ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alican2000
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2011 23:07
Son Ziyaret:
06 Haziran 2011 14:47
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Can IŞIK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Can IŞIK

SON 7 MESAJI

AVCI BALIKLARIMIN TANKI
Recep bey balıklarınız muhteşem gözüküyor acaba akvaryumdaki balıkları nereden buldunuz ve fiyatları ne civarlarda ? yılan balığı ve bıçak balığına adeta aşık oldum.
125X50X60h Akvaryumum ve Malzemelerim
[QUOTE=barbarossa] Şayet 1 e ve 1 d green terror alırsanız ve GT'ler eş tutarsa, oscarlarınızı büyük ihtimalle kaybedersiniz. Öte yandan uzun balık dediğiniz, tatlı su müreni veya arowana ise, malesef bu balıklar tankınız için uygun değil. 375 'lik hacimde iri ve agresif amerikanların karma yapılması oldukça risklidir. Eğer karma düşünüyorsanız, sajika, severum gibi ılımlı türlerden karma yapmayı düşünün. Aksi halde tek tür bakın. Hem siz yorulmazsınız/hevesiniz de kaçmaz hem  de balıklara eziyet etmemiş olursunuz.
Son olarak yanlış anlamadıysam, 50 m3 dediğiniz 50 L olsa gerek ve bu hacimde oscarların yanık kalmış ve daha da agresifleşmiş olabileceğini düşünüyorum. [/QUOTE]

İşten dolayı m3 yazmışım hiç farkında değilim Lt olacaktı.
Dediğiniz türleri araştıracağım olmazsa yanlarına balık eklemeyeceğim.
Balıklarım çok uysal hatta elimi sokup kendilerine dokundurtuyorlar.bugüne kadar hemen hemen ilk 2 yıl boyunca 2 ay dışında hiç canlı yem harici veya tavuk cigeri dışında bir yem kullanmadım.Yanık konusunda 2 yılda 23 cm oldu evet bu tarz hızlı büyüyen balıklar için bu ölçü çok normal değil ama yine de epey bir boy attılar.diğer 50 Lt lik akvaryumu canlı doğuran doldurup balıklarıma haftada 2 kez canlı yem verecek şekilde doldurmayı planlıyorum...
Astoronotlarımın büyümesini istemiyorum ,bunun için ne yapabilirim?
Arkadaşım bende senin gibiydim. yaklaşık 55-60 Lt lik akvaryumda 2 adet astronotumu 1 cm bile değilken aldım şuanda 23 cm ve 21 cm boylarındalar.Bende öğrenciydim ve şehir dışındaydım imkan olmadı başka akvaryum ve malzemelerini almaya. Şimdi işe başladım canavarlarıma 2 yıl boyunca çektirdiğim eziyeti 125X50X60 lık akvaryumumla bu hafta bitiriyorum. Büyütmemek değil sorun cidden istiyorsan bırak büyüsün ama kendine samimi olarak deki büyük akvaryuma geçene kadar kaç yılın var bu balıklar ne olur ozamana kadar.Ben sırf bunun planını yaparak astronotlarımı 1cm bile değillerken aldım.
125X50X60h Akvaryumum ve Malzemelerim
Sertachk merhaba tekrar Ex2400 ü aldım.Girdap olayını çok araştırdım fakat musluklardan kısma yapılabileceğini söylüyor üstadlar busebepten ex2400 e karar verdim.siparişimi dün verdim bugün akşam üzeride mobilyası geliyor. Sanıyorum bu akşam akvaryumun suyunu doldurmaya başlarım.
125X50X60h Akvaryumum ve Malzemelerim
[QUOTE=sertachk]

Hocam eğer 2400 lük dış filteryi almadıysanız 1200 lüğünü alın..Demedi demeyin akvaryum da girdap olur..Bu boyutta akvaryum da denendi onun için bu kadar rahat yorum yapıyorum..

 
Saygılar
[/QUOTE]

Sertacbey akvaryumun icinin cok hareketli olacagi konusunda endiseliyim bende fakat okudugum kadariyla akvaryum hacminin yaklasik 3-4 katini cevirebilmesi gerekiyormus dis filtrenin.375x4=1500Lt ediyor.yine okudugum kadariyla 2400lt saatlik ceviren bu ex2400 un gercek degeri 1200-1500 Lt imis yani tam benim akvaryumuma uygun gibi geldi bana. Ama denendi diyorsunuz simdi cok kararsiz kaldim diger bir tercihim olan EHEIM 2228 i de alabilirim ama onun debisi 1050 LT yazan ceviren 550 LT olsa akvaryumum icin yetersiz olmaz mi ?
125X50X60h Akvaryumum ve Malzemelerim
Efe bey cevabiniz icin tesekkur ederim.

Balik konusunda haklisiniz adeti toplam 4 adet yapmak en mantiklisi gibi gozukuyor.Isiklandirma konusunda mesajimda yazmistim akvaryum kapagi ve mobilyasi bittikten sonra dusunecegim.Bunun sebebi alacagim isik ve boyut olarak karar verememis olmam.Once bir mobilyayi goreyim ona gore belki akvaryumun yarisini aydinlatacak sekilde bir isiklandirma yapabilirim.Arka fon olarakta 3Dli okyanus goruntulu bir arka fon gordum sanirim onu alacagim.Yorumunuz icin tesekkur ederim balik konusunda haklisiniz.
125X50X60h Akvaryumum ve Malzemelerim
Arkadaşlar Merhaba,

Aranıza yeni katılıyorum çok acemi bir akvarist olma adayıyım.2 Gün önce 375 Lt lik akvaryumumun siparişini verdim.Bugün kendi çizimim olan mobilyayıda marangoza ilettim.Ve şuanda gece 2:45 malzeme seçimimide sizlerin onayına sunmak üzere hazırladım.Sizlerden ricam malzeme listeme bakmanız ve eksikleri gedikleri yanlışları bana iletmeniz.

Kısaca kendimle ilgili bilgi vereyim 2 yıl önce aldığım ve ne olduğu belirsiz 1-2 cm arası olan 2 adet Astronot ve 1 adet vatoz balığıma 2 yıl boyunca aileden uzak üniversite öğrencisi olmamdan dolayı 50 m3 lük bir akvaryumda baktım.2 yıl boyunca kurbağa canlı balık çekirge ve tavuk ciğeri ile besledim şuandaki boyları Astronotlar 23cm ve 21 cm civarındalar  vatozum ise 15 cm boyunda.Kimse kızmasın 50 m3 de bunlara eziyet çektirilirmi kardeşim diye. Okul bitti,işe girdim ve ilk işim benimle birlikte eziyet çeken balıklarıma huzuru sağlayabilmek için güzel bir ortam hazırlamak oldu gördüğünüz gibi. Listemi alta yazıyorum sanıyorum haftaya pazar gününe kadar alışverişimi tamamlayacağım sizlerin görüşleri çok önemli benim için çünkü inanın hayatında hava motoru, dış filtre , hava taşı gibi malzemeleri bile görmemiş biriyim :)

Not:Akvaryum içine eğer astronotlarımla aynı boyutlarda bulabilirsem 2 adet green terror ve 2 adet şu uzun vahşi bir balık vardı yılan gibi adını unuttum ondan eklemeyi düşünüyorum.Yani toplam 6 adet olacaklar vantuzu saymazsak :)

Akvaryum      =125X50X60 ( buhar camı dirsek kemer var 10 mm cam)
Dış Filtre        =TetraTec EX 2400 Full dolu
İç Filtre           =Aquael Turbo 350L/H   (ne olur ne olmaz diye aldım bulunsun)
Hava Motoru  =TetraTec APS 400 çift çıkışlı
Isıtıcı              = TetraTec 300W
Dip Süpürgesi= Sera Akvaryum Dip süpürgesi 60cm / hava motoruna bağlı çalışıyormuş
Hava Taşı       = RS Electrical hava taşı 90cm
Kum                = Quartz ince kum (daha ucuz biryer bulamadım ankara içi varsa bildiğiniz onuda      
                          yazarmısınız ?

Evet arkadaşlar şimdilik durum bu.Işıklandırma için mobilya gelince araştırma yapıcam.Lütfen bana yorumlarınızı yazarmısınız eksik ve ya yanlış birşey var mı ?  Cevaplarınızı ilgiyle okuycam TEŞEKKÜRLER.



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.