ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
omersoylemezoglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2011 18:13
Son Ziyaret:
12 Kasım 2011 08:03
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Söylemezoğlu
Doğum Tarihi:
22 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Içel
Meslek:
Satış Müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

Kristal karides akvaryumum(Yeni akvaryumda güncel video sf. 6)
Furkan bey, hayırlı olsun yeni böcükleriniz.. :)
Yeni akvaryumumu kurdum, önerilerinizi bekliyorum..
[QUOTE=dj_batukaan]Büyük akvaryumdaki fon bende de var sanırım gerçekten karışık gösteren bi fon ben mobilyayıda siyah kullandım ama sizinki baya bi karışık durmuş 

linten bakabilirsiniz
http://www.akvaryum.com/Forum/650_lt_akvaryumum_ve_onerileriniz_(_resim_ve_video_lu_)_k522778.asp
[/QUOTE]


İnceledim... Sanırım sizde ne koyacağınıza karar veremediniz.. en güzeli 3d olanlar ama mersinde bulmak çok zor açıkcası :(


Aslında benim mobilyadaresimdeki gibi mat değil.. Parlak inci beyaz ve içten gri ince desenli.. Siyah beyaz uyumu oluyor güzel duruyor diye tercih etmiştik ama sanırım sorun oldu.. :(


[QUOTE=kadi37]Mavi Prenses ve Beyaz Prenses biraz agresif balıklar onları ve diger yunus kırmalarını çıkarıp güzel bir ırk yunus bula bilirseniz eklemenizi tavsiye ederim [/QUOTE]


Çakma yunusları, Mavi ve beyaz prensesleri çıkartıp yunus, sarıprenses, demasoni ve iceman karması yapacağım.. Sanırım son kararım bu oldu..


İnşallah diğerbalıkarı verecek birilerini bulabilirim.. Yabu mersin çok kıt biryer.. Nealacak ne satacak adam bulamıyorsun ki..


Adanada uygun fiyata sağlam yunus ve prenses satan birini buldum.. İhtiyacı olana bilgisini verebilirim..
Yeni akvaryumumu kurdum, önerilerinizi bekliyorum..
[QUOTE=x_nurettin] Dolabın altındaki minik akvaryumunuz daha hoş duruyor. :)[/QUOTE]

Tamamen eşimin suçu.. Salonun perdeleri siyah diye bu tarafını yapıştırtdı. Yoksa ben arka tarafındaki maviyi yapıştıracaktım negüzel :((


[QUOTE=barbarossa] Akvaryumunuz hayırlı uğurlu olsun, epey emek vermişsiniz,

Ama canlı yükü (sayısı) 400 litrelik toplam hacim için çok fazla (balıkların kullanabileceği hacim, 350 litre civarında sanırım). Bence hem tür sayısını hem de böylece balık sayısını azaltın. İşe önce kırma balıklardan başlayabilirsiniz. Tür olarak; sarı prenses, aysmen ve yunus karması veya demasoni, mavi prenses, yunus karması uygun olabilir.

Balıklarınız ve hacim ihtiyaçları hakkında aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz,


Akvaryumda balıklar için sağlanan ortam ne kadar iyi olursa, renkleri ve sağlık durumları da o kadar iyi olur. Stres kaynaklı bir hastalık, ciddi kayıplara neden olabilir.

İyi hobiler
[/QUOTE]

Haklısınız hocam..  Amayeni olunca insan hepsinden olsun istiyor.. Bilip bilmeden imparator, texas filan koymak istemedim ama diğerlerinden toplayıp koydum akvaryuma.. Ben büyük olduğunu düşündüğüm için akvaryumun 100-150 balık alırımdiyodum.. Şimdi çıkartmam gerekiyor.. :)  Zor karar olacak sanırım :)
Yeni akvaryumumu kurdum, önerilerinizi bekliyorum..
İlginiz için teşekkürler.. Kullandığım arka fon çift taraflı.. Yavru tankına arka taraftaki mavi renkte olanı yapıştırdım. Dediğiniz gibi çok far ediyor. Işık bile sanki aşağıdaki tankı daha çok aydınlatıyor. En yakın tatilde artık ara fonu değiştiririm..

Yunusa benzeyen ve 22 adet olan balıkların yunusla prensesin eşleşmesinden olabilmeihtimali varmı.. Çünkü ağzından alınan yunusu biliyorum, gördümde hatta.. Ama baba kimonu bilmiyorum. Öyle bir kırma olabiliyormu?

Bide o 22 balığı çıkartsam yerine 6-7 renkli yunus koysam, yanına başka hangi balıklardan koyabilirim.?  Mesela bunlar malawi chiclid. Amerikan chiclid yada başka türlerden akvaryumuma koyabilirmiyim.. Kolay bulabileceğim tü önerebilirmisiniz..

Teşekkürler..


[QUOTE=klander123]

O balıklar yunus kırması diye biliyorum Saf kan yunus deiller.

Başka balık eklemeyin.
20 % 30 su değişimi + dip çekimi yapın 10 günde bir.(Değişen su akvaryumun sıcaklığı ile aynı olsun)
Batık gemiyi göremesemde çıkarmanızı öneririm doğallığı bozuyor genelde.
 
Saygılar.
[/QUOTE]

Acaba yunus ile neyin kırması olabilirki.. Anne yunus ama baba kim :)

Batık gemiyi yazmışım ama bende ilk koyduğumda gıcık olduğu için çıkartmıştım.. Haklısınız doğallığı bozuyor..


[QUOTE=unsalgundogdu]Akvaryumun görüntüsü güzel ama fon çok göz yoruyor karma karışık görünüyor balıkları zor seçtim emeğinize sağlık
[/QUOTE]

Teşekkür ederim.. Sanırım daha aydınlık bir şey kullanmam gerekecek.. Alttaki yavruluktakullandığım mavi nasıl olur sizce? basit kaçmaz değilmi?
Yeni akvaryumumu kurdum, önerilerinizi bekliyorum..
Fotoğraf:



Boyut (cm): 123 u X 55 d  X 65 y (Yavru tankı : 45 u X 30 d X 35 y)
Kapasite (litre): Yaklaşık 400 Lt. (Yavru tankı hariç)
Canlılar:
Sarı Prenses 7 adet
Mavi Prensen 6 adet
Beyaz Prenses 6 adet
Demasoni 6 adet
Iceman 4 adet
Yunus 2 adet (Renklerinden ve tipinden anladığım yunuslar)
Yunus 22 adet (Bir tanıdığımdan aldım ve renklerinden yunusa bi türlü benzetemedim)
Vatoz 1 adet
Toplamda yaklaşık 54 adet balık...


Malzemeler: Aquanic AQ 1600 Dış Filtre, Atman A-3500 Hava motoru ve 2 adet 45'lik hava taşı, Atman AT-300 ısıtıcı, Kapakta 2 adet Philips T8 18w florasan, 3 metre beyaz dış cephe led, Kapak ile su arasında sürgülü buhar camı, 1 adet batık gemi, yaklaşık 18-20 kg beyaz kum ve yaklaşık 30 kg dekoratif doğal taş..

Akvaryum Bakımı: Daha yeni kurduğum için bakım hakkında da pek bi bilgim yok. :(

Kullanılan Yemler: Sera granül, Sera pul ve Sera kurutulmuş canlı yem kullanıyorum.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Bir tek Sera aquatan su hazırlayıcısı kullandım. Onun dışında ilaç kullanmayı bilmiyorum..



Öncelikle herkese merhaba.. Bir süredir forumda üye yada misafir olarak bir çok kişinin yazılarını okudum. Çok fazla bilgim olmadığı için yorum yapamadım ama bilgi edinmek için sık sık takip ettim. Önceleri canlı doğuran akvaryumum vardı ve basit akvaryumumla zaman geçirdim. Daha sonrasında nereden sardıysa bilmiyorum chiclid türüne merak sardım. Özellikle yunus ve prenses türevi canlılar..

Ekte resimlerini de ekledim. Şimdi güzel bi sistem kurdum. Önce demircide 40 mm X 40 mm demir profilden kasasını yaptırdım. Daha sonra marangoz arkadaşıma mdf malzemeden bu profili kaplattırdım. Malzeme kaliteli oldu biraz highglass mdf denilen bi malzeme kullandırdım. Ardından 10 mm lik camdan ana tankı, 6 mm camdan yavru tankını camcıda yaptırıdım. Marangoz arkadaşıma işlem bittikten sonra kapağınıda yaptımdım ve konsept tamamlandı. İçerisindeki kayaları Mersinde bi peyzajcıdan aldım. (Tamamen tesadüf oldu ama yaklaşık 30 kg taşa 10 TL verdim sadece..) Sonuç olarak yerleştirmeyi tamamladıktan sonra suyunu doldurup, su hazırlayıcısıyla bi süre dinlendirip balıklarımı azar azar yerleştirdim. 

Şimdi beğeninize sunuyorum akvaryumumu.. Yavrulukta şuan su var ama balık yok.. Ana tankda da bir miktar balığım var.. Büyük bi tank olduğu için ve balıklarım genelde 5-6 cm civarında olduğu için şuan çok süper bi görsellk yaşayamıyorum maalesef..

Öncelikle sormak istediğim birkaç şey var..

* Benim Bölge müdürümden aldığım 22 adet yunus yavrusu var.. Resimlerden birinde halka içerisine alarak belirttim. Bu balıklar bendeki diğer 2 yunus gibi bir türlü mavi renk almadılar.(Büyük yunuslarım kayaların arkasında olduğu için resimlerde görünmüyor..) Dudakları biraz benziyor gibi ama renkleri ve tipleri sanki yunus değil gibi. Bu balıkların türleri hakkında bir fikriniz varmı?

* Ayrıca akvaryumuma damızlık ve biraz daha büyük boyda bir kaç tane daha yunus filan koymayı düşünüyorum.. Nufüsun artması sakınca doğururmu?

* Eğer nüfusun artmasında sakınca yoksa biraz daha renkli ve kolay bulabileceğim başka hangi balıkları önerirsiniz..

* Suyum temiz kalması için nekadar süre sora kısmi su değişimi yapayım, malum kış mevsimindeyiz balıklarım değişimden etkilenirmi?

* Yemleme konusunda da sadece günde 2 defa balıklarıma yem verebiliyorum. Sabah 6:30 gibi ve Akşam 21:00 gibi.. Yemlemeyi bu saatlere göre nasıl yapmalı ve hangi sürede hangi yemi vermeliyim..


Yeni ve hevesli bir akvirist olarak sorularıma cevap vermenizi bekliyorum.. Biliyorumki sizden cevap aldıkça hem hevesim hemde sorularım artacaktır.. :)

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim..



Ömer Söylemezoğlu

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.