ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ferhat Bozkurt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2012 19:59
Son Ziyaret:
23 Eylül 2019 13:24
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferhat Bozkurt
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

400 Lt Bitkili Canlı Doğuran
Lepistes - Molly - Karides - Cüce vatoz - Albino çöpcü - Elma salyangozu

SON 10 MESAJI

Bitkili Aakvaryum
Kimse bir öneride bulunmadı yazdıklarım için ama sağlık olsun. Akvaryumun son halinin ve vatoz yavrularının fotosunu paylaşmak istedim. Küpün içindelermiş meğerse keratalar :)





Bitkili Aakvaryum
Merhaba arkadaşlar çok uzun süredir forumda değildim.

Yaklaşık olarak 9 ay önce kurduğum akvaryumum hakkında görüşlerinizi almak istedim. Akvaryum Lepistes, Molly, Kılıç kuyruk, Velifera, Vatoz, Çöpçü vatoz ve bir kaç tanede adi salyongazdan oluşmaktadır :)

Bitki olarak 3 kök Ceratophyllum demersum ve Eledoa bulunmaktadır. Bugün itibariyle akvaryumcudan birmiktar java moss aldım ve taşlara sardım. Misina temin edemediğim için normal iplik ile sardım. Haftada 3/1 su değişimi yapıyorum ve Seranın florena sıvı gübresinden takviye ediyorum. Dış Filtre olarak TETRA Ex 400 kullanıyorum. Haftada bir kendi çıkartmış olduğum canlı artemialardan veriyorum ve geri kalan günlerde bitkisel olarak besliyorum. 9 aydır ALLAH'a şükür hiç bir balık kaybı yaşamadım. Balık ölümü olduysada ben görmedim. Akvaryum ışığı kaç watt diye sormayın bilmiyorum kum olarak midye kırığı ve lav kullanıyorum.

Sormak istediklerim resimde gördüğünüz mosslar için ne tür bir aydınlatma kullanmalıyım.
Vatozlar için küp koydum ama ne kadar yararı var bilemedim üremeleri için 9 aydır tık yok.
Hiç dip çekimi yapmadım yapmasam ileride zararı olur mu?
ve sizin eklemek istedikleriniz olursa sevinirim.



Ferhat Bozkurt2015-01-10 19:46:56
canlı doğranlara yumurta sarısı
Yumurta sarisi verilebilir ama miktari iyi ayarlanmazsa suyunuzda rahatsiz edici sekilde bulanti olabilir. Ayrica yumurta sarisindan sonra kesinlikle dip cekimi yapmalisiniz.

Saglikli baliklar.
Hamile Lepistesler
O cûssede ki baligi yavrulukda tutmaya devam edersen zor gorursun dogumu.. Bi an once ya bitkilendirin akvaryumu yada Nuh beyin dedigi gibi rafya yapin.

Simdiden hayirli olsun.
Velifera&Molly çiftleşmesi hakkında
Resimde görmüş olduğunuz yavrular erkek velifera ve dişi molly çiftleşmesi doğan yavrularım :)


Molly ve Lepistes tankım (Yavru Tankı)
Herkese merhaba.

Siz değerli forum üyeleri ile bir kaç resim paylaşmak istedim.









400 Litrelik ana tankımda 1 e - 2 d lepistes , 1 e 2 d siyah beyaz molly bulunmakda. Burda görmüş olduğunuz yavrular anatakımda doğan yavrular. Anatankda yem olmalarını istemediğim için 80 lt bitkili akvaryum kurdum.

Akvaryumum içerisinde ki beyaz mollyler 4 haftalık diğer görmüş oldugunuz ufak tefek karınca gibiler ise yeni doğum olanlar. 3günlük ve 2 haftalık. Akvaryum içerisinde ki bir kaç büyük balık ise ana tankımda çok rahatsız edilen kuyrukları tiftiklenen balıklar. Ortam sakinleşsin diye buraya aldım şimdilik :)

Akvaryum 80 lt görmüş olduğunuz gibi taban full bitki kaplı. İçerisinde pipo filtre ve ısıtıcı bulunmakda. Su sıcaklığı sabit 26 derece. Haftada 1 kez %10 luk su değişimi ve filtre temizliği yapmakdayım. Taban full bitki olduğu için dip çekimi yapmıyorum gerekde olmuyor. Haftada 2 kez artemia ile besliyorum , diğer günler bitkisel olarak tetranın yeminden veriyorum.

Herkese bol bol sağlıklı yavrular diliyorum. İyi kötü yorumlarınızı esirgemeyin.
Bir kaç soru..
Ben hollandada yaşıyorum Umut kardeş. PH ı ise Litmustik® Pocket pH Testers with Replaceable Electrodes ile ölçüyorum. İncelemek isterseniz eğer link : http://www.omega.nl/ppt/pptsc.asp?ref=PHH3X bu sitedeki satış fiyatı 60.00 Eurodur.
Karidesler hakkında yaptığınız yoruma katılıyorum kabukları olabilir fakat 4 adet karides olması lazım ne yaptım ne ettiysem 2sini göremiyorum belkide saklanmışlardır. Neyse öldülersede yapacak birşey yok.

Değerli yorumunuz için teşekkürler.
Ferhat Bozkurt2012-07-04 21:42:42
Bir kaç soru..
Herkese merhaba. 

Ben bu hobide çok eski değilim 5-6 aylık tecrübem var ve çokda severek yapıyorum. Hernekadar dikkatli,temiz düzenli olmaya çalışsamda 3-4 ayda 1-2 adet balık kaybı yaşıyorum. Akvaryumum hakkında genel bilgi verecek olursam:

- 400 litre akvaryum
- 50 watlık ısıtıcı
- Sıcaklık 26-28 C
- Bol bitkili (%75 Java Moss)
- Taban beyaz ince kum
- Termometre
-Dış pompa kullanıyorum 2. el aldığım için markasını modelini bilmiyorum silinmiş. Gayet sağlam ve güzel çalışıyor.
İçerisindeki canlılar:
- 1 erkek 2 dişi moli. (Yaklaşık 40-60 arası yavru var, 2 haftalık)
- 2 erkek 4 dişi lepistes. (Yaklaşık 20-40 arası yavru, 1-3 haftalık karışık)
- 2 adet elma salyangozu
- 4 adet hayalet karides (hani şu saydam renkde olup zor görünenlerden. Gerçi okadar bitkinin arasında ben göremiyorum )
- 4 adet albino çöpcü
- 2 adet cüce vatoz
Bitki harici süs, taş, yapay bitki, deniz kabuğu gibi şeyler bulunmamakda. Elimden geldiği kadar doğallığı yakalamaya çalıştım. Akvaryum suyum kristal denecek kadar olmasada gayet berrak. Arka plan görüntüsü kullanmıyorum çünki bitki çok.

Akvaryum içerisindeki ufak problemler:

Yukarıda da belirttiğim gibi gerek büyük balık olsun gerek yavru balık olsun  3-4 ayda 1-2 balık kaybediyorum. Akvaryum temizliğini yapmadan önce bitkileri tek tek özenle çıkarıyorum ve dip çekimini o şekilde yapıyorum. Genellikle suyunu değiştirmiyorum sadece eksilirse üzerine ekliyorum. Önceden Aquatan tarzı ilaç kullanıyodum ama okuduğum kadarı ile bilinçli akvaristlerin akvaryumlarına kimyasal sokmadıklarını öğrendim artık ilaçda kullanmıyorum. Bazen akvaryumdaki balıkların kuyruklarında çok ufak tiftiklenme oluyor ama 2-3 gün sonra geçiyor bu çok onemli bir durummu yoksa değilmi?

Albino çöpcülerin bıyıkları kopmuş gibi ama şimdi yine uzamış. Balıklarım kesinlikle yavrularını yemiyor lepistes yada moli hiç görmedim yediklerini. Suyun ph değerini ölçtüğümde bazen 6 ve 8 gibi çıkmakda acaba sorun teşkil edermi bu değişkenlik. Bu sabah filtreyi temizliyordum içinde 2 adet karidesmin parçalarını gördüm neden ölmüş olabilirler acaba? ve 1 adet anaç dişi lepistesimin karnı paramparça olmuş akşam sapa sağlamdı yemde yiyordu gayet sağlıklı yüzüyordu malesef şimdi ölü.

Edit // Hiçbir dişi balığımı yavrulukda doğum yaptırmadım tamamiyle ana tankda doğum yaptılar.//

Edit // Haftada 2 kez canlı artemia , 1 kez sinek larvası vermekteyim//


Şimdilik ufak tefek problemlerim bunlar. Okuyup cvp veren / vermeyen herkese teşekkürlerimi sunarım. Lütfen şunuda yapsan daha iyi olur gibi yardım edecek / bilgisini aktaracak arkadaşlar bilgilerinizi esirgemeyiniz.

Saygılarımla.

Ferhat Bozkurt2012-07-04 19:42:31
molilerim ne zaman doğurur
Merhaba 2 gün önce bende beyaz molimden sayabildiğim kadarı ile 80 adet yavru aldım. Yavruluğa koymanız iyi olmamış moliler lepisteslere göre iri balıklardır ve o yavruluğun içinde o cüsseyle daha çok strese girecektir.

Akvaryumum 400 litre ve bol bol bitkili. Ana tankda doğum yaptırırsanız daha sağlıklı olacaktır.
erkek lepistes kuyruk erimesi
Tankımda 1e 2d molly, 2 adet elma salyangozu, 2 adet karides çok ufak boylarda, 2 adet albino çöpcü, 2 adet cüce vatoz, 2e 7d lepistes ve 100 ü geçkin yavru lepistes var. 

Tank 120 LT ve bol bitkili. Ayrıca kuyrugundaki tahriş dahada kötü olmaya başladı. Tankımda çok şükür ne nitrat ne ph ne bulanıklık hiç birşey yok. Su rengi kristal gibi. Herhafta düzenli ölçümlerini , su değişimini ve gerekiyorsa ilaçlamasını yapıyorum. Çok uzun zamandır ise hiç balık kaybım olmadı.
Ferhat Bozkurt2012-05-17 18:56:17

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.