ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
LandLust
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Temmuz 2011 21:13
Son Ziyaret:
26 Ocak 2017 13:24
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Levent AKINCI
Doğum Tarihi:
25 Şubat 1985
Yaş:
39
İl:
Malatya
Meslek:
Diş hekimi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

50*40*40 Albino longfin/Siyah longfin cüce vatoz
75*45*50...                     

SON 10 MESAJI

cüce vatoz ve karides
Salatalığıda ihmal etmeyin hem vatozlar hemde karidesler üstünden ayrılmıyor.
resimli cüce vatoz yavruluk..
 Akvaryuma bölme yapmanızı tavsiye ederim tabi eğer mümkünse ben ramireziler den öyle koruyordum ayrıca tül yavruluk da yaptım Hüseyin beyin dediği gibi tırmanıp kaçıyolar.
Cüce albino logfin yavru vermeyi kesti
Aynen bende de oldu salyangoz sonrası makrakanta aldım düzenli 1.5 ayda bir yumurta doken vatozlarım 3 ay yavru vermediler akvaryum degisikliği yaptım makrakantaları cıkardım salyangozda kalmadı tabi 1 ay sonrası erkek küp tuttu ve yavru aldım.
 Ayrıca makrakantalar bence pek etkili bi çözüm değil salyangozları kısıtlı seviyede tutuyolar ama kökünden çözülmüyor bu sorun en iyisi akvaryumu boşaltmak.
L144 longfin yüzgeçde kızarıklık ve ölümler
Arkadaşlar 2 hafta önce 40 tan fazla yavru cüce vatozu beyaz benek yüzünden kaybettim belki normal bişey  ben 1 senedir su değişimlerimi düzenli olarak yapıyorum ve ısı değişimlerine çok dikkat ediyorum yine aynı düzende su değişimi yaptım ve birden beyaz benek patlak verdi.Beyaz beneğe neden olan parazit suda zaten var olan bir parazit balıklar zayıf düşünce bu parazit aktif hale geliyor beni şahsi görüşüm bahar aylarında sularda bi sıkıntı meydana gelmesi yönünde yani karların erimesi vs sular balıkların alışkın olmadığı hale geliyor ve zayıf düşürüyor.İlaç kullancaksınızda kesinlikle ana tankta ilaçlama yapmayın daha vahim sonuçlar doğuruyor.
Cüce vatoz yavruları yem
[QUOTE=jacksparrow]Artemiayı genelde şırınga ile yavruların bulunduklarıı bölgeye sıkıyorlar.
[/QUOTE]
[QUOTE=hasan_ozgur] Merhaba Levent bey forumda Güven bey ve Ertan beyin yem tarifleri var. Artemia önerenler de çok sayıda...
[/QUOTE]

     O tarifleri bende okudum hasan bey ama ben yapabilirmiyim o konuda şüphem var sağlıklı büyütelim derken sıkıntı çıkartmayalım.

      Muhittin bey dondurulmuş artemia mı yoksa canlı olarak mı?
Cüce vatoz yavruları yem
  Cüce vatozlara yem olarak  bitkisel yemleri hepimiz biliyoruz fakat büyütmek için  ilave olarak ne öneririsiniz? Bitkisel yemlerin içinde de bir miktar protein var fakat ilave bir tavsiyesiniz var mı?
Artemia veren arkadaşlar artemia suda yüzerken vatoz onu nasıl yiyor yada nasıl veriyorsunuz anlatırsanız çok memnun olurum.

 İkinci sorum; akvaryum boyutları cüce vatoz yavruları büyümesi açısından engel teşkil edermi hani daha büyük akvaryumda daha hızlı büyüme gibi bi olayları oluyor mu yani 80 lt lik bir akvaryumdan alıp 200 litrelik bir akvaryuma koymak büyüme yi hızlandırımı?

  
LandLust2012-03-24 13:21:44
Cüce vatozlarda kabızlık sorununa 5 saatte kesin çözüm.
Ali bey düzenli aralıklarla yine bu çaydan ekliyormusunuz?
Koloni için uygun sayı
2 erkekten fazla olursa sıkıntı olur demişti sayın ekrem hocam,fakat
20 30 günde bir yavru verme potansiyeline sahip bir tür olduğu için bence uygun,her erkeğin tutacağı bir küp olsun bi sıkıntı olmaz.
cüce vatoz yavruları hakkında
Benim düşüncem ilk bir ay cüce vatoz yavrularına kabak salatalık gibi besinler verilmemeli bunu tecrubeme dayanarak söylemiyorum fakat bana mantıklı gelen budur çünkü balıklar hastalık kapabilirler malum bağışıklık sistemleri yeni yeni oluşuyor bide salatalık,kabak patates vb. gibi besinlerden hastalık kaptılarmı hemen ölürler ki zaten piyasada gayet kaliteli yemler var ama sonrasında balığın diyeti açısından verilebilir ki bende erişkin cüce vatozlarıma hafatada bir veriyorum.Tabi tecrubesi olan arkadaşlar daha iyi bilir eğer verilmesi gelişim için iyi bi faktörse ve kayıp yaşanmıyorsa bende vermeye başlayayım.
 Ali bey,evet kabağı kabuğunu soymadan uzunlamasına ikiye bölüp verseniz iyi olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.