ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AQUA
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mart 2011 23:46
Son Ziyaret:
27 Kasım 2023 00:58
Toplam Mesaj:
156 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat balıkçı
Doğum Tarihi:
03 Eylül 1989
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MURAT BALIKÇI

SON 10 MESAJI

Akvaryumlar ve Raf Yapım Aşamaları
Güzel bir set olmuş,büyük tankla da tamamlanacak.Akvaryumları nerede yaptırdınız acaba?
Calvus akvaryumum...
Calvuslarınız çok güzel maşallah, cinsiyet oranları nedir? Akvaryuma o yati kökü pek yakışmamış bence doğal durmuyor. Zaten calvusların doğal ortamlarında kökler bulunmamakta.
Yılın balık hırsızlığına dikkat ( önemli )
Gözünüz aydın.Haberde dikkati çeken nokta ise balıkları çalan kişinin balık sahiplerinin arkadaşı olması.
Buda Benden

Balık türleri çok uyumsuz, farklı göllere, farklı habitatlara ait balıklar.Bir an önce içlerinden besleyeceğiniz türü ayırıp diğerlerini vermenizi öneririm.

Mesut bey araştırıp bilgi sahibi olmadığınız için,bu balıkları size bir arada yaşaması için veren akvaryumcu(eğer o tavsiye ettiyse) kadar hatalısınız.Lütfen daha bilinçli olalım.
Buda Benden
[QUOTE=umutgunay]Abiii naptın sen...  Akvaryum hobisinde yeni olabilirsin tamam da keşke biraz araştırsaydın be abi... Gerçi sana suç bulmuyorum, sana bu balıkları satan akvaryumcuyu bayılana kadar dövmek lazım...

1- Japon'la sadece Japon ve vatoz bakılır
2- Sarı prenseslerle sadece uyumlu bir kaç ciklet bakılır
3- Melekle sadece tetra türleri bakılır
4- K.Balığı derken ne demek istedin bilmiyorum da bir de canlı doğuran grubundan kılıçkuyruk falan çıkacak diye korkuyorum... Akvaryumu baştan aşağı yenilemen ve tür seçimi yapman gerekiyor abi. Şu an akvaryumda neredeyse hüç bir grup birbiriyle uyumlu değil... Sen bir kafesin içine fare, kuş, kedi, köpek, yılan, aslan koymuş durumdasın... Sakın yanlış anlama abi, yardım etmek için söylüyorum... Bir kaç seçenekten yalnızca birini seçmelisin...
[/QUOTE]

Umut bey, sarı prenses ile bir kaç değil yüzlerce malawi gölü cikleti beraber bakılabilir.Ayrıca melekle sadece tetra türleri bakılabilir demeniz ciddi bir şekilde yanlış, melek güney amerika cikletidir ve güney amerika türü olan neredeyse tüm cikletlerle bakılır.Tercihen tetra ve canlı doğuran türleri ile bakılabilir.
Cinsiyet ayrımını yapamadım sanki 2e 2d gibi geldi bana :S
Kesin olarak 2e 2d olduğunu düşünüyorum.Bir erkeği dişiyle değiştirirsen iyi olur.Ayrıca 2 dişide daha önce yumurtlamış.
560 litre akvaryum yapmak istiyorum düşünceleriniz?
Öylede olur da sürekli kaldırıp, koyman gerekir camı 2 parca yaptırsan 80 cm cam yapar kaldırıp indirirken kırılma ihtimali var.Sürgülü buhar camı yapman daha iyi olur, çok da zor değil örnek bulabilirsem buradan paylaşayım.Ön ve arka cama 1 cm kalınlığında alttaki daha enli olacak şekilde 3 cme 5 cm gibi altta alta iki cam yapıştırıp, üzerinde buhar camını kaydırabilirsin .
560 litre akvaryum yapmak istiyorum düşünceleriniz?
8mm riskli olabilir yükseklik 50 cm olsa da 70 cm enden bahsediyoruz, 10 mm idealdir 12 cm abartılı olur.Bu hacime ancak 2 adet dış filtre yeterli olur.Bu hacimde belirttiğiniz balıklar beraber yaşayabilir.Fiyat ilden ile değişmekle beraber akvaryumuda sizin yapacağınız göz önüne alınırsa çok fazla değişkenlik göstereceğini düşünüyorum.
dophin c 1300 - c 1600 fiyat karmaşası
Net akvaryumda dolphin dış filtre olması lazım.Bir telefon edin isterseniz.
160*60*60 Tankın Yeni Sakinleri F1 - Moorii İlangi Syf:9 Video 10
Yeni tankınız hayırlı olsun, sunta yerine 1 cm mdf daha iyi olurdu diye düşünmekteyim.Bir de filtrasyonun yeterli gelmeyeceğini düşünüyorum.Bir dalga motoru, bir dış filtre yada vb. filtreler gerekecekmiş gibi duruyor.İyi hobiler...AQUA2012-10-08 22:13:54

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.