ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ömer_
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
51
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
31 Temmuz 2017 17:26
Toplam Mesaj:
886 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ömer Kömürcü
Doğum Tarihi:
01 Kasım 1974
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/107234.jpg[/img]
Söz ola kese savaşı ;Söz ola kestire başı ..
SON 10 MESAJI
Yaz Güncellemesi
[QUOTE=Cryson]Acaba kurulum sırasında ettiğimiz masrafları yazarmısınız.
Teşekkürler
[/QUOTE]
Kurulum sırasında Armatürü kendim yaptım ledler , driver vs yaklaşık 800 maloldu. PS , Balık bir arkadaşın tankından geldi ve fiyat konusu hatır işi oldu. Bunun yanında birkaç balık hediye geldi. Kayalarda öyle.
[QUOTE=Cryson]Acaba kurulum sırasında ettiğimiz masrafları yazarmısınız.
Teşekkürler
[/QUOTE]
Kurulum sırasında Armatürü kendim yaptım ledler , driver vs yaklaşık 800 maloldu. PS , Balık bir arkadaşın tankından geldi ve fiyat konusu hatır işi oldu. Bunun yanında birkaç balık hediye geldi. Kayalarda öyle.
Yaz Güncellemesi
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=D1BD1jlrTYs[/VID]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=D1BD1jlrTYs[/VID]
Tropehus Balıklarım Hasta Yardım Edin :(((:(((:(((
Akvaryumda bakteri oluşmadan balık koymuşsunuz. Suyu koyduktan sonra bakteri kültürü kullansanız bu durumu yaşamazdınız sanırım. Kötü su şartları Tropheusları hemen etkiler. Suyu doldurduktan sonra 10 gün kadar Dış filtreniz açık olacak şekilde ve ara sıra akvaryuma yem parçaları atarak Bakteri oluşmasını sağlamanız lazımdı.
Resimlerden gördüğüm kadarıyla balıklar kötü durumda umarım yanılırım ama Muhtemelen balıklarınızı kaybedeceksiniz.
Akvaryumda bakteri oluşmadan balık koymuşsunuz. Suyu koyduktan sonra bakteri kültürü kullansanız bu durumu yaşamazdınız sanırım. Kötü su şartları Tropheusları hemen etkiler. Suyu doldurduktan sonra 10 gün kadar Dış filtreniz açık olacak şekilde ve ara sıra akvaryuma yem parçaları atarak Bakteri oluşmasını sağlamanız lazımdı.
Resimlerden gördüğüm kadarıyla balıklar kötü durumda umarım yanılırım ama Muhtemelen balıklarınızı kaybedeceksiniz.
Yaz Güncellemesi
Çok şükür şu ana kadar herşey yolunda gidiyor. Minik bir güncelleme yapalım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107234/300520170905071.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107234/300520170905241.jpg[/IMG]
Çok şükür şu ana kadar herşey yolunda gidiyor. Minik bir güncelleme yapalım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107234/300520170905071.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107234/300520170905241.jpg[/IMG]
260x70x65 Deniz Akvaryumu Kurulumu
Akvaryumda gün boyunca fotosentez sırasında CO2 içeriği tüketilir. CO2 tüketimi nedeniyle Ph değeri değişim gösterir. Canlıların solunumu sırasında CO2 üretimi vardır ama nispeten azdır. Akvaryum aydınlatması açıkken alg ve mercanlar fotosentetik aktivitesi CO2 konsantrasyonunda ciddi bir düşüş ve pH değerinde hafif bir artışa neden olur. Aydınlatma kapandığında fotosentez durur ve CO2 miktarı artar. Akvaryumun pH değeri azalır. Bunun yanında birçok canlı organizmaların solunumu kapanır ve bu da etkili olur düşüş oranında. Bunun yanında nitrat ve fosfatda etkili rol oynar.
Akvaryumda gün boyunca fotosentez sırasında CO2 içeriği tüketilir. CO2 tüketimi nedeniyle Ph değeri değişim gösterir. Canlıların solunumu sırasında CO2 üretimi vardır ama nispeten azdır. Akvaryum aydınlatması açıkken alg ve mercanlar fotosentetik aktivitesi CO2 konsantrasyonunda ciddi bir düşüş ve pH değerinde hafif bir artışa neden olur. Aydınlatma kapandığında fotosentez durur ve CO2 miktarı artar. Akvaryumun pH değeri azalır. Bunun yanında birçok canlı organizmaların solunumu kapanır ve bu da etkili olur düşüş oranında. Bunun yanında nitrat ve fosfatda etkili rol oynar.
[QUOTE=TigeR]
Ayrinlatma yeni duzeltildi akvaryum salonda gunduz isigini aliyor aydinlatma ise 18-24 arasinda acilip kapaniyor yani 6 saat yanacak sekilde ayarladim. Az yada cokmu bilmiyorum goruslere acigim.
Aslinda her nekadar aram olmasada nitrat ve fosfat kiti almayi dusunuyorum sanitim marin bir tank icin bu iki test yeterli olacaktir. Yada onerdiginiz su kesin olmali dediginiz bisey varsa onuda arastirabilirim...
[/QUOTE]
size bir şey önermek haddim değil .. Bende sizin gibi yeni başladım tuzlu suya ;) Ancak Test olarak KH , PH , Nitrat , Amonyak bulundurmanız iyi olacaktır.
Aydınlatma için 8-10 saat yanması gerektiği söyleniyor.Ph ışıklar açıkken yüksek kapalı iken düşük çıkar. Bunun sebebi ile ilgili yazı şöyledir ve alıntıdır;
Akvaryum pH değeri üzerinde önemli etkiye sahip unsurlardan biri de gözlerden kaçan karbondioksit seviyeleridir. Aslında bu konu biraz kafa karıştırıcı olabilir. Nedeni ise, özellikle hiç akıllara gelmeyen protein skimmer ciddi bir karbondioksit yüklemesi yapar. Bunun yanında akvaryumdaki alg yapısı, canlı yükü ve türü diğer karbondioksit seviyelerinde rolü olan unsurlar olarak karşımıza çıkar. Karbondioksit yükseldikçe pH ve deniz akvaryumu arasında anlaşmazlık başlar. Doğal ve bazı önlem alıcı refugium gibi oluşumlar kullanılmıyorsa bitki ve canlıların fotosentez yapması nedeniyle gece ve gündüz arasında pH değeri farkları doğaldır. Bu yüzden bazı hobiciler akvaryum ozon kullanımı ile genel güçlü su yapısı hedefler. Eğer canlı yükü veya sıralanan diğer unsurlar yüzünden deniz akvaryumu pH değerini sabit tutmakta zorlanıyorsanız destek alabileceğiniz diğer bir sistem refugium kullanımıdır. Refugium içinde barındırılan yüksek yosun türlerinin sürekli fotosentez yaparak karbondioksit tüketmesi ve pH değerinde yükseltme yapması sağlanır. Refugium kullanımında ışık süreleri bu konuda belirleyicidir. 24 saat veya 12 saat yakılması akvaryum şartlarına göre belirlenir. PH ve deniz akvaryumu konusunda test kiti veye dijital ölçer kullanımı özellikle yeni başlayanlar için iyi bir yardımcıdır.
[QUOTE=TigeR]
Ayrinlatma yeni duzeltildi akvaryum salonda gunduz isigini aliyor aydinlatma ise 18-24 arasinda acilip kapaniyor yani 6 saat yanacak sekilde ayarladim. Az yada cokmu bilmiyorum goruslere acigim.
Aslinda her nekadar aram olmasada nitrat ve fosfat kiti almayi dusunuyorum sanitim marin bir tank icin bu iki test yeterli olacaktir. Yada onerdiginiz su kesin olmali dediginiz bisey varsa onuda arastirabilirim...
[/QUOTE]
size bir şey önermek haddim değil .. Bende sizin gibi yeni başladım tuzlu suya ;) Ancak Test olarak KH , PH , Nitrat , Amonyak bulundurmanız iyi olacaktır.
Aydınlatma için 8-10 saat yanması gerektiği söyleniyor.Ph ışıklar açıkken yüksek kapalı iken düşük çıkar. Bunun sebebi ile ilgili yazı şöyledir ve alıntıdır;
Akvaryum pH değeri üzerinde önemli etkiye sahip unsurlardan biri de gözlerden kaçan karbondioksit seviyeleridir. Aslında bu konu biraz kafa karıştırıcı olabilir. Nedeni ise, özellikle hiç akıllara gelmeyen protein skimmer ciddi bir karbondioksit yüklemesi yapar. Bunun yanında akvaryumdaki alg yapısı, canlı yükü ve türü diğer karbondioksit seviyelerinde rolü olan unsurlar olarak karşımıza çıkar. Karbondioksit yükseldikçe pH ve deniz akvaryumu arasında anlaşmazlık başlar. Doğal ve bazı önlem alıcı refugium gibi oluşumlar kullanılmıyorsa bitki ve canlıların fotosentez yapması nedeniyle gece ve gündüz arasında pH değeri farkları doğaldır. Bu yüzden bazı hobiciler akvaryum ozon kullanımı ile genel güçlü su yapısı hedefler. Eğer canlı yükü veya sıralanan diğer unsurlar yüzünden deniz akvaryumu pH değerini sabit tutmakta zorlanıyorsanız destek alabileceğiniz diğer bir sistem refugium kullanımıdır. Refugium içinde barındırılan yüksek yosun türlerinin sürekli fotosentez yaparak karbondioksit tüketmesi ve pH değerinde yükseltme yapması sağlanır. Refugium kullanımında ışık süreleri bu konuda belirleyicidir. 24 saat veya 12 saat yakılması akvaryum şartlarına göre belirlenir. PH ve deniz akvaryumu konusunda test kiti veye dijital ölçer kullanımı özellikle yeni başlayanlar için iyi bir yardımcıdır.
[QUOTE=
Bana gore cesaret degilde en mantikli yol gibi geldi en son blue tang koymak bence cok daha buyuk cesaret isteyecek bir durum...
Kurulumda prodibio startup kullandim. Kullanimdan 5 gun sonra balik ekledim bu 5 gun icinde bakterilerin uremesi icin az az yrm attim diatom gormedim olusup oludmadigi hakkinda bir bilgim yok.
Test kitleriyle aram hic iyi olmadi bugune kadar hic kullanmadim hala kullanmayida dusunmuyorum belki ilerde bu fikrim drgisrbilir. Akvaryuma katki giren birisi drgilim tek yaptigim eskiden su degismekti sakinilan goze cop batar misali fazlq ugrasmiyorum.
Tank hacmi yuksek oldugu icin degerler kolay kolay bozulmuyor...[/QUOTE]
Bende kurulumda Bakteri kültürü kullanmıştım ama buna rağmen azda olsa diatom yaşandı. Aydınlatmayı günde kaç saat açık tutuyorsunuz ?
Büyük tankta değerler çabuk bozulmuyor ama bozulunca toparlamakta ciddi sorun oluyor. Bende siz arada sırada test yapında emeğinize yazık etmeyin tuzlu su tatlı su gibi rahat değil ihmalin bedeli özelikle maddi yönden ağır oluyor.
[QUOTE=
Bana gore cesaret degilde en mantikli yol gibi geldi en son blue tang koymak bence cok daha buyuk cesaret isteyecek bir durum...
Kurulumda prodibio startup kullandim. Kullanimdan 5 gun sonra balik ekledim bu 5 gun icinde bakterilerin uremesi icin az az yrm attim diatom gormedim olusup oludmadigi hakkinda bir bilgim yok.
Test kitleriyle aram hic iyi olmadi bugune kadar hic kullanmadim hala kullanmayida dusunmuyorum belki ilerde bu fikrim drgisrbilir. Akvaryuma katki giren birisi drgilim tek yaptigim eskiden su degismekti sakinilan goze cop batar misali fazlq ugrasmiyorum.
Tank hacmi yuksek oldugu icin degerler kolay kolay bozulmuyor...[/QUOTE]
Bende kurulumda Bakteri kültürü kullanmıştım ama buna rağmen azda olsa diatom yaşandı. Aydınlatmayı günde kaç saat açık tutuyorsunuz ?
Büyük tankta değerler çabuk bozulmuyor ama bozulunca toparlamakta ciddi sorun oluyor. Bende siz arada sırada test yapında emeğinize yazık etmeyin tuzlu su tatlı su gibi rahat değil ihmalin bedeli özelikle maddi yönden ağır oluyor.
İlk konulacak balık olarak Blue Tang seçmek iyi cesaret olmuş.. Diatom sürecini atlattınız mı ? Su değerleriniz nasıl ?
İlk konulacak balık olarak Blue Tang seçmek iyi cesaret olmuş.. Diatom sürecini atlattınız mı ? Su değerleriniz nasıl ?
Yaz Güncellemesi
Ufak bir güncelleme yapalım .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107234/020520172142021.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107234/020520172142441.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107234/020520172143421.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107234/020520172145431.jpg[/IMG]
Ufak bir güncelleme yapalım .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107234/020520172142021.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107234/020520172142441.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107234/020520172143421.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107234/020520172145431.jpg[/IMG]
SON MESAJLAR
- 40 Lt Akvaryum Balık Önerisi merutay, 02:56
Yeni Üye Forumu - Melek Balığım Yumurtlama YUSUFbAşKaN, 01:08
Yeni Üye Forumu - Beta İle Kardinal Tetra Beraber Yaşar Mı merutay, 00:54
Diğer Tatlı Su Canlıları - Geophagus Günlüğü MurathanM, 00:10
Güney Amerikan Cichlidleri - Yıllar Sonra Chiclid - Multi Mi Ocellatus Mu? sfcscannow, 23:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 64 Litre İlk Akvaryumum Alpay232, 23:23
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Karnı Yaralı MrtGn, 23:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Tuz Ve Metilen Banyosu Yeterli Olur Mu? Goldfish2000, 22:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Hangi Filtre erkanw, 22:47
Filtreleme Seçenekleri - Camallanus Worms Hastalığı Ve Nilverm Mucizesi sametyildiz, 22:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Sakal Yosunundan Nasıl Kurtulucam ? furkanoncel, 22:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Suyumun Rengi Turuncu tayfunyabaci, 22:27
Yeni Üye Forumu - 20 Litre Betta Akvaryumum Tayyareci, 21:57
Akvaryum Tanıtımı - Tam Su Değişimi Sonrası Kayıplar KaanE, 21:38
Yeni Üye Forumu - Melek Akvaryumu AmatorCichlidci, 21:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Sahte Hagen Kumu Mu Hobimus, 21:31
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cama Kök Yapıştırma musses00, 21:27
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Astranot Baligima Neler Almam Lazim KaanE, 21:23
Akvaryum Tanıtımı - Anubias, Salyangoz Ve Işık Ehtiyar, 20:23
Bitkili Akvaryum Canlıları - Akvaryum İçin Öneri Taha Yanık, 20:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yılanlar İçin Kullandığınız Terrarium Ortamları AmatorCichlidci, 20:12
Sürüngenler ve Amfibyumlar - 100lt Bitkili Akvaryum Yosun Sorunu tayfunyabaci, 20:01
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Amatör balıkçı, 19:19
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Kayıt-kuşaklı Akvaryuma Dış Filtre iamthezeus, 18:17
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Lowtech Subrast Seçimi (salınım Yapan Kum) Hobimus, 17:49
Akvaryum Tanıtımı - 60 Lt Tül Kuyruk Albino Astronot Amatör balıkçı, 16:58
Yeni Üye Forumu - Multi Tankım - 0dan Tanganyika fishhyy, 16:28
Akvaryum Tanıtımı - Sonunda Beta Akvaryumum fishhyy, 15:43
Akvaryum Tanıtımı - Moli Balık Cinsiyet Ve Türü Amatör balıkçı, 15:06
Yeni Üye Forumu - Yeni Doğan Lepistese Ne Yapılmalı Amatör balıkçı, 15:05
Canlı Doğuranlar - Low Tech Akvaryum İçin Önerilerinizi Bekliyorum ByCess, 15:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - A'dan Z'ye Neocaridina Karides Rehberi ! Aguamentist, 15:00
Omurgasızlar - 50 Lt Bitkili, Karides Ve Tetrali Akvaryum Amatör balıkçı, 14:59
Akvaryum Tanıtımı - Tropical Prodefence Yem Kullanan? scorpion26, 14:05
Malzemeler ve Yemler Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 13:27
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Arka Duvara Balık Yuvası Nasıl Olur? fishhyy, 12:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 400l Akvaryum İçin Başlangıç Fikirleri tayfunyabaci, 11:33
Yeni Üye Forumu - Karides Fanusu Meldaq, 11:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin neomeo, 10:00
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Filtre Motoru Suyu İtsin Mi, Çeksin Mi? emin ziya, 09:49
Filtreleme Seçenekleri - 70 L Bitkili İle Geri Dönüş subalik, 09:11
Akvaryum Tanıtımı - Astronot Balığım Çok Stresli ilhannnn01, 08:27
Yeni Üye Forumu - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 08:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eleştiri, Öneri Ve Yorumlarınızı Bekliyorum mhmt44, 23:36
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum İlk Kurulum Sorunları KonyaBeta, 23:27
Bitki Türleri ve Bakımı - Oscar Balığı İle Hangi Omurgasızlar Yaşar odinein, 22:45
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Yapan Yerler TurX, 21:40
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 20:52
Güney Amerikan Cichlidleri - Anubias Petite Hk. Profiterol, 20:40
Bitki Türleri ve Bakımı - 75 Litre Bitkili Akvaryum Samnastrp, 20:22
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Fundulopanchax Gardneri Yumurta Cyber_Scout 03:01
- İnci Groumi,kerevit,mahachai Beta, Gardneri Kil. Cyber_Scout 03:01
- Magnezyum Nitrat Cyber_Scout 03:01
- Reeflowers Betta Fish Balık Yemi 15 Gr. Zarf Cyber_Scout 03:01
- Erkek 8 Cm 2 Adet Albino Kırmızı Göz Cüce Vatoz Kurama 02:52
- Albino Full Red Mega Dorsal delir 01:16
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 01:10
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:44
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:44
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:44
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:44
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:44
- Takaslık 1e3d Fancy Beta. abunil 00:16
- Nano Akvaryum Ve 3 Japon LEGEND59 23:23
- Akvaryum 1 Metre Redrainbow 22:35
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 21:57
- Malawi Erkekleri AlisBaba 21:39
- Yellow Tuxedo AlisBaba 21:39
- Afrika Cichlidleri devito 21:31
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 21:29
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 21:29
- Hemichromis Exsul Yavrular... Nadir Tür... onuribrahim 19:30
- Aquaclear 30 Şelale Filtre apistoman 19:17
- Ultra Clear 45 Derece Birleşimli 30x30x35 Akvaryum apistoman 19:17
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 18:24
- !!!elma Salyangozunda Sezon Kampanyası!!!! GOLDFISH 18:24
- Triple Red Kakadu Koloni -tül German Blue Ramirezi yamansengonca 17:40
- Resun Aco-012 TahaArif 17:37
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 17:15
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 17:15
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 17:15
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 17:13
- Garra Rufa,limnophila Sessiliflora,frogbit livadi 17:12
- Gold Ramirezi Çifti & 5li Kardinal Neon aupqua 17:04
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 16:57
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 16:17
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 16:17
- Phillippines İthalatı Balıklar. Aqualandakvaryum 16:03
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 15:58
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 15:58
- Eheim Dış Filtre, Eheim İç Filtre Ve Kafa Motoru Gld5 15:28
- Sunsun Dış Filtre Ve Akvaryum Isıtıcısı Gld5 15:28
- Leleupi & Brichardi scorpion26 14:55
- Çeşitli Canlı Bitkileri High-tech & Low Tech BuRAK 14:46
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 14:36
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:36
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:36
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 14:32
- Üst Seviye Bettalar Rmert 14:31
- Karides Türleri egehamit 14:29
KULLANICILAR
- 72 Online Kullanıcı, 39 Üye
Online Kullanıcılar
Hidro Dinamik,
hLks,
K0L0Ni,
Rüzgar eser,
Tranb,
İsmail Karakaş,
WonderM,
mrrking,
wasmannia,
urzais,
MurathanM,
TugayÇınar,
HaydarGul,
Cyber_Scout,
cilbay06,
batuwan,
feritakan,
MiSoSiKiaN,
egedin,
KaanE,
EKAR,
nightybird,
Profiterol,
tamerk,
ternapi,
isacan,
ardaagnaday,
bahadir22,
Avoure,
kaansener03,
icewalker,
southbluee,
eakar,
melih547,
Yakup ÖZDEMİRCİ,
seo_dkSr,
bitkici1,
UKSTUDIO,
Ehtiyar,
Amati340,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.