ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mahmut PORSUK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ocak 2012 13:57
Son Ziyaret:
10 Nisan 2020 02:04
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mahmut PORSUK
Doğum Tarihi:
29 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
3D Modelleme Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/122579.jpg[/img] Gaziosmanpaşa

SON 10 MESAJI

İri Salamura Tuzu
Su değişimi yapın ve ilaç forumlarından öncelikle ilaçlara bakın..Daha tecrübeli arkadaşlar size yardımcı olacaktır..Fakat isterseniz bu banyo uygulamasını biraz daha araştırıp sizde yapabilirsiniz...Dikkatli olmak gerekiyor unutmayın .)
Beyaz mollyim yavruladı !
Forumda bir cok arkadaş ve abilerimiz bu konuda makül fiyatlarlar bizlere yardımcı olmaya çalıyor..Hem sağlıklı olduklarından emin oluyoruz hemde buradaki insanlarla dostluklarımız gelişiyor..İlan forumuna bir bakın derim =) Umarım 120litrelik tankınızı canlandırırsınız şimdiden bekliyorum fotoğraflarını sağlıklı balıklar dilerim =)
İri Salamura Tuzu
Banyo tedavisini 3 litrelik bir yoğurt kovası içinde yapıyorum..Tamamen akvaryumdaki suyu kullanarak içine 1 çorba kaşığı kaya(salamura)tuzu atıyorum..Kaşıkla güzelce eritip balığı 30sn ile 1 dakika arası içinde tutuyorum..Bu sırada başından kesinlikle ayrılmamak gerekiyor..Çok fazla strese girdiği an ilk 10.saniye olsa bile hemen cıkartmak gerekiyor..
Muhittin bey balığınızın türü nedir lepistes mi besliyorsunuz ?
Beyaz mollyim yavruladı !
[QUOTE=bora83]120 lt yi kur bıtkılendır ısıgı ve tabanı guzelce ayarla balık alma olanları at ve bekle bence dıs motorda varmıs daha buyuk zevk alırsın bıtkıde oldumu gözun hıc bısey gormz[/QUOTE]

Tamamen katılıyorum.. Bitkili bir canlı doğuran akvaryumu şahane olur ayrıca 120litreyi gözünüzde onlar için çok büyütmeyin bence. =)

Ben 200 yada 300 litrelik bir canlı doğuran akvaryumu kurma peşindeyim =) tabiki zevkler ve renkler diye bir şey var.. Canlı doğuran ve vatozlar dışında ki diğer balıklara pek ilgim olmadı şimdiye kadar..Bu yüzden bende 200-300 litre arası bir tank yaptıracağım önümüzdeki kışa kadar kendime =)
Velifera Tankı Isıtıcı Sorunu
=) sonuçta hayvan aslında biliyorlar ne yapacaklarını her ne kadar özgürlükleri ellerinden alınmış olsa da .. demek bu kadar da korkmamak gerekiyormuş.
Bugün cuma, cumartesi derken 4 gün oldu ısıtıcısız takılıyorlar.. Zaten komşudan aldığım ısıtıcıda işe yaramamıştı..Suyun ısısı aslında çok düşmedi belki bu yüzden sıkıntı yaratmıyordur...22-21 gibi kalıyor.Havalarda güzel gidiyor..Bakalım bugün gidip bakacağım yinede bir ısıtıcı..
İri Salamura Tuzu
Konudan biraz uzak kaldım..Geçtiğimiz haftalarda 75 litreye 9 çay kaşığı salamura tuzu kullandım.Zaten kaya tuzu dediğimiz tuzda buymuş. =)

Öyle hemen pat diye bir etkisini tabiki görmedim..Hastalık acısından yararı olabilir diye düşünüyorum..Dikkatli ölçülerde kullanarak parazitlerden uzak tutabiliriz bence balıklarımızı..

Tuz Banyosu;

Kuyruğu eriyip uzun uzun beyazlıklar olan kırmızı kuyruklu dişi lepistesime yaklaşık 30 saniye ile 1 dakika arasında bir tuz banyosu uyguladım.. 2.gün aynı uygulamayı yineledim ve bir kaç saat içinde kuyruk erimesinin tamamen yok olduğuna şahit oldum...
*Gri renkli lepistesim ise sürekli sağa sola sallanıp köşe bucaklarda yüzüyordu ona da tam 1 dakika bu banyoyu uyguladım tülün içinde ve tankıma geri aldım.Yine aynı şekilde sağlığına kavuştu ve normale döndü..

Gri renkli lepistesimd ise bu banyodan sonra sağlığına kavuşmasına rağmen rengi biraz daha acıldı..Fakat bu da 1 saat içinde yerine geldi ve şuan gayet sağlıklı balıklarım..

Aslında Tan Bey çok haklı çünkü gerçekten pirince giderken bulgurdan olabiliriz..Vatozlara dikkat etmek gerekiyor..(ben 22-23 saat falan ayrı tankta tuttum vatozlarımı)
Ayrıca,kimseye bu tuzu kullanın demiyorum ben yaptım oldu fakat olmayadabilir..Dikkatli olmak gerekiyor ölçülerde..


Velifera Tankı Isıtıcı Sorunu
valla zaten dün bugün bir sıkıntı olmadan geçti havalar da iyi komşu eski ısıtıcısını verdi ama cok eski oda sanırım ısıtmıyo bile neyse artık idare edecekler zaten iyiye gidiyor havalar =)
İç Filtre Kafası =)
Murat bey çok teşekkür ederim..
Akşam eve giderken 5 litrelik bir şişe suyu alıp gideyim direk.
Beyaz mollyim yavruladı !
Yavrulanız hayırlı ve sağlıklı olsun...Son mesajınıza dayanarak söylüyorum eğer imkanınız varsa maddi, alan ve 2. bir kurulum için bence 80 - 100 litre gibi bir sey alın. Ana tank olarak 80 - 100 Litrelik tankı kullanırsınız. Şuan elinizde olan 30 litreyide yavruluk olarak kullanabilirsiniz bence..

Yavrularınız hayırlı ve sağlıklı olsun..

Cliff Burton2012-04-25 10:07:15
Ne Zaman Doğurur?(resim)
Şuan canlı yada plastik süs bir bitki yoksa tankınız da rafya kullanın bence..Yavruluktan ziyade daha hayırlı olacağını düşünmekteyim..Bolca rafya kullanımı bence sağlıklı olan yavruları saklamanıza yetecektir. Kaldı ki yavrulukta dişinin stresi kendini sağa sola vurması hiç sağlıklı değil..Sağlıklı yavrular almanızı dilerim..1,5 -- 2 gün sonra sanırım yavrularınızı görebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.