ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Malawi Lover
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mayıs 2010 10:29
Son Ziyaret:
19 Kasım 2010 18:58
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Sarı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper Sarı

SON 10 MESAJI

Sumplu sistemler hakkında
Peki mesela 450 litrelik bir akvaryum için en iyi filtreleme için kaç litrelik bir sump ve kaç litrelik bir kafa motoru kullanmamı önerirsinizz?
Sumplu sistemler hakkında
Merhaba.
Arkadaşlar sumplu sistemlerde gözlemlediğim kadarıyla iç filtre ve hava motoru kullanılmıyor. Sumplu sistemlerde iç filtre ve hava motoru kullanılmaması filtrelemeyi olumsuz etkilemezmi ? eğer olumsuz ir etkisi olmazsa bende kullanmayacağım.
"Tüp Balık" için Kullandğım Kuluçkalık
Hemen gerekli ayarlamaları yapıyorum hocam. Yunusa ne kadar iyi bakarsan o kadar güzel gelişiyorlarlar bu gerçi tüm cinslerde öyledir ama Yunus da daha bir hissettim 3 günde bir 80 litre su değişimi sayesinde çok hızlı geliştiler ve hiç beklemediğim bir anda 2 balık birden yumurta aldı ve 6. güne kadar da atmadılar aslında bekleseydim yine atmazdı ama diğer balıklar rahatsız edince kusturdum.
Hocam peki dönme hızı yavaşmı olması lazım ölçüm ne olması lazım dönme hızında. Zaten kafa ve kuyruklar çıkmış vaziyette yumurtada ?
"Tüp Balık" için Kullandğım Kuluçkalık
Mustafa Bey,
Hortumları daha uzunundan değiştireceğim zaten fotoğraf çekmek için o hortumları takmıştım. Boruda dış filtrenin botusunun şelaleli olan kısmı değil yani deliksiz olan kısmından. Diğer açık olan ucunu ise hem tıpa ile hemde slikon ile kapattım resimde gözükmeiş ucu.
Slikonla kapattığım ucuna su debisinin fazla olması ve motoru yakması ihtimaline karşı bir tane daha hava hortumu koydum tam slikonun ortasından geçiyor o hortumun ucundada vana var kapalı olarak çalışacak gerek olursa açıp ordan da su çıkışı sağlayacağım motorun daha rahat çalışabilmesi için.
Vanalarıda slikonla sabitledim boruya.
 
Yani bu haliyle sorunsuz bir şekilde kullanabilirim değilmi ilerde daha fazla deney tüpü kullanmam gerekirse boruya hortum ekleyerek yapabilirim sanırım.
 
Kullandığım iç filtre de 600 litrelik bir iç filtre.


Mustafa Bey,
Düzeneği kurdum yumurtalar hızlı mı dönüyor yavaş mı anlayamadım ve video ekledim yorumlarınızı bekliyorum hocam umarım kayıpsız bir deneyim olur :)
8 cm lik 7-8 aylık civarı yunusumdan 40 civarı yumurta:)
[VID]http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-kulucka-makinem/2246193[/VID]
150*60*65 Malawi Akv. yunus-sp(Sumplı)
Harika olmuş tebrik ederim.
Maliyeti hakkındada bilgi verirmisiniz evi taşırken ikinci akvaryumumu böyle bir şey yaptırmayı düşünüyorum sumplu yani.
 
Çok Sevdiğim Yunuslarım 6 Aylıklar
Karma akvaryumda değilde tek tür olarak bakılırlarsa daha güzel olacaklardır eminim ;)
"Tüp Balık" için Kullandğım Kuluçkalık
Mustafa Bey, Benim yaptığım düzenek bu sadece deney tüpü kaldı onuda bugün tedarik etmeyi planlıyorum çünkü 5. gün apzı dolu olan 2 Yunusum var. İlk denemeyi yapacağım bakalım :)
 
Sizce bu düzenek uygunmudur sorun çıkartabilir mi bana ?
 
70*35*30 Akvaryum Yapımı
60*35*35 olarak akvaryumu dün birleştirdim arkadaşlar tek başıma olduğum için resim çekemedim bitmiş halini akşam paylaşırım. 4 mm ve 5mm camları kullandım. camlardan kalan parçalarlada üstten kayıt kuşak attım her ihtimale karşı.
maliyeti 30 tl.
 
70*35*30 Akvaryum Yapımı
Aslında görsellik önemli değil kuluçkalıkların duracağı ve yeni yumurtadan çıkmış yavruların 1 ay kadar barınacağı bir akvaryum olacak önemli olan güvenilir olması benim için.
70*35*30 Akvaryum Yapımı
Merhaba Arkadaşlar.
Bu akşam eve giderken camlarını kestirmeyi ve birleştirmeyi yapmayı düşünüyorum yavru akvaryumu için. Yalnız aklıma bi kaç soru takıldı.
4 mm cam kullanacağım akvaryumda. hesaplama modülü kullandım ordada 4 mm uygun çıktı. Sizcede uygunmudur? Ve şeffaf sisrta akvaryum slikonum var siyahtan farkı varmıdır varsa nedir bilmiyorum ama şeffaf akvaryum slikonu kullanabilir miyim bu hacimde bir akvaryum için?
Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.