ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Maxima
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2011 21:53
Son Ziyaret:
07 Temmuz 2011 16:34
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner Erdoğan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Caner Erdoğan

SON 10 MESAJI

Çok ince kum varken ve akvaryum küçükken
Benim nacizane fikrim daha kalın yapılı kum kullanmanız çünkü ince kumlar hem akvaryumu kirletir hemde tozlanmış görünümü verir tek bir iyi yanı vardır kir tutmaz ve dipleri eşeleyen balıklar için çok çekicidir 40 ile 60 litre arası yapmayı düşünüyorsanız bence hiç yapmayın yapmışken 100 litrenin üstünde yapın sonra pişman olursunuz ve tür değiştirmek isterseniz birçok türden mahrum kalırsınız üstüne üslük beslemek istediğiniz balık türüde en az 100 litrelik akvaryumda yaşar yavru olarak alırsanız kısa kalırlar ve yavru almanız zorlaşır yok eger illah 40-60 litre yaptıracam diyorsanız bence suyunuz berrak olsun kafa motorlu filtreler var onlardan kullanın içinede: elyaf,biobal,karbon koydunuzmu akvaryumun içinde su olduğu bile belli olmaz 100 litrenin üstünde yaptırmayı düşünürseniz dış filtrelere yönelin derim bu arada eger ince kumu tercih ederseniz dip çekimi yapamazsınız.
Çok ince kum varken ve akvaryum küçükken
Anladıgım kadarıyla akvaryumunuz 10-30 litre arası bişey olacak buna en uygun ve balıkları rahatsız etmiyecek filtre pipo filtredir fakat pek randıman alamazsınız benimde sizin yapmak istediginiz büyüklükte bir yavru akvaryumum var ben orda dolphin mini iç filtre kullanıyorum eger arzu ederseniz burdan satın alabilirsiniz.
Sağlıklı Balıklar...

 http://www.hepsiburada.com/Liste/dophin-ic-filtre-kf-200-200lh/ProductDetails.aspx?productId=ptar6938104011018&categoryId=24001753
Sera
Arkadaşlar Sera Vipan ile Sera Vipangran arasındaki fark nedir ?
Akvaryumda Düzenlemeler
Yorumunuz için minnettarım Mehmet Bey çok teşekkür ederim bugün %50 su değişimi yapacagım ve hemen gidip bir dip pompası edinecegim yemlemeyi azaltmaya başlıyacagım şuan ısıtıcı kullanmıyorum ama buradaki sıcaklıklardan dolayı akvaryumun suyunun rahatça 28-29 dereceyi buldugundan eminim canlı sayım yaklaşık olarak 10 genç - 30 yavru - 2 dişi 1 erkekdamızlık tuzun çok yararlı oldgundan bahsediyorlar kullanmak istiyorum az miktarda kullanırsam salyangozlarımın pek zarar görecegini düşünmüyorum sizce ne kadar kullanmalıyım ?
Akvaryumda Düzenlemeler
Akvaryumdaki Sorunlar
-Beyaz Benek
-Kuyruk Erimesi
-Aşırı Nitrat Değeri

Arkadaşlar, sorunlarım bunlar yapmam gerekenleri biliyorum ama ne miktarda ve nasıl yapacagımı bilmiyorum
-Tuzlama ( ne sıklıkla ve ne miktarda yapacagım ?) (Kaya TUZU)
-Metilen mavisi (ne kadar ölçekte kaç damla ?)
-Akvarum 56 Litre Lepistesler ve Salyangozlar var 1100 L/H filtrasyon 3-4 kök eledoa yapay bitki var ışıklandırmada var ama gücünü bilmiyorum .
-Yemleme: Pond yem, pul yem,toz yem (adını bilmiyorum kum gibi olan),sera vipan (günde 2 defa 1 dk içinde bitirecekleri kadar) 
Lütfen elinizi biraz çabuk tutun üstadlar bugün bir balık daha kaybettim hepinize teşekkür ederim.
Maxima2011-06-27 16:52:03
Hastalıktan Kurtulma

Canlıdaki Belirtiler: Lepisteslerim sıra sıra ölüyorlar şu ana kadar ikisi beyaz benekten 1 i kuyruk erimesinden öldü akvaryumumda nitrat degerinin çok yüksen oldgunu düşünüyorum.


Akvaryum Kapasitesi (litre):56

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Lepistes,Salyangoz

Filitrasyon:1100 L/H



Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : En son filtre temizligi ve %20 su değişimi yaptım 2-3 kök eledoa ektim

Akvarumda neler oluyor anlamıyorum bütün balıklarım sırayla ölüyor 1 aya yakın onlara karşı duyarsız kaldım çünkü sınavım vardı bu aralar ilgilenmeye başladım fakat çok geç oldugunu ögrendim ne yapacagımı şaşırdım hergün bir balık kaybediyorum şuan 1 erkek 3 dişi kaldı biri kuyruk erimesine yakalandı onu nasıl kurtaracagımı bilmiyorum ama akvaryuma şuana kadar hiçbir kimyasal kullanmadım tuz vs. kullanmak istiyorum ama biri kullan biri kullanma diyor bende arada kaldım akvaryumumda her çeşit hastalık oldugunu düşünüyorum bunlardan nasıl kurtulacagım hastalıkları nasıl kökten çözecegim yardım lütfen ... 
Elimdeki ilaçlar: biyo ichthyo çözelti, contra ichthyo, kaya tuzu
Metilen Mavisi
Düzenli bir şekilde kullanmak balıkları hastalıktan uzak tutar diye duymuştum sadece hastalık anındamı kullanmalıyım ? Onun yerine kaya tuzu kullansam sorun olurmu ?
Metilen Mavisi

Akvaryum Kapasitesi (litre):56

Arkadaşlar az önce pet shoptan metilen mavisi aldım fakat nasıl kullanacagım ne ölçekte ne sıklıkta kullanacagım hakkında hiçbir fikrim yok az sonra su değiştirecem kullanırken yeni ekliyecegm suyamı katayım yoksa suyu kattıktan sonramı katayım bilmiyorum ayrıca akvaryumda yaklaşık 20 yavru 4 tanede damızlık dişi var ayrıca 40 tane salyangoz var ve en önemliside eledoa var bunlara bi zararı olurmu ? Teşekkürler.
Filtre Önerisi
Çok teşekkür ederim Toygar bey saygılar.
Filtre Önerisi
Arkadaşlar 56 litre akvaryumum var eskiden

Boyu SP iç filtreyi kafa motoru aparatıyla elyaf süngerin içinde bioball kullanıyordum, çok memnundum suyum çok berraktı ama filtre birden bire yandı ne oldugunu anlamadım yeni filtre aldım ama onunda kafa motoru aparatı olmadıgından suyumu berrak tutmuyor sorunumuz

Boyu Sp iç filtremin saatte ne kadar su çevirdigini bilmiyorum iki çeşidi var :

1800 L/h - 700 L/h sizce benim akvaryumum için hangisi uygun ? Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.