ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ice-baby
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2010 22:30
Son Ziyaret:
02 Nisan 2024 03:22
Toplam Mesaj:
163 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sezar dayan
Doğum Tarihi:
21 Nisan 1986
Yaş:
38
İl:
Antalya
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğuştan Killifishsever

SON 10 MESAJI

Bitkili Tankda Led Kullanımı
Peki bir doru da ben sorayım, armatürü Akvaryumun üstüne koymak ya da asmak istemiyorum, direk lambalarımız gibi tavana monte etmek istesem yaklaşık 2 metre yükseklik oluyor, bu durumda kaç derecelik lens ile odaklamak mantıklı olur ve verimli olur mu dersiniz?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=a.kemal] Ben int den aldım fakat pahalı aldım deep red royal blue malum önemli. Daha sonra ucuzundan aldım. Normal kırmızı çıktı. Sonra facebook da bir göderiye rastladım Fiyatı uygun fakat deep dedi. *********Powerled 1w 3.2v*********

Soğuk Beyaz 10000K
Sıcak Beyaz
Full Spektrum
Deep Kırmızı
Royal Mavi
Yeşil
Uv
Yıldız PCB
15-25x1w powerled driver
32-38*1w powerled driver Gibi bir liste yayınlamış adı gökan sancar. Türk bayrağı var profilinde facebookdan ararsanız ulaşabilirsiniz. Ama ürün almadım bilmiyorum nasıldır. İsterseniz aldığım yeride söylerim[/QUOTE]

Söyleyebilirseniz sevinirim. Bir iki site buldum ama dediğiniz gibi fiyatları biraz yüksek. Aliexpresten alınca gümrükte sıkıntı olmayacağını bilsem ordan alayım diyecem de adet yüksek olunca ne olur bilmiyorum bir de kalitesi ne olacak o da belli değil
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Ledleri nereden temin ettiniz acaba?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Öncelikle hepinize merhaba, konuyu çok uzun yıllar önce ortalarına kadar okumuştum fakat zaman geçtiği için bazı kısımlarını unuttuğum için sorma gereği duyuyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

190x80x70h boyutlarında yeni bir akvaryum yaptırdım, gerek tank yüksekliği gerekse veriminden dolayı powerledden başka seçeneğin olmadığını düşünüyorum. Tankın boyutundan ve konumundan dolayı budama ve temizlik olayları sıkıntılı olacağından tüm malzemelerim olsa da hi tech değil de biraz daha low tech bir kurulum yapıp daha basit bitkilere yönelmeyi planlıyorum fakat “lotus zenkeri” olmazsa olmazım olacak. Sonuca gelirsek 150 adet 1 watt led kullanıp bunu 75 lik iki sıra halinde yapmayı planlıyorum.

90 adet 6-7k beyaz
8 adet 420-430nm mor
15 adet royal blue
30 adet 660nm deep red
5 adet 630 nm red
2 adet 530 nm yeşil olarak renk dağılımını konu başındaki oranlara göre belirledim.

1- Bu dağılım için öneri ve yorumlara açığım, eklemem veya çıkarmam gereken var mı sizce?
2- internette bu ledleri satanların çoğuna ne yazık ki güvenemiyorum. Hongli ve powerlux şeklinde iki marka bulabildim, iyi diyebileceğimiz bir marka veya satıcı varsa paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.
Killifish Hangi Balıklarla Yaşar
Aslında burada tavsiyeden önce killifishin türünü sormak gerekir, belki de 50 lt de tek başına bile bakılamayacak bir türdür?
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Herkese merhaba. Foruma girmeyeli uzun zaman olmuştu. Bazı arkadaşlar bilir çok eski bir killifishseverim. Birkaç sene önce üretimde yaşadığım üst üste gelen talihsizlikler sonucu hobiden bayağı soğumuş üzerine iş yoğunluğu ve ailemize yeni katılan bebişten sonra ise tamamen koparak elimdeki tüm balıkları elden çıkararak hobiye uzun bir ara vermiştim. Ufaklığın biraz da olsa büyümesiyle kaşıntı yeniden başladı tabi :) Tanklarımı kurdum, canlı yem stoklarımı hazırlamaya başladım, şu anda kimlerin elinde ne olduğunu bilmek isterim.
Adi Salyangoz Ve Saç Yosununu Kendi Haline Bırakma
Eğer bu resimde camdaki şey hydra ise bence yosundan daha önemli bir probleminiz var karidesler açısından, önce ondan kurtulmalısınız yoksa karides kalmaz.
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Hala var mı ki acaba biteniatum? Tolga biz de mi alsak :)
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Şu an bendekiler de annulatus, dageti, sjo, mento, bebek notho beira 98, inşallah yakında garneri (ne yazık ki erkeğim intihar etmiş), bunlara daha ne ekleyebilirim ilerde bilmiyorum şu anda, paypal açılırsa inşallah sıkıntılar çözülür de striatumlar üreyince haberim olsun :)
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Annulatus daha önce baktığım ve sürekli olarak yumurtalarına denk geldiğim bir balıktı, çok ufaklar diye hiç uğraşmadım üretimiyle fakat bikaç yavru kendini kurtarabildi, tabi yaz sezonunda diğerlerinin arasında onlar da mefta oldu, şimdi bulmuşken yeniden alayım dedim. Dageti ise çok albenisi olan bir tür değil ama yeni bir tür olacak en azından o yüzden getirttim bakalım. Sjo benim için de yeni bir tür, bakalım başıma neler gelecek :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.