ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sinan LEFLEF
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2011 10:43
Son Ziyaret:
04 Temmuz 2019 10:35
Toplam Mesaj:
56 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Salih Sinan LEFLEF
Doğum Tarihi:
05 Ekim 1985
Yaş:
38
İl:
Ankara
Meslek:
Diş Hekimliği Cihazları Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Sinan LEFLEF (Frontoza)

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum Yosun
Açıkcası led armatür kendim yaptım yani güç olarak birşey söyliyemem ama ek olarak mavi kırmızı ve uv power ledlerde kombine etti. Gübrelemeden öncede kahverengi oluşum vardı şimdi iyice arttı sadece geceleri co2 veriyorum gündüzleri 3sn 1 damla şeklinde extra exel aldım hergün şırınga ile 4cc veriyorum ışık 6 saate düşürdüm.
Bitkili Akvaryum Yosun
Arkadaşlar hepinize merhaba daha önceden bitkili akvaryum kullanmama rağmen bu dert başıma gelmemişti bitkilerim büyümüyor internetten 6 lı gübre siparişi verdim 1 haftadır kullanıyorum hergün exel veriyorum sabah 9 akşam 12 co2 sistem açık fotosentez çok güzel yapıyor haftada 1 su değişimi ama bitkileri sürekli kesmek zorunda kalıyorum yardımlarınızı bekliyorum [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120762/170520192017491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120762/170520192017401.jpg[/IMG]
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
Manometre elimde yüzlerce var açıkçası musluk da aynı şekilde ama pet şişe bağlantı aparatı açıkçası fazla bulunmamakta isterseniz uygun bi fiyat çıkarabilirim yalnız benim kullandığım rekorlar otomatik rekor 2/4 pinomatik hortum akvaryum hortumu takılamaz bu rekora araya ufak bi işlem yapmanız gerekiyor aslında kopmle benim yaptığım sistemi bir ara satmak istedim ama talep olmaz diye vazgeçtim.
Açıkçası benim kullandığım malzemeler biraz sıkıntılı fiyat konusunda diş ünitelerinde kullanılan ekipmanlar biraz profesyonele giriyor. Ama ömürlük diyebilirim. İsteyen arkadaşlara malzeme konusunda yada sistem çalışmasında yardımcı olabilirim.[EDIT]Sinan LEFLEF,2019-04-26 10:44:11[/EDIT]
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
Fiyat olarak sanırım co2 sisteminden bahsettiniz.
İşim gereği sistemi kendi malzemelerimle kurdum bi nevi benim için sıfır maliyet diyebilirim. Limon tuzu ve karbonat hariç :)
Ben araya sağ sol diye tabir ettiğimiz anahtardan koydum bu ürünün orjinalinde hortumun ucundaki mıknatıs yardımı ile yukarı alınan hortumu ben yapamadım nedeni malzemeyi bulamazdım.
Sistemde her zaman basınç artacagından bende anahtar ile limon tuzu bölümünden istediğim zaman asit istediğim zaman orda bulunan co2 yi çekmek istedim gayette güzel çalışmakta.
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrardan içimdeki duyguları bastıramadığımdan başlangıç olarak 80cm akvaryuma bitkili kurulum yaparak ve bu siteyi daha dün ziyaret etmişcesine giriş yapmaktayım.
Daha önceden beni tanıyanlar bilir frontoza ve l144 üretiminde baya başarılı olmuştum. Şuanda da L144 ile tekrar yollara düştük. Bitkili akvaryum biraz masraflı ışıklandırma ve kum. Tabi o zaman dağıtmıştım malzemelerimi.
Şu anda aydınlatma olarak power led ile başaldım malzemelerini alarak kendim monte ettim aleminyum elimde fazlasıyla olduğundan uyguna geldi.
Ve özellikle NONSTOP arkadaşıma çok teşekkürlerimi sunuyorum seneler önce beni bu sistemle tanıştırmasından hala formda bulunuyormu bilemiyorum.
Son modifiyeli sistemi sizinle paylaşmak istedim.
Sitem çalışması hakkında sorularınıza yardımcı olabilirim. İşim gereği pinomatik sistemlerle uğraşmaktayım.
Sizlerle tekrardan bu sayfalarda buluştuğuma inanın sevindim.
Ne olursa olsun akvaryum bırakılmıyor.[:3]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120762/250420192152491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/120762/250420192152481.jpg[/IMG][EDIT]Sinan LEFLEF,2019-04-25 21:55:14[/EDIT]
Nasıl Olmuş
Bende çözmüş değilim. [:?] Takipteyim.[:D][:D][:D]
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
Arkadaşlar forma bayadır girmiyorum bitkili akvaryumumu kaldırdım ama hala aklımın bir ucundada duruyor. Neyse sistemi kuran veya kuramayan arkadaşlar olmuş kısa zamanda sistemin (en baştan pet şişe dahil) komple yapılış videosunuda hazırlayabilirim eğer istenir ise. Ben bu sistemi baya uzun bir süre kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım canlı olarak vatoz ve lepistes vardı hiç bir kayıp yaşamadım. Güvenle kullanabilirsiniz süre olarak 1 aya kadar dayanabiliyordu tabiki içerisine koyulan malzemelerin miktarına göre
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
bdereli  kardeş malzemeler çalıştığım iş icabı bana ücretsiz geldi ben diş hekimliği cihaz teknisyeniyim elimde vardı sizde medikal malzeme satan yerlerden bulabilirsiniz özellikle istanbul tarafındaysanız ama biraz pahalı gelebilir fiyatı araştırın isterseniz benle irtibata geçin bende bi araştırma yaparım çalıştığımız depolardan sorarım 

joblack kardeş musluk sisteminde illaki ayarlanabiliyor ama dalgalanma oluyor bunun önüne geçebilmek içinde regülatör sistemi gereklidir. basıncı sabit istediğiniz barda verebilirsiniz. Yeni kuracağım sistemde bunu monte edecem resimleri paylaşırım.
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
Ben musluğu en sona kadar açtım rahat görülebilsin diye :) musluk ile ayar yapabiliyorum saniyede bir kabarcık gibi ama bidahakine regülatör denemesi yapacağım basıncı sabit vermeyi deneyeceğim
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
Vanayı tam tersine bence üretilen gazın çıkışına koymak gerekir. Çünkü tepkimeye girdiği an gaz basıncı bir anda yükseliyor eğer bunu ayarlıyamaz isek akvaryumda ph dalgalanması yaratırız.Hatta musluk sistemi bile pek randıman vermiyor elimde regülatör var birdahaki kurulumda onu kullanacam çalıştığım iş icabı malzemede sıkıntı yaşamadım.
Sistem okadar korkulacak bi sistem değil arkadaşlar basıç sürekli oluşmuyor sadece kullandığınızı yerine koyuyor benim kurduğum sistemdeki şişelere iş icabı ortalama 4-5 bar basınç veriyoruz test amaçlı.
Arkadaşlar sisteme gelirsek nonstop  arkadaşamıza çok teşekkür ediyorum beni bununla tanıştırdı.
Artıları tabiki mayalı sisteme göre ucuz kolay uzun ömürlü ve ısı problemi yok. Neredeyse 10 gün oldu aradaki dengesilikleri hesaba alırsam benim kurduğum ölçülerde 1 ay kadar çalışacak gibi.
 
Eksilerine gelirsen zamanla karbonat dibe balçık gibi çöküyor gerçi şişeyi biraz salladımı sorun kalkıyor  yada ben beceremedim birdahakine ilk bunu eritmenin yolunu bulacam
 
Sizlere bi video yükledim eksiklerim yanlışlarım varsa şimdiden özür dilerim böyle anlatımlarla pek işim olmadı çünkü :)
 
Basitçe bi resim çizdim sistem hakkında.
 
 
 
 
Sinan LEFLEF2014-10-31 22:37:38

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.