ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
revengoa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Eylül 2011 15:32
Son Ziyaret:
26 Temmuz 2013 03:14
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre özdil
Doğum Tarihi:
02 Ağustos 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Jeofizik muhendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

EMRE ÖZDİL

150x50x50- Frontoza

SON 10 MESAJI

Yunus dekorasyon
[QUOTE=tanerkaya1418]Teşekkür ederim bu bilgileri öğrenmem çok iyi oldu. [/QUOTE]

Dostum yunus için geniş kumluk alan olması çok iyi olacaktır.Bu yüzden çok az kaya koyarsan daha iyi olur.Kuma gelince  ben silis kum yerine biraz pahallı olsa da mercan kırığı tavsiye ederim .Çünkü mercan kırığı ph ı yüksek tutar bu da yavru alımını kolaylaştırır.

Sağlıklı hobiler.Memleketime selamlar
Akvaryumun patlayacağı nasıl anlaşılabilir
Merhaba öncelikle sağlıklı ve güvenli hobiler diliyorum .Akvaryumun cam kalınlığı idealse,iyi yapıştırılmışsa ve kayıt-kuşak(önemli)   varsa kolay kolay patlamaz.
Bu arada patlayana kadar ,patlayacağını anlamanız çok zor .
frontoza akvaryumu ?
Basıncın tabi ki önemi var ,fakat dişi frontozaların üreme çağında akvaryumun  dip kısımda yer tutması gerekecektir ve o zemin alanı çok yetersiz kalır ve sürekli sert kavgalar yaşanır .
Lav kayası zararlı mı
[QUOTE=Eldurmaz] Coğrafya okuyorum dememdeki amaç çok farklı alakasız yorumlar yapılmış olmasıydı.Şimdi okudum da"açılın ben doktorum" der gibi olmuş . Ne kadar derslerinden güç bela geçmiş olsam da az çok kayaçlar hakkında bilgim olduğu için konuyu toparlama gereksinimi duydum .Eksik ya da yanlış yazdığım bir şey varsa affola üstad [/QUOTE]

Yok kardeşim olur mu öyle şey estağfurullah .Yazdığın şeyler doğru zaten
Lav kayası zararlı mı
[QUOTE=Eldurmaz]

Konu çok dağılmış ve farklı yorumlar yapılmış.Ben coğrafya okuyorum ve kayaçlar üzerine dersler aldım.Konuyu biraz toparlamak gerekirse:

1.Farklı karakterlerde onlarca volkanik kayaç var.Tüf,bazalt,obsidyen  vs vs vs.Bunların dayanıklılığı,yapısı,içeriği vs çok farklıdır.

2.Tüf türevi bir kayaç değilse kül bırakmaz;su içinde yumuşamaz,erimez.

3.Volkanizma sayesinde yeryüzü sürekli yenilenir.Her materyel çıkışında toprağa oldukça fazla minarel ve yeni elementler karışır.Çıkan maddeler yine farklı özellikte farklı oluşumdadırlar.Yani bazı kayaçlarda karbon,bazılarında feldspat bazılarında kalsiyum,fosfat vs vs vs ağırlıklıdır.

4.Sizin bulduğunuz kayaç parçasını ayrı bir kapta,akvaryumda su içinde bekletip 1 hafta 10 gün sonra su değerlerini ölçmeniz daha sağlıklı olur.Ph üzerine etkisi vs.Ayrıca içeriğinde ağır metal bileşikleri varsa olası bir salınımda tüm sisteminizi çökertebilir,sizi üzebilir.

5.Kanserojen madde mevzusu düşüneceğiniz en son şey olsun.Önceden de dediğim gibi çıkan her mataryel yeryüzünü gençleştirir.İçinizi rahatlatmak için size birkaç örnek vereyim.Mesela İtalya Dünya daki en faal volkanik alanlardan biridir.Yer kabuğu en büyük volkanik kayaçtır.Üzerinde yaşıyoruz ve kanser değiliz.Japonyanın tüm tarım arazileri Fuji'nin boşalım sahası üzerinde ve dünyadaki en verimli prinç üretiminini yapıyorlar.127 milon kişi o pirinçle besleniyor.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur.

[/QUOTE]

Konu hakkında tahsil yapmak esas ise; ben Jeofizik mühendisiyim
Lav kayası zararlı mı
Benim akvaryumumda 20 kg kadar var ve hiç bir  zararını görmedim .Gönül rahatlığıyla koyabilirsin.Tam aksine diğer ağır kayalar gibi devrilip camı çatlatır diye korkun olmuyor.
revengoa2012-10-07 15:51:16
sp , frantoza
Farklı gölün balıklarıdır.Bu yüzden ben tavsiye etmem .Zaten Frontozalar balık başına minimum 80 litre isteyen balıklardır.Hacminizin de yetersiz olacağını tahmin ediyorum.
Tabi ki değerli büyüklerim daha iyi bileceklerdir.
Akvaryum dekoru
Lav kayası akvaryuma koyabileceğiniz en sağlıklı ve ağırlık yönünden avantajlı bir kayadır ve suya salınımı ''0'' dır.
Frontoza akvaryumum
Forumda herkes tropheuscu sanırım .Benım konuya bakan bile yok 
Akvaryum camında kasma önemli!
Akvaryumunuz  bence ilerde kesinlikle sorun çıkartacaktır.Bence en mantıklısı o akvaryumu iyi bir akvaryumcuyla sağlamlaştırıp öyle kullanmak.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.