ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatihkök
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Şubat 2011 16:15
Son Ziyaret:
04 Mart 2022 20:47
Toplam Mesaj:
154 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih kök
Doğum Tarihi:
30 Mayıs 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
ahşap tekne imalatı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

fatih kök
Full platiniun swallow lepistes
Kırmızı aykılıç
albino koikılıç
Camgöz aykılıç

SON 10 MESAJI

Şov aykılıçkuyruklarım
[QUOTE=karsahini]Fatih selamlar,
gençlik yıllarımda anca gördüğüm kılıçkuyrukları senin elinde gördüğüm için mutluyum. Ama söylediğin irilikte kılıçkuyruklara hiç denk gelemedim.  41 kere maşallah, hiçbirine nazar değmesin. Takdir edeceğimiz yerde yermek bizim insanımızda malesef var, takılmamak lazım ki sende bu şekilde davranıyorsun.
Merak ettiğim bir konu, bu kadar iri damızlıklardan aldığın yavruları ne yapıyorsun? Çünki herkes şikayetçi, doğru dürüst kılıçkuyruk göremiyoruz diye.
İşinin hakkını veren, sağlıklı balıklar üretip yetiştiren yerli üreticilerimiz  hakettikleri emeklerinin karşılığını hiçbir zaman alamadı, bu ne kadar sürer bilmiyorum. Bunu kıracak tek şey yerli balık talep edilmesi. 3-5 senin gibi üretici arkadaş kooperatif gibi hareket ederek namerde düşmeden kendi balıklarını değerlendirecek bir oluşuma gitmelidir. Burada hem hobici hem de üretici kazanacaktır.
Bu güzel balıkları üretip tanıttığın için tekrar tebrik ve teşekkür ederim.

[/QUOTE]
Merhabalar Murat abi dediğin gibi senin gençlik yılların benim jenarasyonunda çocukluk yıllarının balıklarıdır bu kılıçlar  büyüklüğe gelirsek inanılması zor boyutlara gelebiliyorlar yer müsait olunca 
seninde taktir edeceğin gibi hiç taktir edilmedi yerli üretici bu balıkları hala dışardan getiriyorlar ve yüzde 20 si bile yaşamıyor yaşasada fer vermiyor toptanıda tam bilmemekle beraber 4veya 5 liradan aşağı değildir ama yerli üreticiden 1.5 veya 2 liradan almaya çalışıyorlar senin değindiğin noktaya gelirsek bu balığı üretsek üretmekten kastım her damızlığın fazlasını bırakalım 100 yavru verdiğini varsayarsak buna uygun yer kirası canlı yem masrafı elektrik ve su hesabı  olarak yapıyorum diğer masrafları hesaba katmıyorum işin içinden çıkılmıyor çünki bu balıkları akvaryumda büyütmek zor en güzeli havuz sistemi havuzda büyüttük diyelim balık oluyor bembeyaz en az 15 gün akvaryumda renk alması için beklettik bunada ayrı yer lazım bekletmesen alıcı balık renksiz diye fiyatı kırıyor bu sistemde ayda en az 4 veya 5 bin adet çıkarmak lazım biraz para kalsın diye bu balığı 5 bin tane yaptığında fiyatı ne oluyor en fazla 1 lira  bu dediğim rakamlara ulaşmakta teoride kolay ama pratikte çok ama çok zor,durum böyle olunca en güzeli evde az miktarla uğraşmak bu yazdıklarımız bireysel hareketler için;

toplu hareket edersek ise tablo fazla değişmiyor keza alıcı belli hem alıcı belli hemde toplu bu işi yapmak birazdaha zor çünki şartlar gerçekten ağır şu bahsettiğimiz rakamları çıkarmak için sadece kılıçlar için İstanbulda yer kirası en az 1000 tl en az ısıtma 750 tl  en az su 500 tl canlı yem vs. 400 tl tablo bu olunca malesef sıkıntı artı bu rakamları sen benden çok daha iyi biliyorsun bunuda iyi biliyorum . 

İşin özü meraklı ve bu işi hakkıyla yapan üretici hep zararlı  ve hep madur  bu düzen değişirmi bence zor ama düzelmesini temenni ediyoruz.

Şov aykılıçkuyruklarım
[QUOTE=TSY06]Üstadım size de beslediğiniz balıklara da MAAŞALLAH diyerek konuya gireyim.

Şu anda akvaryumum yok ama eski bir amatör canlıdoğuran besleyicisiyim. Yeniden bir tank kurup bu defa kaliteli varyetelerden oluşan canlıdoğuran akvaryumu yapmayı düşünüyorum. Tabii üreticilik haddim değil. Sadece kendi zevkim olarak güzel varyeteler beslemek isterim. ANKARA da yaşıyorum ve yıllardır sizin beslediklerinize yaklaşacak kadar dahi görsel, kıpır kıpır ve sağlıklı Aykılıçkuyruk görmedim.

Bu arada birkaç aydır bu konuya yazılmamış ama Umarım videolarını paylaştığınız aykuyruklardan üretime devam ediyorsunuzdur da sizin varyetelerinizden alabilmek nasip olur.

Neyse bunları bir yana bırakırsak yaptığınız iş ve başarınız ortada umarım sizin gibi başka hobiciler de çıkar da lepistes yanında diğer canlıdoğuranların da kaliteli varyetelerini yerli üretim olarak görmek nasip olur.

Lütfen bu konuyu soğutmayalım. Siz de video paylaşıma devam ediniz ki gözümüz gönlümüz açılsın.

Saygı ve selamlarımla başarılar dilerim.[/QUOTE]

Tuğrul bey güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bazen çok kızmakla beraber bu canlıların üretimlerine devam ediyorum(kızma sebebim gerekli değerin gösterilmemesi) geçen sene varyeteyi kaybetmemek adına az üretmiştim ama bu sene biraz  daha fazla üreticem inşallah.
Elimizdekilerin değerini bilmezsek eğer, çoğu zaman yapıldığı gibi youtube den videoları açıp ne güzellermiş diye seyrederiz yada ithal balığı alıp mantardan ölmesini seyrederiz.
Termennimiz sizinde söylediğiniz gibi meraklı arkadaşlarımızın artması ve bu güzel canlıların kaybolmaması.

Videolara gelirsek hesaplar tutarsa yazın sonunda  paylaşımlar olacak inşalah.

albino full platinium swallow ribbon sharkfin lepisteslerim
[QUOTE=ibrahim35]Allah nazarlardan saklasın, maşallah ne güzel bir dişi. Sağlıklı bol yavrulu nesiller dilerim. Emeklerin karşılığını bu güzellikler ile alıyorsun, kardeşim.[/QUOTE]

Teşekkür ederim İbrahim abi   hep beraber karşılığını alırız emeklerimizin inşallah.
albino full platinium swallow ribbon sharkfin lepisteslerim
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=LgMnDH-m0co[/VID]
4. nesil balıklarımdan görüntülerdir.

İki ayrı dişi paylaşmak istedim birisi mat sıradan bir platinium dişi diğeri ise platinium kaplamaları kafasına kadar gelen ve beyazlığı hat safada olan bir dişi fark anlaşılsın diye beraber çekim yaptım.

KEYİFLİ SEYİRLER.
fatihkök2015-02-19 21:03:54
full red'lerim(full red severlere)
Maşallah böyle uzun süreli ve başarılı üretimler görmek gerçekten çok güzel, her ne kadar böyle üretimlerin yapılabileceğini söylediğimizde tepki gördüysekte  en güzel cevap bunlar olsa gerek tekrar maşallah.
albino swallow full redlerim sayfa 17
Balıkların hayırlı olsun İbrahim abi bol ,sağlıklı ve güzel üretimler yapman dileğiyle hayırlı olsun.
Şov aykılıçkuyruklarım
[QUOTE=aykılıç]2 liralık balık dediğiniz full redler mi

 
 
[/QUOTE]


Hayır kesinlikle ama kesinlikle varyete ayrımı yapmadım yapmamda benim bahsettiğim çıkan bütün yavruların aynı klasmana koyularak seçici davranmayıp ne var ya oda lepistes buda lepistes diye insanlara satılması.

Unutulmaması gereken  en önemli kural sürdürülebilir üretim yapılabilmesi için seçici olmaktır,seçici olurkende  en iyisini kendine en kötüsünüde başkasına vermek değil tabi böyle olursada yine sıkıntı.

Kısaca biraz fazla para için çıkan her yavruyu  satar veya damızlığa alırsak  piyasada özel varyete adı altında 2 liralık lepistesler buluruz.

Bunun en güzel ispatıda moscow blue ve green varyeteleri varmı iyisi yok  nerde ithalatlarda gelen yüzlerce varyete yok  varsa bile üç beş kişiyi geçmez çünki  aman çok yapayım da çok para kazanayım derdinde millet.

Şov aykılıçkuyruklarım
[QUOTE=aykılıç]Kardeş son videodaki balıklar albino mu? Simson erkek çok guzel. O da kırmızı göz mü? Tül gibi dökülen kuyfuklr mukemmel duruyor.. yazıkki bu balıkların değeri bilinmiyor. Ozel tür lepistes alıp uretip satma sevdası vsr millette. Herkes üretip para kazanmak için Balık besliyor[/QUOTE]

Hayır Selçuk bey albino değiller ve beyaz ışıkta çekildi o video ama yinede  renkleri bu kadar kırmazı ve ilginç olan hep düz erkeklerle kırıyorum dişileri ama aykuyrukları bozmadan üzerie koyorak ilerliyor varyete.

Albinoya da dönebilirim çünki albinoyla kırıyorum 2 nesildir yarı yarıya albino gelmeye başladı artık .

Balıkların değerini bilmedıkleri gibi meraklıları da soğutuyorlar bazı kişiler ama ben o malum varyeteyide yapıcam kendi çabalarımla fazla sürmez.

Lepistes ise ayrı bir olay kimsenin satması birşey değil de 2 liralık baliği  50 lirayı satmak etikmi  o tartışılır kimi  100 balıktan 10 balık satar  yada satamaz  kimide batan geminin malı diye  pazarlar çıkan 100 yavrunun 100 ünüde  eee nede olsa lepistesmi lepistes ya  ne farkı var.



albino full platinium swallow ribbon sharkfin lepisteslerim
[QUOTE=AnılKorkmaz]Merhabalar Fatih Abi kılıç kuyruklarına bakarken lepisteslerini farkettim en sevdiğim 2 ırk dan birini bu kadar kalitelisini görmek çok sevindirici bu güzelliklerin videosunu paylaştığın için teşekkürler MaşaAllah bu arada düz kuyruklarıda görebilirmiyiz yeni video varsa.[/QUOTE]

Merhabalar Anıl balıkları beğenmene sevindim teşekkür ederim güzel sözlerin için yeni video çekeceğim yakında,  nasip olursa yayınlarım.
Şov aykılıçkuyruklarım
[QUOTE=Mehmet Büngül]Maşallah kardeşim emeğine sağlık yüreğine sağlık balıkların hem kılıç kuyruklar hemde platiniumlar harikalar bu hobiye ve balıklarına bakış açını iyi bildiğimden  takip edip saygı duyduğum hobicilerin başında geliyorsun ALLAH CC emeklerini zayi etmesin 

Sevgi ve Saygılarımla[/QUOTE]

Teşekkürler abi  zevk alarak besliyoruz  hep beraber bu canlıları birde gereken değeri görseler 
çok daha güzel olacak


[QUOTE=ibrahim35]Fatih Bey, Allah nazarlardan saklasın maşallah çok güzeller. Beslediğin türlerin hakkını vererek besliyorsun. Tebrik ederim.

Saygılar, selamlar.
[/QUOTE]

Teşekkürler İbrahim abi onlar bize gereken görselliği sunuyor en güzelide bu  hiç inkar etmiyorlar bakıldıklarını bu dahada güzel.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.