ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bgra
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2010 03:02
Son Ziyaret:
05 Mayıs 2012 22:59
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Buğra .
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100*55*35 6*Natt. Pirana

SON 10 MESAJI

Straforumda oluşan ilginç sorun
Ramazan bey yosunlaşmanın dekorda olmasından artık rahatsız değilim, olabildiği kadar olsunlar ancak bitkilerimin yapraklarında da olmaya başladığından zarar vermesinden korkuyorum. Işığı almasını engelleyecekler muhtemelen ilerde sorun yaratacak.
Straforumda oluşan ilginç sorun
Arkadaşlar dediğiniz gibi çoğalsınlar diye artık dokunmuyorum. Epey de çoğaldılar ancak şu an bitkilerimin (anubiasların) üzerine sıçradılar. Zannedersem bu sefer sorun olacak çünkü ilerde bitkilerin ışığını engelleyecekler. 

Suda besin dengesizliği olmasının nedeni muhtemelen piranha beslediğim için suda karides ya da kırmızı etin salınımıdır. Ayrıca 15 günde bir iki kapak plantamin atıyorum. Haftada bir dip çekimi ve bir damacana su değişimi yapıyorum.

100x35x50
Straforumda oluşan ilginç sorun
Cevaplarınız için teşekkürler. Akvaryumda 6 adet pirana ve 3 adet katil salyangozum var. Yeşil yosun olsa belki güzel durabilir ancak böyle pas gibi durduğu için rahatsız olmuştum.Ne tür salyangozun faydası olur bilmiyorum ama katil salyangozlarım olduğu için başka salyangoz atamam galiba?
Straforumda oluşan ilginç sorun
Arkadaşlar yaklaşık 8-9 aydır kullandığım straforumun üzerinde pas gibi bir şeyler oluşmaya başladı. Bir bezle silmiştim ama 1 hafta sonra tekrar bu hale geldi. Akvaryumda piranha besliyorum.

Straforu kendim keserek fugapool (yanılmıyorsam 2900) derz ile bir kaç kat atarak kendim yapmıştım. Bu sorun neden oluşmuştur, nasıl kurtulabilirim fikri olan var mı acaba?


Pirana - Helena ikilisi
Ben uzun süredir ikisini bir arada besliyorum. İlgilenmiyorlar bile...
Ankara Balgat - Nehir Akvaryum
Bir ürünün fiyatını sorduğumda şimdiye kadar piyasaya göre normal ya da altında bir fiyat alamadım. Her zaman daha yüksek fiyatlar... Canlı ürünlerde güven duyduğunu söylemiş çoğu arkadaş ama diğer malzemelerde kesinlikle bir daha alış veriş yapmam. Benim aptallığım, aceleye getiriyorum gidip alışveriş yapıyorum sonra aldığım şeylerin fiyatlarına internetten bi bakıyorum arada uçurum var...
Bitkilerim Çürüyor
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bugün bi cesaret elimi akvaryuma soktum walkerleri kütükten söküp toprağa diktim. Anubiasa elimi attığımda ise gördümki yapraklarının gövdeye bağlandığı yer resmen dağılmış, misina tutuyormuş. Belki piranalarım dağıttı bilmiyorum ama çürüme ondan oluyormuş. Çıkarttım aldım akvaryumda. Belki yeni bir anubias alırım. Tekrar teşekkürler :)
Bitkilerim Çürüyor
Odanın neredeyse hiç ışık almayan bir yerindeydi akvaryum o yüzden uzun süre açık tutuyordum. Madem 20 watt lık ışık fazla geldi bundan sonraçok az açayım ışığı. 
Bitkilerim Çürüyor
Merhabalar. Nattereri akvaryumumda bir tane "Anubias Barteri" ve iki tane "Cryptocoryne Walkeri" var. Hepsini misinayla mango köküne bağladım. Ancak aradan 15-20 gün geçti ve yavaştan çürümeye ve sararmaya başladılar. 20 wattlık çin malı bir lambam var günde 10-12 saat yanık kalıyor. İlk defa bitki bakmaya çalıştığımdan pek bilgim yok. Aşağıya resimlerini de ekliyorum acaba kurtarmam mümkün mü, neler yapmam lazım?


Pirana beslemek istiyorum.
Tekrar herkese merhaba. Artık ben de 7 ufak pirana sahibiyim. Boyları yaklaşık 2-3 cm kadar. Akvaryuma dün akşam koydum henüz üzerinden 5-6 saat geçti.

Akvaryuma ilk attığımda yarısı mango kökünün arkasına saklandı hiç kıpırdamadan bekledi, diğer yarısı ise akvaryumun ortasına kendini yere attı ve yan yattı. Ne yalan söyleyim hepsi öldü zannettim çünkü ölmek üzere olan japon balıkları gibi yan yatıp hızlı hızlı soluyordu. Meğer bizim köftehorlar ölü takliti yapıyorlarmış :)

Şimdi de ışık kapalıyken ve ben odada değilken gayet güzel yüzüyorlar ama ışık açılıp ben akvaryumun önüne geçince 1cm bile kıpırdamayıp ölü takliti yapmaya devam ediyorlar. Gerçekten ne yapacağımı bilemedim çok garip geldi. Alışırlar diye bekliyorum :)

En başta bu kadar küçük yavruları neyle beslememi önerirsiniz? Kurutulmuş küp şeklinde kan kurdu vardı ama onu yiyemezler sanırım. Tavsiyeniz nedir?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.