ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yıler
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2012 13:48
Son Ziyaret:
29 Nisan 2022 01:29
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdal YILDIRIM
Doğum Tarihi:
09 Ekim 1979
Yaş:
44
İl:
Antalya
Meslek:
havacılık
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdal YILDIRIM

SON 10 MESAJI

Reverse Osmos tavsiyesi
Ben discus akvaryumuma 5 kademeli r/o sistemi kullanıyorum. 1 sene önce 300TL ye satın almıştım.(Motorsuz).Oturduğunuz evde ssu tazyiği yüksekse yada hidrofor varsa motorlu R/O almanıza gerek yok.İçinde aqualine marka merbran vardı.Su sertliği çok olduğundan 6-7 ay kadar düşük ph'da su aldım.Piyasada genelde çin malı filtreler satılıyorAmerikan malı diye satılanların bir çoğuda Çin malı.Birkaç Amerikan filtre markası da var.Bulursanız almanızı tavsiye ederim.Kısacası sistem hemen hemen tüm R/O larda içerik olarak aynıı fakat işi yapan filtreler.
                                                                                                                                        SAYGILAR 
SU ISINMIYOR !
  Mustafa Bey,
  Bende de 640 litrelik bir akvaryum var.Ehiem 300w ile ısıtıyorum.Isıtıcımı dış filtrenin çıkış tarafının altına yerleştirdim ve tamamen suya batırdım.Su ısım 28,5 derece.(Discus üreticisi olan bir abimin tavsiyesi 28-29 derece)Discuslarım gayet keyifli.Üst kapak problemini çözerseniz ısı probleminizin biteceğine inanıyorum.Tavsiye olarak üstüne cam da kestirebilirsiniz.Cama birde yem vermek için küçük bir kesit açtırırsanız camı da temizlik hariç oynatmanıza gerek kalmaz.
Sağlıklı balıklar,keyifli hobiler. 
 
 
 
YENİ DİSCUS AKVARYUMUM
   Akvaryumunuza discuslarınız için faydalı bakteri yuvası olabilecek pipo filtrelerden yada üretim tipi dip sünger filtrelerden koymanızı tavsiye ederim.Bakteri oluşumu için dış filtrenizin alt katına seramik halkalar da koyabilirsiniz.Discuslar için olmazsa olmazlardan.Bu arada suda bakteri oluşum yani biyolojik yaşam başlamadan discuslarınızı akvaryuma koymayın bence.Bu yaşam döngüsünü hızlı oluşturabilmek için discuslardan önce akvaryuma rasbora,neon gibi balıklar koyabilirsiniz.Discuslarla da barış içinde yaşarlar ve sürü halinde yüzdüklerinden görselliği de ayrı bir keyif olur.
Sağlıklı balıklar,keyifli hobiler.
diskus aldım ama endişeliyim.. Tecrübe ışığına ihtiyacım var
Selamlar;
Diğer arkadaşlarımın söylediği gibi Discuslarınızı tek tür olarak besleyin.Hem balıklarınızın sağlığı ve keyfi için hemde Discus gibi bir balığın hakkını verebilmek için.Vatoz konusunda illede beslemek istiyorsanız cüce vatoz tavsiye edebiliim.Benim tankımda Albino vatozlar var ve balıklarımı hiç rahatsız ettiklerini görmedim.Ayrıca isterseniz çöpçü türlerini de Discuslarınızla rahatlıkla besleyebilirsiniz.
SAYGILAR
Cama cam akvaryumda bitki
Ben kendi discus tankıma anobias,microsorium bitkileri koydum.Bunları mango köklerine dikiş iplikleriye bağladım.Hiçbir sorun yaşamıyorum.Bitkilerim Antalyada su sıcaklığı 32-33 derece olmasına rağmen gayet  sağlıklı.Denemenizi tavsiye ederim.
Sağlıklı hobiler...
16 Gündür Aç olan Discusum
    
    İç parazitten eminseniz sarımsağı çok iyi ezerek yada suyunu yemle akvaryuma katarak genel bir tedavi uygulayabilirsiniz.
     Sağlıklı hobiler...
Discus tankımda temizlik için hangi canlıyı almalıyım?
Salyangozla ilgili bir fikrim yok fakat cüce vatoz ve çöpçüler benim akvaryumumda discuslar ile barış içinde yaşıyorlar.Ayrıca dibe düşen yemlerle beslendikleri için discuslarıma yapışmaya tenezül etmiyorlar.
 SAYGILAR
Yeni Bitkili Discus Akvaryum Kurulumu İçin Beyin Fırtınası
En kısa zamanda fotoğrafları sizlerle paylaşacağım.
                                                                SAYGILAR
Yeni Bitkili Discus Akvaryum Kurulumu İçin Beyin Fırtınası
   Fevzi Bey öncelikle hayırlı olsun.Discuslarla bitkinin zor olduğu söyleniyor.1. sebebi:Bitkilerin 28-30 derece suda bozulması,2.sebep:Discuslarda 3-4 günde bir dip çekimi yapmak tavsiye ediliyor.Kum da bu durumda sıkıntı yaratabiliyor.İlla kum koymak istiyorsanız quartz yada lav kırığı tavsiye ediliyor. Bende araştırmalarım sonucu kumu akvaryumdan çıkardım.Bitki de olmasını istediğimden anobiasları mango köklerine sardırdım.Elodeaları da içlerine qquartz koyarak küplere diktim.Gayet de şık oldu bence.Discuslarınızı kardinal neon ve türleri ile besleyip akvaryumunuzu renklendirebilirsiniz.Sağlıklı,keyifli akvaryumlar. 
Melek yavruları ne kadar zamanda satış boyu olmalı?
Yavruların neyle beslendiği çok önemli.Artemia verildiği takdirde ve düzenli su çekilirse yüzmeleri için de yeterli yer varsa 1,5 ayda oluyor.Üretici arkadaşımdan biliyorum.
SAYGILAR

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.