ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
t.by_han
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Eylül 2010 20:33
Son Ziyaret:
12 Nisan 2013 23:31
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taygun Bayhan
Doğum Tarihi:
02 Ekim 1983
Yaş:
40
İl:
Balikesir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Paludaryum dekor çalışmaları başladı
                 Akif Bey ellerine sağlik gerçekten harika bir iş çıkarmışsınız benimde hayalimde böyle bir paludaryum var birgün ins. olacak :) Son durum nerdir acaba Yeni resimler ve bilgiler aktabilirmisiniz. Bitklerinizin ve dekorunuzun durumu nerdir canlılarınız mutlu mesutlarmı :)
3cm strafordan 90lt.lik akvaryum projem
                 Arkadaşlar öncelikle kusurabakmayım bir sure forumla ilgilenemedim, Telefonum kamerası bozulduğu için akvaryomun son durumunun resimlerini ekleyemiyorum.
                Anlatmam gerekirse Gelişmeler şöyle. Daha önceden stroforların iç köşelerini sızdırmazlığı garantilemek için siyah silkon geçmiştim silikonun kuruması için oldukça yeterli zamani oldu.2 hafta kadar önce fugapool2900 elime ulaştı( nekadar sevinmiştim anlatamam :P ) O gün karışımı hazırlayıp uygulamaya geçtim. Renklendiriçi olarak daha önce akvaryumun dışını boyamak için aldığım dyo marka siyah su bazlı boya kullandim. Karışımı tutkaldan biraz daha koyu olacak şekilde hazırladım, ançak elimdeki boyadan nekadar katarsam katayım birtürlü siyah olmadı gri bir renk elde ettim:S.
              Fuganın uygulamasını ise akvaryumun iç duvarlarını sırasıyla yere yatırarak elde ettiğim karışımdan birmıktar döktüm ve kaşıkla iyice yaydirmak suretiyle yaptım.( tıpkı pastanin üstüne krema yayar gibi) Elde etiğim sonuç ise 5 6 mm kalınlığında bir tek kat bir sıva gibi oldu. Kaşığın bıraktığı izler doğal kaya görünümü verdi. İstediğim kısımlarada fugayı bir fırçayla tek kat geçtim(boya gibi). Bu aşamadan sonra pek bir gelişme olmadı, Fuga iyice kurumuş durumda. Birkaç gün içinde aliminyumdan 3er tane yanlarda 4 yada 5 tane arkada olmak üzere boylamasına destekleri kestirmeyi düşünüyorum. Bu destek parçalarını Strafora pattexle yapıştırdıktan sonra alttan ve üstten vidalayacağım. Kafamdaki tek soru işareti ise camın strafora geçeği kanallara iyi bir şekilde tutunması. Bunuda bir şekilde halledersem Sorun kalmayacak.
 
              Şu ana kadarki maliyetlerim oldukça az. 8tl strafor, 9tl pattex yapıştırıcı( kullanılmasada olurdu silikonda bu işi görür)3 tl silikon, 6 tl boya, 10tl 5kg fuga (2 kg kullanıldı)Filitreiçin kullanılacak sünger elimde mevçut. Birde fiyatını bilmediğim aliminyum destekler var onlarada 10tl diyorum Toplam maliyetim 46 tl falan olacak. Işıklandırma ve sehpa olaylarina daha girmedim tabikide :)
              Şimdilik bu kadar arkadaşlar projenin resimlerini en yakında eklemeyi düşünüyorum. Saygılarım.
t.by_han2010-11-01 17:21:36
Sizce böyle uygunmu?
Akvaryumunun ölçüleri gözümden kaçmış kusura bakma, sağlam tahta desteklerde koyarsan çok daha güzel olur. Şimdiden kolay gelsin. onurdemirbala2010-11-02 10:58:59
Sizce böyle uygunmu?
Bana sorarsan bukadar desteklemeye gerek yok. Ancak kapakların menteselerinin bulunduğu 4 köşeye içerden L şeklinde demir destekler gerekiyor bunlar dolabın sağa sola sallanmasini ve zamanla gevşemesini önleyecek, birde 4 yerine 6 ayakla yere basmasini öneriyorum o şekilde daha uzun ömurlu olacaktır. Saygılar.. onurdemirbala2010-11-02 11:00:33
Paludaryum dekor çalışmaları başladı
                   Akif Bey sorununuz yanliş anlamadıysam kullandınız derz malzemesinin kuruduktan sonra çatlayarak dökülmesi sanrım. Bu bağlamda benim aklıma iki soru geliyor kullandığınız derzin marka ve moleli ve de derzi uygulama şekliniz. Derz olarak kalekim fugapool kullanmalısınız, Belki kullandığınız derz bu iş için uygundur, derzi hazırlarken kıvamıda tutkal gibi hatta tutkaldan biraz daha koyu olacak şekilde hazırlamalısınız. Birde Kullandığız köpüğün parlak kaygan yüzeyinden bahsetmissiniz, bu yüzeyleri ince zimparayla derzin tutunabiliceği bir yüzey haline getirebir hatta tutunmayı artırmasi için fayans döşeyen ustaların sıva ustune yaptıgı gibi küçük çentikler atabilirsiniz. Derzi yüzeylere sürmeden önce yüzeyleri nemli bir bezle ıslamanında faydası olacaktır. Kullandığınız köpükle oluşturulmuş arka fonlar mevcut ben fugapool kullanıpta sorun yaşayana rastlamadım. inş. bu güzel çalışmanız mutlu sonla bitecek Saygılar.... t.by_han2010-10-19 03:58:51
3cm strafordan 90lt.lik akvaryum projem
[QUOTE=koray77]

Son durum nedir yaptınız mı akvaryumu eğer öyle ise bir sorun çıktımı ?

[/QUOTE]
              Koray Bey fugapool derzin siparişini verdim yarın ins. bayiye gelecek ve çizimleriniz de olduğu gibi aliminyum çitaları yarın temin etmeyi düşünüyorum sağ ve sol yanlarda 3 adet olmak üzere Akvaryumun arkasını duvara dayamayı düşündüğüm için arka kısıma bu desteklerden kullanmaya gerek duymuyorum.
            
              Yiğit Bey 2 kat sert straforla yanı 6cm yada tek kat 5cm straforla 100cmlik bir akvaryum yapılabilirliği kanatımce yükseklik ve genişlikle ve de işçilikle doru orantılı. Arka sumplu 100cm bir akvaryum iyi bir işçilik ve doğru bir destekleme sistemiyle bence mumkun gibi!!       Saygılar.
                [QUOTE=Bursalı_adam]                       Çizim süper olmuş. Tam olarak buna yakın bırşey olacak elinize sağlık.[/QUOTE] bu mesajı ben yazmıstım ama başkası yazmış gibi görünüyor bende nedenini anlayamadım.
t.by_han2010-10-17 18:41:46
Paludaryum dekor çalışmaları başladı
                  Akif Bey çalışmanız gerçekten çok güzel olacağa benziyor. Şimdiden sizi teprik ediyorum. Derz konusunda bu aralar banada gerekli bi malzeme fugapoolun sipareşini verdim beklemedeyim, şunu söyliyebilirim ki derzle birlikte kullandığınız boya derz renklendirici diye isimlendiren boyalarda diğilmi Başka bir katkı maddesi derzin yapısını bozabilir. Yaptığım araştirmada fugapoolun bu işlerde kullanımasinin sebebi olarak şöyle bir sonuca vardım, Fugapool su itiçi özelliği ile iyibir su yalıtımı sağlıyor ve uzun bir zaman suya karsı yapısını koruyor antibakteriyel oldu içinde küflenme yapıp zayıflamıyor vede akvaryumlarmızdaki canlılara zarar vermiyor. Kanımca çalışmanizda ayriyetten derzin üzerine bir vernik ugulamasına gerrekte yok ve bu iş için de uygun bir vernik nasıl olaçak bilemiyorum bu tarz malzemeler hem pahalı hem uygulaması zor. Bence kullandığınız derz son derece yeterli. Saygılar.
3cm strafordan 90lt.lik akvaryum projem
                 Akif BeyLinki bulabilirseniz gerçekten çok işime yarayacak kesinlikle, Destekleme konusuna gelince sizlere katılıyorum bu konuda söyle birşey düşündüm öncelikle akvaryumun arka kısmı bulunduğu duvara boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilecek, yan kısımlara ise alıminyumdan  yada elimde bulunan 6mm camdan citalarları dikey bir şekilde yerleştirmeyi düşünüyorum. Uzun bir sure test etmeden evin içine kurmayı düşünmüyorum zaten.
 
                Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler inşalla hepbirlikte güzel birşey ortaya çıkaracağız. Saygılar.
85*40*50(h) akvaryum sehpa son
                 Kapakların geleceği ön tarafa bölmelerin içerisine L şelkindeki köşe demirlerinden destekler yapılırsa dahada sağlam olacak, Dört köşeye Dört tane yeterli olur gibi(altlı üstlü). Arka köşelere gerek yok arka duvar zaten o kısmı tutuyor.Mdflerin bütün birleşim yerlerine vida atmayı ihmal etmeyin, övce matkapla  daha küçük bir delik açın sonra vidaların. Direk vida mdfyi catlata bilir. Saygılar kolay gelsin.
Akvaryum Cam Çatlağı
                  üçgen şeklinde çatlak kısımdan biraz daha büyük bir cam parcası kestittirin sorunlu bölgeye içerden silikonlayın silikonu ince fakat kestirdiğiniz camın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde suürün ve yapıştırın. Kısa vade de en iyi çözum bu gibi gözüküyor. Kullandığım 40lt akvaryumun arka camı tam ortadan 2 adet çatlakta ikiye bölünmüştü şuan boyle bir yöntemle tamir edilmiş akvaryumu kullanıyorum sızıntı falan yasamadım. Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.