ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tazmania
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2010 16:59
Son Ziyaret:
08 Nisan 2011 10:42
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
uur altun
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uğur Altundağ / İstanbul
100X40X50 Tropheus Chipimbi (Yavru)
90X30X40 (Boş)

SON 6 MESAJI

Tropheus Fiyatları...

11 tane Moori Chipimbi yavrum var. Balıklarımı istanbulda hatrı sayılır bir akvaryum mağazasından satın aldım. 1.5cm.lik 2 yavru için 5 tane damızlık altı Malawi, 2 tane Amerikan türü balıklarımı verdim. Tanganyika chiclidleri ile diğer türler arasında dükkan dükkan gezip birebir fiyat araştırmalarım oldu. Karşılaştığım durum ise Tanganyika bir yanaaaa diğer türler bir yana.

Ben bu işte burda yorum yapan ustadlarım kadar geçmişi olan biri değilim. Fakat aşikar olan bi durum varki; daha önce nasıl bir malawi furyası var ise şuanda aynı şekilde tanganyika furyası yaşanıyor. Yavru verme oranının azlığından ötürü bu furyanın geçmesi diğer türlere göre biraz daha uzun sürebilir.
Biz ne kadar "hobicilerde bu pastadan pay almanın peşini bıraksın, hobici hobiciye destek olsun. Mağazacı zihniyetiyle satış yapmasın." dersek diyelim sonuç hiçbir zaman değişmeyecek. Haksızda değiller bir bakıma gerçekten ciddi meblalarla bu türe sahip olunabiliyor.  Durumu elverişli olmayanlar istisna bulunan uygun fiyattaki yavrulardan alıp el bebek gül bebek besleyip büyütecek. (Ki bazen buda sancılı bi süreç olabiliyor. Umarım bu sancılı süreci kimse yaşamaz.) Tropheus seven bütün hobiciler olmasada en azından büyük bir kısmı arzu ettiği türe sahip olmanın keyfini sürecek.
Herkesin bu türe kolayca ulaşabilmesi ise yeni bir furyanın başlangıcı ile gerçekleşecek. Başka türlü Tropheusların fiyatlarının düşeceğini sanmıyorum. Saygılar. Sağlıklı balıklar.
100*40*50 Tropheus Chipimbi (Yavru) Tankım (Resim Eklendi)
Teşekkürler baron. Resimler eklendi. Kaya dekorunuda tamamladım yavrular baya hareketli fakat yem konusunda sıkıntı yaşıyorum NLS Thera +a pek sevmediler sanırım.
100*40*50 Tropheus Chipimbi (Yavru) Tankım (Resim Eklendi)

Fotoğraf:



Boyut (cm): 100*40*50

Kapasite (litre): 200 Lt.

Canlılar: Tropheus Chipimbi (Yavru)

Malzemeler: Sobo 8806 Çift Çıkışlı Hava Motoru, Astro 2210 Dış Filtre (1000Lt./h), Aquael Comfort Zone Isıtıcı (100w) DayLightStar UV Stop 5000k Aydınlatma, Aragonit Kum, Ufak Tefek Mercan Kabukları. (Kaya konusunda henüz bi karar veremedim. Ne tür kaya kullanmalıyım önerilerinizi bekliyoum.)

Akvaryum Bakımı: Haftalık %30 Su değişimi (Çeşme suyu ile), 15 günde birkez dip çekimi, ayda birkez dış filtre temizliği. (Eksik veya yanlış bi uygulamam varsa önerilerinizi bekliyorum.)

Kullanılan Yemler: Tropical Supervit Basic Temel Besin (Pul), NLS Thera +a (Small). (Yavrular için kullanmamda fayda gördüğünüz yemler varsa önerilerinizi bekliyorum.)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Henüz katkı kullanmadım.
 
Henüz tankı kuralı 1 hafta oldu. Lale akvaryumun Chipimbi kolonisinin ilk yavrularını aldım daha 1.5-2 cm. boylarındalar. Balıklarımda şuan için bir sıkıntı göremedim hepsi gayet sağlıklı ve hareketli gözüküyorlar. Fakat NLS Thera yem Small boy olduğu için yavruların yiyip yemediklerini daha göremeden yemler kayboluyor. Filtre mi çekiyor dibe mi çöküyor anlamadım. Zaten yem yüzeyde bile kalsa yüzeye çıkıp yemiyorlar. Sürekli dipte ve toplu halde dolaşıyorlar. Bunun sebebi daha ortamlarına alışamış olmalarımıdır yavru olmalarımıdır bilmiyorum. Tropheuslar hakkındaki deneyim ve tecrübelerinizi ufak tefekte olsa  paylaşmanız benim için altın değerinde tavsiyeler olacaktır. Yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıklı balıklar.
Tazmania2010-12-22 19:54:50
Malawi Tankım
Balıklardan ziyade akvaryumu mu değiştirme kararı aldım. 110x55x60  11m. camı olan özel yapım bir akvaryum buldum onu kurucam yarın. Bu akvaryumun hacmi yeterli olur sanırım bir kaç tür malawi için?
Malawi Tankım

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sanırım çok büyük hataya düştüm bu seçimlerle. Peki tek bir sorum daha olucak.. Bir kaç tür malawi cichlid'ini bir arada beslemek için en az kaç litre tankım olması gerekir?

Malawi Tankım

Merhabalar ben bu foruma üye olmadan önce 0 bilgi sahibi bi insandım akvaryum hobisi konusunda. Forumu takip etmek bana baya bişeyler kattı bu yüzden öncelikle teşekkür etmek isterim soruma geçmeden önce..

 
90*35*30 Tankım var ve içine Malawi türleriden olan Sarı Prenses,Beyaz Prenses, Mavi Prenses, Green Terror,Venüstüs, Auratus,Mücevher,Yunus, Ahli ayrı olarak Ateş Ağız,Astronot türlerinde zengin bir çeşit oluşturdum. Bu türleri almadan önce forum'a pek bakmamıştım ama  gözlemlediğim kadarıyla çok fazla türü bir araya getirmişim hissine kapıldım yorumları analiz ederek.. Sizce yanlış bir seçim mi yaptım bu türleri bir arada tutarak? Şimdilik bi sorun yok gibi gözüküyor çünkü balıklarımın çoğu yavruluk döneminde. bu durum ilerde benim için sorun teşkil eder mi ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.