayabilirim bile sinirden.
mrtalb2010-11-13 19:32:06
Fikirlerinize ihtiyacım var
Eğer zemin katta (altında da güçlü temel olmalı) oturmuyorsanız 1 metrekarelik alanda 1 ton ağırlık yapısal olarak zeminde tahribata ve hatta çökmeye neden olabilir, bunu da göz önünde bulundurmalısınız. Yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'deki normal apartmanlarda kiriş-zemin ağırlık taşıyabilme kapasitesi ortalama 450 kg /metrekare idi. Biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.  mrtalb2010-10-31 00:42:53
tankımdaki tanımsız nesne/canlı
Muhtemelen elma salyangozun yumurta bırakmış. mrtalb2010-10-30 23:30:06
Bambu Hakkında
Akvaryumda başka bitki varsa muhtemelen onların besinsiz kalmasına ve bozulmasına yol açacaktır. Çünkü inanılmaz derecede besin tüketiyor. 
Akvaryum camında beyaz kurtçuklar.
Konu açılalı bir sene olmuş ama araştıran arkadaşlara bilgi vermek gerekirse, bu kurtçuklardan benim tankımda da oluşmuştu, 5 adet rasbora aldım ve 1 gün sonra kurtçukların hepsi yok oldu.(İlk başta anlam veremedim çünkü balıkların hepsi strese girip cama gelip kafa atıyorlar sandım, meğerse kurtçukları yiyorlarmış)
akvaryumumun suyu yemyeşil oluyor
Akvaryumda siyanobakter var. Tek etkili çözümü UV filtre kullanmak olacaktır. Bir arkadaşım (forumda br1gand olarak üye , haziran ayında baiına geldi ve ancak bu şekilde siyanobakterden kurtuldu)mrtalb2010-10-29 16:48:30
Kivanc Kitapcı - Amazon Biotope Denemesi
Kıvanç Bey öncelikle yeni kurulumunuz hayırlı olsun. Gerçekten tankınız çok gelecek vaad ediyor. Naçizane tavsiyem bitkilendirmeyi çok dikkatli yapmanız, eğer iyi bir bitkilendirme yaparsanız orta boyutlu olan tankınızın derinlik algısını arttırabilir daha büyük ve gösterişli hale getirebilirsiniz, ayrıca yine kendi fikrimce Electric Blue yerine normal Ramirezi alsanız, zebra ve melekler yerine de tetra türlerine (neon, kırmızı burun) yer verseniz ve hatta inka ya da borelli çifti ile tankınızı taçlandırsanız... Sanırım kendi  hayallerimdeki tankı anlattımTebessüm
Balık değil öğütücü resmen!
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. Forumda tanıttığım bettam Djoser kendi yemlerinin yanı sıra tanktaki diğer canlıları korkutarak  yemlerini de yemekten çekinmiyor. Bu yemler vatozlar için olan bitkisel ağırlıklı yemler, dip yemleri de dahil. Endişem aşırı yağlanması ve sağlığının bozulması. Hatta belki inanmayacaksanız vatoz için tanka koyduğum salatalığı bile kendi himayesine alıp tırtıklayarak yiyor ve gelen vatozumu kovalıyor.(bu kadarını görünce pes dedimTebessüm).   Sizin başınıza böyle şeyler geliyor mu ?  mrtalb2010-10-19 21:38:13
Forumdan Öğrendiklerimle Kurduğum Betta A
Akvaryumunuz güzel olmuş.Bettalar gerçekten böyle akvaryumları hakediyorlar. Sağlıklı balıklar dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.