ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fiestaa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2011 21:34
Son Ziyaret:
12 Temmuz 2012 13:27
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MURAT AKÇA
Doğum Tarihi:
04 Nisan 1970
Yaş:
54
İl:
Ankara
Meslek:
BANKACI
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MuRaT AkÇa..
Tanganyika -malawi - discus -canlı doguran -amerikan ( balık koleksiyonu tamhız gidiyor)

SON 10 MESAJI

Hem gideri karşılayan hem zevkli tür
Tropheus namansi besliceksin çok dayanıklı nadir ve iyide tutuluyor.
Tropheus İçin Bu yazdıgım yemler uygunmudur?
[QUOTE=COBRA]

Bu NLS Cichlid Formuladan neden korkarsınız anlam veremem.

4 sene boyunca F0 Tropheusların envayi çeşidini besledim, envayi çeşit yem kullandım.Tropheus beslerken hiç vazgeçmediğim 2 yem ise kesinlikle NLS Cichlid Formula ve NLS Thera-A idi.Bu yemleri istisnasız hergün kullanırdım ve hala da otçul olan Foailerime kullanıyorum.Balığa bu kadar güzel kondüsyon kazandıran bir yem daha zor bulunur, hemde hiçbir sindirim problemi yaratmadan.Zannerdersem bu kırmızı renkli granür yemleri hergün vermeyin yada hiç vermeyin demek forumda genelek olmuş.Vermeyin diyen arkadaşlar bakın bakalım NLS cichlid Formula yemini üzerinde hangi balığın resmi var?Yoksa Tropheusun nasıl bir balık olduğunu mu unuttunuz?Hadi onu unuttunuz diğer otçul beslenmesi gereken Mbunayıdamı görmezsiniz?
 
 
Kısaca mevcut yemlerinizin hepsini hergün korkmadan balıklarınıza verebilirsiniz.

[/QUOTE]

Sn. Kerem ''EGRİ'' bey korkma demiyelim de metabolizmaya neden  metebolizmaya  yükleyelim bu balıklar zaten % 40 yosun yemlerden bile % 30-40 protein almaktalar biraz teknik bakarsanız anlar sınız zira flora 42.7 Ham proteine sahip. Perakende sektöründe olanlar iyi bilir pazarlama yöntemidir üstündeki resme göre ambalajına göre ürün alan çok büyük ölçüde tüketici var şuan sitemizdeki insanlar teknik bilgi açıgındanmıdır pazarlama yöntemleri mağdurlugundanmıdır neredeyse bütün ürünleri resmi reklamı ambalajı için alıyorlar.
 Benim önerim tropheus yemlerinde NLS markası gereksizdir sarımsak iç parazit engeller diye düşünülüyor ama yıllardır bütün yemlerin içinde olduğunu insanlar bilmiyor. Birde hala daha otçul demişsiniz bu balıkların dogada beslenmesi tam anlamıyla bilinmemekte mide analiziyle neler yediklerini kestire biliyorlar bu daha otçul demeniz yanılgılara düşmenize sebebiyet verebilir.

Bu tür bilgi paylaşımlarını bireysel olarak değil de ekip olarak tartışsak daha faydalı olur takım çalışması her zaman başarı getirir bilginiz olsun.



NLS 
Ham protein % 34, ham yağ %5, ham lif %5, nem %10, ham kül %9, Vitamin A 8000 IU/Kg, Vitamin D 2500 IU/Kg, Vitamin E 200 Iu/Kg, kalsiyum % 1 - % 2, fosfor % 0,07 - % 1.

JBL PREMIUM% 40 Spirulina %2 karides protein%37
Ham protein % 37,00, ham yağ % 6,00, ham lif % 1,10, ham kül % 7,00, vitamin A 21.000 IU, vitamin D3 2000 IU, vitamin E 280 mg, vitamin C 350 mg, inosit 750 mg.

Protein oranı neredeyse bütün yemlerde % 30 dan aşşagı diyil bitkisel yemlerde içerisindeki degerlere göre almak daha dorudur listedeki yemler içinde nsl daha basit görmekteyim 


Murat ''AKÇA''
Tropheus İçin Bu yazdıgım yemler uygunmudur?
newlife spectrum cichlid formula 
tropiacl spirulina flakes 
sera flora 
jbl novo malawi 
sera spirulina tablet 
tropical spirulina granulat 

Uygundur....
Fiestaa2012-07-09 16:34:52
Trop. bric. namansi fiery fry (yavruların da yavrusu olur) Foto 9 & 11


[QUOTE=gulay]

Ben de bu konuda sizinle aynı düşünceyi paylaşıyorum Murat Bey hatta geçenlerde bir ara kardeşimle balıkların karşısında oturmuş çaylarımızı içiyorduk, ben de tropheuslar hakkında bilmeyenlere ilginç gelen özelliklerini anlatıyordum o arada "bu türün doğada da azalan bir tür olduğunu söylüyor Avrupalılar, kimbilir belki de tükenmek üzere bile olabilir" diyince çok şaşırdı. İnsanoğlu çok enteresan, beslediğim bazı balıklar moli, melek gibi çok kişinin bildiği türlerdi bazılarıysa özellikle araştırmadıkça kolay kolay bilemeyecekleri balıklardı buna rağmen bir insana, doğada tükenmekte olan bir türü beslediğinizi söyleyince küçük dillerini yutuyorlar. Bu en yakınınızdaki insanlarda bile böyle, ulaşılmaz denen canlılar 2 metre ötenizde olabiliyor. Önemli olan hayattalarken değerlerini bilebilmek sanırım [/QUOTE]

Gülay hanım iş bur da bize düşüyor bu türü yayalım ki yol olmasın yeni hobicilere ulaştıralım ki doğaya daha fazla tecavüz edilmesin. Ben elimden geldiğince bu nadir nadide türü yaymaya uğraşıyorum bizler bunu yapmaz isek bu türü bulmak hepimiz için zor ve çok pahalı olacak bütün hobiciler bu türü ucuza ulaşa bilsinler diye uğraşalım namansi besleyenler olarak.

NOT: Renk olarak eleştiriler gelmiş küçüklüğü ve büyüklüğü apayrı güzelliklerdeler verdikleri açık gri renk ile sarının dansı görmeye değer güzellikte canlı 1 saat izleyin aşık olursunuz.
Fiestaa2012-07-07 13:03:30
Trop. bric. namansi fiery fry (yavruların da yavrusu olur) Foto 9 & 11
Maşallah çok güzeller bu nadide tür yayılsın diye çok uğraşıyorum, gerçekten çok zevkli dayanıklı balıklar. Gülay hanım umarım en kısa zamanda yavru alır sizde bu türü yaymaya çalışırsınız, doğa da çok çok nadir çıkmakta ve çıktıgı yer Congo Congo'da savaşta bu türü elimizde tutmalıyız.
3 Gün Su Dinlendirmek Yeterlimidir?
Su kimyası sadece kılor kloramin amonyak ile sınırlı diyil. 3 lü filtre sistemi kurun 100-200 tl % 90 steril su alın ve dinlendirme gereğiniz kalmasın.
Ankaralı akvaristler bu Yıl tatile nereye gidiyorsunuz
Uzak dogu seyahatim olacak. :) deniz deniz nereye kadar.
Tropheus için Hobici İlanları Hk.
[QUOTE=ismailnese] [QUOTE=Fiestaa]Ben gerçek bir hobici gibi olmaya çalışıyorum her kez beslesin diye uğraşıyorum. Bu iyi niyetimizi kullanıp bunu yapan arkadaşları kınıyorum.[/QUOTE]

Abi seni tebrik ediyorum. İlanını gördüm keşke herkes senin gibi düşünse.
[/QUOTE]


Bu işde hobi olarak başlayan insanlar üretikleri balıkları gerçek hobici ye kazandırdığında bu işin zevki oradadır, 25 tl den tropheus yavrusu satıyorlar laf kalabalığı yapıyorlar. İlangideki rant ortadaki nasıl ticari lerin döndüğünü gösteriyor yakalandığı yer belli getiren belli satan belli altın kaplama gibi tanıtıp ticari oyunlar yapıp satıyorlar nerde bu hobicilik.


Yavruları pahalı satmak için hobici gibi tanıtım yapıp ilanlardan düşmeyenleri şiddetle kınıyorum.
Tropheus için Hobici İlanları Hk.
Ben gerçek bir hobici gibi olmaya çalışıyorum her kez beslesin diye uğraşıyorum. Bu iyi niyetimizi kullanıp bunu yapan arkadaşları kınıyorum.
Yeni akvaryuma doğru neler eksik
[QUOTE=kwinston] 1- Yemler şimdlik yeterli ileride forumdaki konulara bakarak bir iki pul yem daha takviyesi yapabilirsiniz.
2- Bakteri kültür olarak Sera Nitrivec kullanıyorum sizede tavsiye ederim. Ama en güzel bakteri takviyesi balığı aldığınız kişiden bir bidon akvaryum suyu alın onu ekleyin faydasını göreceksiniz.
3- Katkı maddesi olarak epsom tuzu ve kaya tuzu vazgeçilmezim benim. Ama siz bunlara ek olarak yine balıklarınızı aldığınız kişiye sorun buffer veya başka bir katkı maddesi kullanıyor mu kullanıyorsa sizde temin edip akvaryumunuzda kullanın ilk aşamada.
4- Seachem Prime ürününü ilk kurulumda ve su değişimlerinde muhakkak kullanın çok faydasını göreceğinize eminim.
5- Suyun sıcaklığı 26-28 derece arasında olması yeterli. Kaliteli bir ısıtıcı kullanın ve yaz kış ısıtıcının fişi takılı olmalı.
6- Işık ne olursa olsun düzenli kapanıp açılmalı onun için bir timer almanız sizin çok faydanıza olacaktır. Beyaz ışık işinizi görür.
7- Akvaryum boyutlarınız açıkçası çok ufak. Bir an önce akvaryumunuzu büyütmenizi tavsiye ediyorum.
Saygılar.
[/QUOTE]

2. en güzel bakteri demişsinizde 3 milyar bakteri var ortalama bilimsel olarak kişiden alınan sudan bulaşcak hastalıklar risktir sera bekteride kaliteli bir firma diyil türkiyede şişirdigimiz bir ürün genel olarak amatör sınıf bir ürün
3. kaya tuzunun bilimsel oalrak şuanda ne işe yaradıgını araştırın hiçbir işe yarmadıgını görceksiniz
çok düşük oranda nitrat kırar epsom tuzuna çok ihtiyaç yok gereksiz
7. yavru balık için gayet iyi 1 ay sorunsuz besler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.