ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tekila09
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2011 21:15
Son Ziyaret:
13 Aralık 2021 22:51
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ümit çatak
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1975
Yaş:
49
İl:
Bingöl
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ümit çatak 1200 lt discus

SON 8 MESAJI

Diskuslarıma neler oluyor (test sonuçlarım)
No3 biraz yüksek. Testten ziyade.
1. Suyunuzu yenimi koydunuz eskiden balık olan bakteri oturmuş sumuydu
2. Yeni ise kaç günlük
3. Akvaryum içinde malzeme varmı camacammı
4. Isı kaç derece
5. Boyları ne kadar
6. Tamamını aynı kişidenmi ayrı yerlerdenmi aldınız
7. Aldığınız yer cama camdamı bikili kumlu akvaryumdamı bakıyordu
Discuslarım birer birer ölüyor
Ben 10 yıldır discus ile uğraşırım. Bahsedildiği üzere zayıf değil çok güçlü balıklardır. Kendilerini toparlayıp yem yemeye başlasınlar ilerde ne kadar güçlü ve dirençli olduğunu göreceksiniz. Bulabilirseniz kan kurdu ile birkaçgün besleyin inanın iyileşip hareketlendiklerinde başka balık beslemeyi düşünmeyeceksiniz.
Discuslarım birer birer ölüyor
Mrb. Geçmiş olsun. Bakteri çatışması gibi. 100 lt 1 adet gelecek şekilde cipro 500 antibiyotik kullanın. Isı 32 kalsın. Antibiyotik zararlı faydalı tüm bakteriyi öldürür.iki gün sonra %30 - 40 su değişikliği yapın. Düzelme devam ederse iki gün sonra aynı su değişikliği ni yapın. İyileşme olmazsa başka yöntemler deneriz. Sormak İstediğiniz olursa 05052235842 arayabilirsiniz.tekila092015-04-21 21:59:13
Diskus İç Parazit !
2-3 gün takip edin ana tankın suyu sıkıntılı değilse oynamamanızı tavsiye ederim. Anlattığınıza göre yem yeme eğilimindeler. Ama baya ürkmüş ve stres yapmışlar sanırım. Rahat bırakın yem verdikten sonra beklemeyin iyi bir gözlem yapın. Yem yediklerine emin olursanız ilaç tedavisini yeme karıştırarak yaparız. Yem yediklerini görmenin en iyi yolu akvaryumun ışıgını yakıp odayıkarartarak sessizce yemden sonra gözlemlemektir. Hangisinin yem yediği yemediği belli olur.
Diskus İç Parazit !
Balıklara 2-3 gün dinlenme fırsatı verin.15 dakika yemi beklediğinizi sonra sifonladığınızı yazmışsınız. Tubifex riskli yemdir.temizde olabilir garantisi yoktur.bu nedenle dondurulmuş kan kurdu önerdim. Ama suda kalsınlar. Hemen sifonlamayın. Ilaçlar karaciger yoluyla atılır karacigeri çok yorar buda balıkları daha zayıf düşürür.flagy iyi bi ilaçtır. Kontili deneyebilirsiniz. Her ilacın farklı parazitlerde etkili olduğu deneylerle kanıtlanmıştır. Yine biraz önce yazdığım gibi balıklara uzun süre ağızdan ilaç verdiyseniz sizi mutlaka hatırlar ve bir köşeye çekilir korkarlar. Yem verdikten sonra beklemeyin kalsın dana yüreği gibi hemen suyu bozmaz.sonuçta 15 gündür fayda bulamamışsınız 2-3 gün böyle deneyin. Birçok discusun sadece parazitten değil stresten beyaz dışkılama yaptığınıdefalarca tecrübe ettim.deneyin tekrar olumsuz olursa formalin ve malahit yeşili ile yapılan fmc isimli bir ilaç daha var çok kuvvetli zehirdir. İnşallah gerek kalmadan atlatırlar.
Diskus İç Parazit !
İlaçları fazla kullandığınızda Dışkıları sarı olabilir.ilacın karacigerde emilmesinden sonra dışarı atılırken renk maddesinin bir etkisidir. Bir tavsiye dondurulmuş kan kurdu temin edin akvaryuma attığınızda 1 gün boyunca yemler kalsın suyu hemen bozmaz.suyun değişimini 2-3 güne çıkarın yem verdikten sonra yanlarında durmayın ara sıra kontrol edin. İlaç tedavisini ağızdan yapın. Isı 32 civarı kalsın. Sadece ilaç tedavisiyle iyileşme zor biraz yem yemeleri lazım. Bir gün yemler durduğunda çok az alsalar bile faydası var.unutmayın yem verdikten sonra başlarında beklemeyin. Birde böyle deneyin.
Diskus Macerasına ilk adım
Merhaba Gökhan bey. Discuslarda pigment sorunu bazı türlerde malesef genetik. Anne babadan kalıtımsal olarak gelir. Pigment düzelirmi sorusuna gelince balıklar stres yapmadığı huzurlu olduğu sürece pigment azalabilir ama tekrar meydana çıkacaktır. Balıkların dışkılarında şeffaf jel şeklinde beyaz dışkılama varsa iç parazit sorunu olabilir. Yem yemeyen balıklarda özellikle bağırsak şeklinde uzun jelimsi dışkıdır. varsa ona göre tedavi uygulayalım. yoksa boşuna ilaç vermeyelim. kurutulmuş besin yerine dondurulmuş kan kurdu veya su piresi deneyin ilgisini çekecektir.
Yumurta Yiyen Discus
Sercan bey mrb. sorunuz cevaplanmış ancak ben bir iki nokta ekleyeyim. Erkek discus hazır olmadığı zamanlarda dölleme yapmadan yumurtaları yiyebilir. Bu hazır olmadığının belirtisi olmakla birlikte dişi balığı eş olarak görmektense hazır protein beslenme olarak görüyor olabilir. Bu tecrübesizlikte olabilir yem kaynağı görmekte. Balıklarınızı ana tanka tekrar alın. diğer balıklardan ayırmayın onların yanında 2-3 yumurta döksünler sorun devam ediyorsa muhtemelen iki dişi eş tutmuş olabilir veya erkeğiniz eşleşmekten çok beslenmeyi düşünüyordur. O zaman tekrar ilgilenelim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.