ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rekod
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2011 13:24
Son Ziyaret:
03 Şubat 2012 21:09
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert KEREM
Doğum Tarihi:
18 Aralık 1983
Yaş:
40
İl:
Ankara
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert KEREM

SON 5 MESAJI

Çift motorlu sump
Takip eden arkadaşlara faydası olur diye düşündüm, 1 ay oldu bu sistemi kullanmaya başlayalı ve bir kere elyaf değiştirdim arkadaşlar, 3 kere 3/2 oranında su değişimi yaptım fazla olmasının nedeni mangrow kökünün suyu sarartması oldu arkadaşlar berrak olsun suyum diyorsanız bu kökü görüntüsü çok güzel olsa da akvaryumda kullanmanızı tavsiye etmem ben çıkardım ve 10 gündür su çok temiz. Sistem tahmin ettiğimden güzel çalışıyor günde ortalama 6 saat çalıştırıyorum 12 saat kadar da iç filtre çalıştırıyorum ve şimdilik çok memnunum. Henüz taşma da olmadı bu arada, 6 saat lik sürede unutuyorum kontrol etmeyi doğal olarak ve hiç sorun çıkarmadı sistem. :)
Çift motorlu sump
:) sistemi evde olduğum zamanlarda kullanıyorum arkadaşlar japonlarım var 5 adet sizin de dediğiniz gibi sistem ne zaman tıkır tıkır değilde şakır şukur su sesine dönerse o zaman overflow a döneceğim :)
bu arada "bluevaryumum" bu arkadaşlar :)


rekod2011-11-20 00:05:23
Çift motorlu sump
Tkşler arkadaşlar ilginiz için vermiş olduğunuz çözümlerde gayet aydınlatıcı.
ayrıca sayın Stronger anladım sistemin çalışma prensibini paylaşımınız için tşkler.
ben şunu fark ettim arkadaşlar; motorlarım aynı sayın Doğan bey sizde benim sistemimi doğru anlamışsınız, çift motor ve döngüde bu şekilde ben motorları sump ve akvaryumdaki yani aynı seviyede sabitledim zaten borular aynı kalınlıkta idi, sonra sumptan akvaryuma basan motor bölümündeki suyu eksiltim girişten daha altta şuan ve motorları aynı anda çalıştırdım ve beklenen mutlu son oldu :) arkadaşlar. dün ve bugün olmak üzere günde 4 saat çalıştırdım evde olduğum sürece yani sonuç harika milimetre suda yükseklik alçaklık olmamış, benim gibi düşünen arkadaşlara da bir fikir olacağını umuyorum. Ayrıca urukhrai abim senin sistem çok mantıklı ama o sistemi akvaryumu büyütürken yaptırmayı düşünüyorum yine tşkler arkadaşlarım şimdi sistem takır takır çalışıyor.
rekod2011-11-18 23:27:33
Çift motorlu sump
İlginiz için teşekkürler evet soru biraz detay istiyor ama  en azından su çıkış hızlarını nasıl ayarlayabilirim bu soruma cevap bulabilirsem çok sevineceğim. Mesela motorların yüksekliğimi aynı seviyede olmalı yoksa boru uzunlukları mı aynı olmalı bunu bilemedim.
Çift motorlu sump
Arkadaşlar akvaryum hevesi girdi damarlarımda fena sardı beni amaaaa.....
40 lt akvaryumum var şimdilik ve buna deneme amaçlı 10 lt lik sump yaptım ve bu sump ta iki tane atman at 300 kafa motoru var. bilirsiniz akvaryumdan suyu sumpa sumptan akvaryuma olacak şekilde fakat motorlar ve boru kalınlıkları aynı olmasına rağmen sump su girişi çok hızlı akvaryuma su basması çok yavaş bir türlü aşamadım bu sorunu, motor içinde bulunan su basma anahtarlarını değiştirdiğim zaman bu sefer akvaryumdan az su geliyor, sumptan çok su basıyor sump ta su kalmıyor bu sefer.
cevaplarınızı ilgi ile bekliyorum tşkler arkadaşlar.

Sump Fotosu

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.