ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GunsLingeR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mart 2010 20:56
Son Ziyaret:
23 Mayıs 2015 12:58
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim KÖK
Doğum Tarihi:
29 Kasım 1991
Yaş:
32
İl:
Antalya
Meslek:
Öğrenci..
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yeni iguanam... Görüşleriniz. :)
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Önce de belirttiğim gibi kafes yükseltilcek üst kapaklar ondan dolayı sabit değil süslemesine de başladım bittiğin de fotoğraflarını yüklicem ama çok stresli öyle böyle değil dediğiniz gibi galiba kafesi sade olduğundan olabilir. Hiç o yönden aklıma gelmemişti. Çok teşekkür ederim. :)
Yeni iguanam... Görüşleriniz. :)
Teraryum yükseltilcek üst kapakları sabit değil zaten ondan dolayı. 
Yeni iguanam... Görüşleriniz. :)
[QUOTE=Haluk Uçak]Hiç iguana bakmış insan değilim nasıl bir hayvan anlatırmısınız sizi benimsiyor mu?[/QUOTE]

Ya benimde ilk besleyişim ama ben isteyerek, severek aldım. Bugün 4. günü bende ki sakin uysal bir hayvan elime alışması için biraz vakit gerekiyor. Beni yavaştan benimsemeye başladığını düşünüyorum. Belki rastlantıdır ama diğer arkadaşlarım yanıma geldiği zaman, elimize alacağımızda bana daha çabuk ve rahat geliyor. Yeri gelince sakin, yeri gelince hareketli bir hayvan. Tırmanmayı çok seviyor, perde görmesin hemen tırmanıyor. Omzumda, elimde tutarken gözüne kestirebildiği atlayabileceği bi yer farkedince hiç affetmiyor. Hooop atlıyor :) Güzel bir hayvan. Ben ısındım 4 günde. İguananın sizi benimsemesi kadar sizinde onu benimsemeniz çok önemli. :) Aklınıza başka soru gelirse eğer elimden geldiğine bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım .)
Yeni iguanam... Görüşleriniz. :)
[QUOTE=birhan]Öncelikle hayırlı olsun. Fotolardan göründüğü kadarıyla sağlıklı ve güzel bir iguana edinmişsiniz. Elinizden yem vererek elinize alıştırmanız kolay olacaktır. Biraz alıştığında , okşadığınızda kulak altı kısımlarının okşanmasından zevk aldığını görebilirsiniz.. Kabak rendesini de severler. 2-3 günde bir  Sera Raffy P kırıp, yemekleriyle birlikte verebilirsiniz.  Gün içinde (özellikle sıcak günlerde) birkaç kez fısfısla su sıkarsanız daha da keyiflenecektir. Deri değiştirdiği zamanlarda ona kolaylık da sağlayacaktır bu. [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Su spreyini sıkıyorum günde 3 4 kez. Sera Raffy P de petshopumda yoktu gelmesini bekliyorum geldiği zaman alıcam. Deri değişimi ne zaman olur bilemiyorum artık bakalım. Veterinerim daha zamanı var dedi. hayırlısı :)

[QUOTE=Croc]Çeşitli markaların teraryum zemin toprakları var. Ayrıca uv si nem ayarlayıcı vs malzemeleri sağlamanız lazım.Halat veya ip değil de, doğal alanlarında olduğu kib kalın ve sabit ağaç kökleri koymalısınız. Teraryumunuzun yeterince geniş olması çok iyi dekorasyon seçenekleri sunar. Tabi biraz tuzlu olacak teraryumun hazırlanması işi :)
[/QUOTE]

Teraryumun tabanında 2 tane tabak tarzında kaba torf koydum taban malzemesini günlük değiştirin deniliyor internette ondan dolayı zor olucak bütün taban ve bir kaç kişi böyle yapmamı önerdi. Bahsettiğiniz zemin toprağından kullanırsam ne kadar süreyle değiştirmem gerekir ?
Yeni iguanam... Görüşleriniz. :)
Kesinlikle yapacağım zaten onu :) Halat ve ya sarmaşık koyup daha da tırmanıp gezebileceği yerler olacak. Falat elime almaya gelince elimin üstünden zıplıyor ve gelmiyor 5-10 denemede geliyor zamanla alışacağını düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz. Bilgisi olanlar bilgi verebilirler mi?
Yeni iguanam... Görüşleriniz. :)
1 yaşında varmıdır ya. Ben 6-7 aylık falan diyordum. Biraz hırçınlıkları var ele gelmiyo çok fazla zamanla alışacağını düşünüyorum.

Teşekkür ederim yorumunuz için. :)
Yeni iguanam... Görüşleriniz. :)
Daha dün gelen iguanam ve daha bitmemiş olan teraryumu :)

İsmi : Cevat.
Boy: 55 cm (40 cm kuyruk, 15 cm gövde.)
Petshopcu kaç aylık olduğu hakkında bilgi vermedi ama 6 aylık civarı olduğunu düşünüyorum.

Yemek olarak: Yeşil biber, havuç, salatalık ve kivi verdim.
Vitamin : Suyuna DeepFix REPTİVİT(Su kaplumbağaları ve sürüngenler için vitamin.) Hafta da 1 kez Calcidine Granül.

Veterinere götürdüğümde gayet sağlıklı dedi sizlerinde yorumlarını merak ediyorum :)





GunsLingeR2013-04-18 14:50:03
Bilginize İhtiyacım Var..
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.:) Görüntüdeki bozukluğu akvaryumun kenarına köşebent yapıştırıp taşkın silikonları kapatarak engellemeye çalışacağım. Demek istediğim iki camı üst üste yapıştırırken kenarlarına sıkcam silikonu ve dikkatli bir şekilde yapıştırcam ve köşebentlerle o taşkınların gözükmesini engellemeye çalışcam elimden geldiği kadar.. 
Deneyim olacak benim içinde..:) Peki buhar yapma olasılığı nedir ve daha açıklayıcı veya daha önceden deneyenler varsa bu tip bişeyi onlarında yorumlarını alabilirmiyim 
Bilginize İhtiyacım Var..
Tam olarak anlaşılmadı galiba bende anlaşılır olarak yazmamışım gerçi özür dilerim herkesten bunun için.. Demek istediğim 5 mm lik iki camı birbirine yapıştırıp 10 mm lik bir cam elde etmek. Bu şekilde bir akvaryumda sorun çıkabilir mi.?

Mesaj düzeltilmiştir.
GunsLingeR2011-04-21 08:24:12
Bilginize İhtiyacım Var..
Öncelikle herkese merhaba..

Elimde bir kaç tane cam geçecek yarın veya yarından sonra tam belli değil. Yanlış hatırlamıyorsam camlar 5mm ve bu camları birbirine yapıştırarak 10 mmlik camlar elde ederek bir akvaryum yapmak istiyorum. Ne gibi sıkıntısı olur veya olabilir mi bu şekilde..? Buhar yapabilir diye söylediler ama bir önlemi herhangi bir şekilde engelleme şansı veya yapar mı gerçekten yapmaz mı buhar.? Düşünceleriniz nelerdir..?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler =))
GunsLingeR2011-04-21 08:17:26

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.