ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
esko81
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2011 00:09
Son Ziyaret:
22 Şubat 2015 20:29
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan gurses
Doğum Tarihi:
23 Mayıs 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hakan gurses

SON 10 MESAJI

Güncel foto sayfa 3' te 40*40*40
kok fazla buyuk bence birazdaha kucuk olsa daha guzel durur
yavru akvaryumu temizlenmiyor
Aslında benim sormak istediğim yardımcı bir ürün bakteri kültürü gibi yem artıklarını ve kirliliği yok edicek bir ürün .
yavru akvaryumu temizlenmiyor

Yavru balıkları koyduğum 20 lt akvaryumda 1 adet pipo + 1 adet atman 150 lt debili iç filitre var haftada bir dip çekimi yapıyorum ama bir türlü temizlenmiyor yem olarak ufak miktarda sera yavru yemi kulanıyorum acaba ufak akvaryumların temizliği icin daha pratik bir cözüm varmı .

lelüpe çok agrasif
Zaten dişiyi yavruluğa almadım sadece testiyi koydum dişi dışarda testinin icine hava taşı ile hava veriyorum acaba yumurtalar bu yöntemle cıkarmı.
lelüpe çok agrasif
Arkadaşlar gecen yavrular malesef diyer balıklara yem oldular ama diyer dişi iki gün önce yine testiye yumurtlamış busefer testiyi olduğu gibi alıp yavruluğa koydum sizce bu yöntem doğrumudur bu yöntemle yavrular yumurtadan cıkarmı lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
lelüpe çok agrasif
Baska bir akvaryumum yok neyazıki evde kalabalık olmasın diye de almayı düşünmüyorum zaten amacım üretimini yapmak da deyil içlerinden biriki tanesi yaşarsa benim icin yeterli dir onuda bir mühlet sonra bir dostuma hediye ederim çünkü karma karışık bir akvaryum göz zevkimi bozuyor keşke balıklarda memeliler gibi yavrularını besleseler :) akvaryumun derinliği 70 cm civarı yavruları beslemek için kolumu tamamen daldırmam gerekiyo galba tül yavruluk almak en mantıklısı olcak
lelüpe çok agrasif
Evet arkadaşlar sonunda lelüpelerim yavrulamış bu gece tesadüfen gördüm . testinin icinde minicik yavrular yüzüyo şimdi sizce napmalıyım anne baba diyer balıkları yaklaştırmıyor ama iki adet albinon birikardi ve 10 adet yavru fronteza var sizce ayırmadan yavruların bikaçının yaşama şansı varmı yem olarak elimde altı yedi ceşit yem var bunları ezip şırıngayla testinin icine enjekte etmeyi düşünüyorum sizce bu ceşit bir yemleme yavrulara uygun olabilirmi .
dış filitrenin icine ne konur
Çok deyerli yorumlarınız icin teşekür ederim . ilk olarak  şunu ifade etmek isterimki ben bir hafta önce akvaryumun kumunu değiştirdim 320 lt lik akvaryum icin 15 kg ince mercan kumu ve 10 kilo midye kırığını iyice yıkayarak akvaryuma koydum iyi bir görüntü oldu ve pislikler ve yem artıkları kumun altına gitmediği icin daha kolay temizlik yapabiliyorum . ama  kum değişiminden sonra buseferde balıklarda şöyle bir sorun doğdu balıklarımda kumlara taşlara sürtünerek kaşınma başladı . bu sorunu yok etmek icin önce dış filitreyi kapatıp  ( SERA OMNİPUR ) la iki gündür balıkları ve akvaryum suyunu dezenfekte edip balıklarımı tedavi ve kum ve sudaki yabancı bakterileri temizliyorum tedavim bitikten sonra aktif karbonla 10 gün kadar filtrasyon yapıcam .  bundan sonra dış filitreyi tekrardan kurmayı düşünüyorum. bunu şu şekilde yapmayı düşünüyorum yanlış bir durum varsa lütfen uyarın                                             1 ) en alt sepete seramik   üstüne 5 cm biolejik sünger .                                                                          2 ) orta göze  eheim substrat pro ve üstüne yine 5 cm lik sünger                                                            3 ) ve en üst göze elyaf                                                                                                                             sizce  uygunmudur bakteri kültürünü yerleşitrmek icin bazı ilaclar gördüm sizce kulanmam gerekirmi ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.