ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Angie
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Eylül 2011 12:15
Son Ziyaret:
18 Kasım 2012 15:08
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efnan Şekeroğlu
Doğum Tarihi:
26 Nisan 1993
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci/Tercüman Adayı/Yazılımcı Çırağı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Efnan Şekeroğlu

SON 10 MESAJI

Süs gölünde kaplumbağa
 Yanlış bilmiyorsam ısıtıcının o yeşil kısmının da suda olması gerekiyor,sadece dıştaki siyah plastik kısmın suyun dışında olması lazım.
  Bir de ne olursa olsun plastik sağlıksız bir materyal. Benim de kaplumbağam "ölüm kabı" dediğimiz kaptaydı,cam akvaryuma geçirdiğim anda hayvan canlandı,düzenli yem yemeye başladı. Sanırım 2 tane kaplumbağa almışsın,onları barındırabilecek bir cam akvaryum al. Hem görsel açıdan da daha güzel oluyor o zaman belki annen de bir şey demez :)
Şehmuz'un Yeni Yuvası
Arzu Hanım,korktuğumuz olmadı ve Şehmuz balıklarla çok iyi arkadaş oldu :) Raffy P'nin bir ucunu Şehmuz ısırıyor,diğer ucunu balıklar tırtıklıyor. Yem parçalarının dibe çöküp suyu kirletme sorunu da hallolmuş oldu böylece :) Şelale aparatlı iç filtre alıp koydum akvaryuma,akımdan da rahatsız olmuyor Şehmuz Bey. Dediğiniz gibi suyu da yükselttim,annem de bardağın üzerine taşları sabitlemiş Şehmuz çıkıp kuruyabilsin diye :D  Akvaryumun kenarına takıp sabitleyebileceğim bir platform bulunca taşları çıkarıp bitki ve kum ekleyeceğim yüzme alanı genişleyecek. Suyu 26 derece yaptım,metabolizması hızlandı sanırım iştahlandı baya :) Günde yarım saat de akvaryumundan çıkıp camın kenarında geziyor,iyice kurutuyor kabuğunu. 

Fotoğraf makinamın pili bittiği için tabletle çekmek zorunda kaldım,biraz kalitesi düşük fotoğrafların. Son fotoğraflar bunlar :
Şehmuz'u fotomodel yapmayı düşünmüyor değilim :D











Şehmuz'un Yeni Yuvası
    Merhaba,yorumunuz için teşekkür ederim ama sanırım ben biraz yanlış ifade etmişim. Öncelikle,Şehmuz sadece et yemiyor ama ilk tercihi her zaman için et. Yaz boyunca karpuzlar çilekler en taze hangi meyve-sebze varsa zorlaya zorlaya da olsa yedirdim. Aslında mama konusunda fazla seçici,hem renk hem de kokuya dikkat ediyor. Tetralarla da bu yüzden ilgilenmediğini düşünüyorum. Canlı renkli şeyler pek ilgisini çekmiyor,mesela Raffy P'nin sarısını ve kahverengisini yiyor ama kırmızı ve açık kırmızı olanına dokunmuyor. Bu yüzden sebze yedirirken zorlanıyorum,ya küçük parçalarla veriyorum ya da boş bir gammarus kutusunda kokusunu alana kadar bekletiyorum.
    Tetra konusuna gelince,Şehmuz ortama alışmasına rağmen onlarla hala ilgilenmiyor. Daha önce de Pangasius Pangasius'larımla bir araya geldiğinde ilgilenmeyip kaçmıştı. Görselliğin göreceli bir kavram olduğunu düşünüyorum. Mesela,benim gözüm gibi baktığım Pangasius'larımı Hindistan'da kasa kasa toplayıp yiyorlar. Yani; balığın renkleri güzelse,biraz albenisi varsa yemek canice ama gri sıradan bir balıksa yemek normal oluyor gibi bir görüş çıkıyor söylediğinizden. Daha önce de belirttim zaten Şehmuz da tetralar da birbirlerinden bağımsız yaşıyorlar şuan.
    Her hayvanın kişiliğinin ayrı olduğunu düşünüyorum,bu yüzden Şehmuz'un bitkilerle de ilgilenmeyeceğine neredeyse eminim. Biraz ucundan tırtıklasa da pek sorun teşkil etmez çünkü seçtiğim bitkiler çabuk ve kolay çoğalan bitkiler. Hem akvaryumun suyunu düzenlemede de etkili olacaklarını düşünüyorum,tetralar için de saklanma alanı olur ayrıca. Bitkilerle beraber şelale filtre de ekleyeceğim. 
    Suyu şuan düşük seviyede tutmak zorundayım çünkü henüz düzgün bir kuru alan oluşturamadım. Platform yapana kadar büyük taşının üzerine çıkıp kabuğunu kurutabilmesi için böyle kalacak bir süre. Çünkü bir yandan da kabuk değiştiriyor ve kuruması oldukça önemli. 
    Biliyorum; etrafta çok fazla küvette,plastik kaplarda,fanuslarda kaplumbağa bakan insan var ama onlardan biri olmamak için çabalıyorum. Şehmuz bana hediye geldi,iyi ki bana hediye edildi çünkü hayvanı eşya olarak gören birine gitse yaşama şansı pek olmazdı diye düşünüyorum. 7 aydır beraberiz ve kaplumbağaları "sıkıcı,yüzen,uyuyan" hayvanlar olarak görüp sabah akşam yemini verip bir daha ilgilenmeyen insanların aksine evde 4 kişi devamlı Şehmuz'la sohbet ediyoruz. Her gün izlediği dizileri var,başladıklarında kabını alıp televizyonun karşısına koyuyoruz ilgiyle izliyor.Şehir dışına bir yere gidiyorsak "Komşuya bırakalım mamasını verir" demek yerine yanımızda götürüp gezdiriyoruz. Yolculukta strese giren hayvanların aksine seyahat etmeyi pek seviyor :) Balıkesir'in Çanakkale'nin Ankara'nın güneşiyle tanıştı,deniz kenarına güneşlenmeye gitti,bahçelerde gezdi :) Mutlu olduğunu ya da sıkıntısını belli edebiliyor çünkü onu evcil hayvan olarak değil ailemizin bir üyesi olarak görüyoruz. Yazı bayağı uzun oldu ama heveslenip kaplumbağa alıp bir kenara atan insanlar gibi görülmek istemediğim için yazmak zorundaydım. 

Angie2012-11-03 13:45:49
Şehmuz'un Yeni Yuvası
Teşekkür ederim :)
Şehmuz'un Yeni Yuvası

Kaplumbağamız Süleyman Şehmuz’u (Evet,göbek adı da var) plastik kabından kurtarmayı uzun zamandır düşünüyorduk ama sadece düşüncede kalıyordu. Soğuk havanın yavaş yavaş kendini hissettirmesiyle Şehmuz birazcık üşüttü,yemek yememeye sabah akşam uyumaya başladı. Dedik artık ısıtıcı takabileceğimiz bir akvaryum almanın zamanı geldi. Dün akşam karar verip bugün hemen pet shopa gittik ve Şehmuz’umuzu yeni kabına kavuşturduk. Belki avlanıp yemek ister diye de dört tane neon tetra aldım ama eve gelene kadar “N’olur yemesin” diye dua ettim resmen. Neyse; eve geldik,akvaryumu kurdum,ısıttım,balıkları koydum,taşları dizdim,Şehmuz’u da koyup bekledim bakalım balıklara ne yapacak diye. Görmezden geldi ! Balıklar gelip ayaklarına kabuğuna baktılar yakından “Neymiş bu acaba” diye ama Şehmuz balıklara dönüp bakmadı bile. Sanırım Şehmuz büyüyene kadar balıklar güvendeler  Kabına derece yerleştirdiğimde ön ayaklarını kaldırıp saldırmaya çalıştığı için ısıtıcıya da tepki verir diye çok korktum başta ama bayıldı ! Sarılması mı kaldı,üzerine çıkıp uyuması mı kaldı,üzerindeki yazıları okur gibi boydan boya önünde kayması mı kaldı   Önümüzdeki günlerde filtreyi de halledeceğim. Hala UVB lambasını alamadım ama ışık gördüğü anda taşa çıkıp bacaklarını uzatıveriyor diye odamdaki 40w spot lambayı taktım üzerine,en azından kabuğunu kurutur. Pazartesi eczaneden Devit 3 de alıp UVB lamba alana kadar böyle idare etmeye çalışacağım. Yazın ne güzeldi güneşe çıkarabiliyordum 

Önümüzdeki haftalarda Şehmuz’umuzun yuvasına bitki eklemeyi de düşünüyorum çünkü yaşının küçük olmasından olsa gerek omnivor olması gerekirken bizim kapluşumuz sadece et yiyor. Klasik Türk erkeği işte  Yetiştirmeyi düşündüğüm bitkilere tam karar vermemiş olsam da şuan listemde odamdaki akvaryumda hiç sorun yaşamadan baktığım her şarta uyum sağlayabilen anubias,yapraklarına bayıldığım Java Fern ve suyun üst kısmını kaplamasını planladığım Pistia ya da Su Mercimeği var.

Şehmuz Bey’in Akvaryumundan ilk kareler 








Pengasusun biri sürekli hareketsiz saklanıyor?
Bende de 2 tane Pangasius var. Saklanma onlar için doğal bir davranış diye biliyorum. Benimkiler de taşların altına ve deniz kabuklarının içine giriyorlar. Sabah ışığı açmadan 15-20 dakika önce yem veriyorum. Etrafta hareket yoksa ışıkta da yüzüyorlar zaten. Büyüdükçe daha az korkmaya başlıyorlar. Size alıştığında akvaryuma yaklaştığınızda gözlerini oynatıp size baktığını fark edeceksiniz zaten 
Aquaponic sistemler( Sebze - Balık İşbirlikteliği)
Eveeet,şöyle bi' sistem yaptım. Şişenin ağzına toprağı geçirmesin diye tül taktım. Dün filtremin büyük çıkışını şelaleye çevirdiğim için üstteki küçük çıkışı kullanmam gerekti,bu da şişenin içindeki akımın az olmasına neden oldu ama yine de marullarımın köklerine geliyor su 

Marulları köpüğün içine köklerindeki toprakla yerleştirdim. Yarın şişenin eğimini azaltıp içine daha fazla su dolmasını sağlayacağım.

 
Herkese iyi mahsüller 
İç Filtremi Şelale Filtreye Çevirdim
Yorumlarınız için ben teşekkür ederim 
Elma Salyangozum Suyun Üzerinde Yüzüyor
Akvaryumun içine attım,bu sabah indi aşağı  Teşekkür ederim cevaplar için 
Pangasius ve Semender
Pangasius ve Corydoras beslediğim akvaryuma Semender koyabilir miyim ? (Pangasiuslarım yavru,5cm kadarlar)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.