ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cihat78
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Temmuz 2010 10:47
Son Ziyaret:
12 Temmuz 2017 18:53
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cihat çetin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cihat çetin

SON 8 MESAJI

Bitkili Kribensislerim
[QUOTE=Gökalp_Özer]Yumurtalarını döktülerBir kaç sorum olacak:
1- Özellikle dişi balık yumurtaları ağızı ile oynuyor. Sonra da yüzgeçleri ile sanki bir rüzgar çıkartıyormuş gibi onları hareket ettiriyor. Sizce iyi bir şey mi?
2- Erkek Kribensis vatozu kovalıyor. Sizce bir sorun yaratır mı?
[/QUOTE]
Yavrulama zamanı kribensis etrafta ne varsa kovalar,o yüzden sorun yok.
yavrular çıktıktan sonra diğer canlıların vay haline,bu kadar korumacı bir balık görmedim,elimle bitkileri düzeltmeme bile izin vermiyorlar.
Kribensis bakmak istiyorum ama! akvaryumcu kararımı etkiledi
[QUOTE=gonia]Arkadaşlar kribensisleri  görünce bende bunlardan bakmalıyım dedim. Ancak başka balıklarla bakılır mı ayrıca kendi yavrularını yemezler mi bu balıklar?[/QUOTE]
Erkek kribensisim efe, eşi ve 50 yavrusu 200 litrelik akvaryumun sol tarafını adeta kapadı,sağ tarafta 15 cm lik sajica erkeği 10 cm lik dişi sajica ,10 cm lik keihole 12 cm lik 2 melek adeta hapsoldu)))erkek kribensisim terör estiriyor. İlk yavrularını ne yazık ki yediler bu ikinci batın,yavruları akvaryumdan nasıl alacağımı düşünüyorum çok bitkili ve kütük mevcut,bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz?yavrularımı ayırayım babayımı yoksa hepsinimi bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
discus fiyatları
Malumunuz discus ülkemizde az bulunan,yaşatılması üretilmesi zor olan balıklar olarak görülmüştür hep,fakat son zamanlarda bir çok hobici yada üretici discusları üretmeyi başardılar,şu an ilanlar kısmına bakıyorum en çok discus ilanı var,fakat fiyatlar her nedense hala daha en düşük 35 lira civarında, sizce bu normalmi?.
Mango kökü suyu bulandırır mı?
Japon için magrove kökü koymana gerek yok bence. ..
cüce cichlid besliyorum, kök benim balıklarım için çok uygun bir su değeri yaratıyor ,yaklaşık 4 ay suyu kıpkırmızı yaptı ama şu an suyun durumu iyi,sürekli olarak kökten kırmızı kabuğumsu bir madde suya karışıyor ve bir kısmıda kumun üstünde kalıyor,bu durum canımı çok sıktı keza su bildiğiniz çay suyu kıvamına geldi,daha sonra iç motoru takıp su içindeki devir daimi artırdım, kumun üstünde ki o kırmızı kabuğumsu madde süzülmeye başladı sonuç çok iyi şu an ,suyum gayet güzel ama ne yaparsan yap su tam berrak olmaz diye düşünüyorum
şansın bu kadarı
Arkadaşlar dediklerinizi uyguladım
-ısıyı artırdım
-metilen mavisi az olmakla birlikte eklendi
-su değişimi yapıldı (yüzde 30)
gözlemlerim;
belirginbir şekilde beneklerde azalma var ama tam anlamıyla geçmedi
bu arada meleklerimin bütün yumurtaları bembeyaz oldu sanırım mantarlaştı,bütün yumurtalar beyazlanınca erkek olan bütün o beyaz yumurtaları yedi,bir gün sonra tekrar yüzlerce yumurtayı aynı yere bıraktılar))) iki gün geçti ve tekrar çoğu beyazlamış durumda. ..
bu durumda sorum şu;
meleklerim yumurta yapmayı keserlermi?ben kesmelerini isterdim hakikaten sürekli olarak yumurtarın etrafında bekçilik yapıp yorulmalarına üzülüyorum.
şansın bu kadarı
Arkadaşlar çok sağolun,ısıyı 30 dereceye çıkarttım,çok az tuz ekledim,umarım bitkilere bir zararı olmaz,gül,elodea,cabambo(umarım doğru yazmışımdır)piko bitkilerim var,hepsinin durumları gayet iyi,metilen mavisine sahibim ama kullanıp kullanmamakta tereddütlerim var.
bitkilere diğer balıklara ve de melek yumurtalarına zararı olurmu tavsiyelerinize göre hareket etmeyi düşünüyorum.
şansın bu kadarı
Merhabalar,bende hayalini kurduğum bitkili tankı yaptım 2 ay sabırla bitkilerin tutmasını bekledikten sonra,3 adet balon ram,4 platiyi tanka ekledim,bir gün sonra bitkilerin arasında plati yavrularını fark ettim,hastaneye zor yetişdirdik galiba)),daha sonra tanka 3 kribensis v 2 tane damızlık boy melek ekledim bu melekleri tamamen rastgele seçtim(erkek yada dişi olduklarına bile bakmadım)amacım üretim yapmak değildi,3 gün sonra melekler mango kökünün üstünü temizlemeye başladı,derken büyük süprizle karşılaştık mango kökünün üstünde yüzlerce yumurta mevcut,açıkcası bunu hesap etmemiştim yavruları doğal halerine bırakmayı düşünüyorum(eğer çıkarlarsa tabi)
bu arada hayran kaldığım balon ramlerime nazar değdiğini fark ettim beyaz benek illeti mevcut. ..
şu an tanka müdahale etmelimiyim yoksa herşeyi akışınamı bırakmalıyım yardımlarınızı bekliyorum!!!!!!!.
Snow Prenses\Beyaz Prenses

bu malavilerde ki klasik çiftleşme hareketleridir,beyaz prensler sert ve bölgecidir yakında yeni yavrularınız olabilir kanımca..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.