ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Murat.YILMAZ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Şubat 2012 19:18
Son Ziyaret:
26 Ocak 2014 18:29
Toplam Mesaj:
229 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat YILMAZ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Notebook Teknik Servis Sorumlusu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat YILMAZ
Tanganyika = Frontosa Brundi
Malawi = Sp-Yunus-Aysman-Elongatus Mpanga-Neon Spot-Afra Hara-Afra Cobue-Demasoni
Çöpcüler = Cüce Vatoz-Siyah ve Albino Longfin

SON 10 MESAJI

Dev Akvrayum Projem
[QUOTE=tanersenay]Arkadaşdan ses seda yok :))[/QUOTE]

Malum yalan olacak bir proje gibi görünüyordu. ki şuan öyle gibi.
Akvaryum yapma Kararım
[QUOTE=kayiboyu][QUOTE=tunaham]Ve son birşey cam ları diyelimki aldın direk kesip sana verdiği cam eleni keser bu yüzden sadece yükarıya bakan kısımlarını redajlat böylece elin kesilmez kayıt kuşakta sana kalmış birşey illaki yapman gerek değil[/QUOTE]
 
Rodaj sadece dışa bakan yüzeyler elini kesmesin diye yapılmaz. cam kesitinde keskin pürüz, çıkıntı ve girintiler temizlenerek silikonla yapıştırılan iki yüzey arasında hava boşluğu kalmaması için yapılır.
 
Bu boyutta bir akvaryuma kayıt kuşak yaptırmamak riskli bir kumar olur. ve içine suyu doldurduğunda uzun kenarından bakarsan dışa doğru nasıl esnediğini görürsün.
 
Hayatında hiç akvaryum yapmamış arkadaşlar nafile yorumlar yapıp kafa karıştırmayın. Anlayan varsa yorum yapsın anlamayan sadece takip etsin. Bilgi kirliliğide olmasın. Kayıt kuşak gerekmez demek için bunu yapıp denemiş ve başarılı olmuş olman gerekli. Nasıl böyle bir şey söylersin. Neye dayandırıyorsun.
[/QUOTE]

Şimdiye kadar bir çok kez kendim için bir çok kez eş dost için bir çok kez de maddi kaynak için çeşitli ölçülerde çeşitli cam kalınlıklarında akvaryumlar yaptım. Bunu bilende bilir, tunahan sen hiç 100x50x50( h ) 8mm camda yapılan bir akvaryumda kayıtsız ve kuşaksız gördün mü? ki bu kadar net yorumlar yapabiliyorsun 8mm camda 100cm uzunluk olunca ve 50cm yükseklikte olan su hadi full doldurma 45 - 47cm su olan akvaryumda bir ucundan diğer ucuna bakarsan 100cm uzunluk olan camda yaklaşık 1.2 - 2cm yakın esnediğini çıplak gözle görebilirsin ve bu cama dışarıdan gelebilecek en ufak bir darbede suda oluşacak dalgalanmadan doğan basınç ile camın çatlama olasılığı çok yüksek bir orandır. malum ev koşulları ende çocuk varsa illaki birşeyler havada uçuşur oluyor. 10mm olan camda bile kayıt kuşak yapmadığında camda yaklaşık 8mm esneme olmaktadır. 

Buradan başıma gelen bir olayı anlatmak isterim bilen bilir kendim üretimhane ile uğraşıyorum ve akvaryumlara kadar tamamen kendim yaptım. 70cm geçen tüm akvaryumlarım da kayıt ve kuşak kullanıyorum. bir gün üretimhaneye gittim baktık yerde bir ıslaklık var ama çok çok az 1 -2 bardak su kadar malum üretimhanedir dedim ve yerleri sildim. ertesin gün gene aynı yerde aynı oranda su var direk o bölgedeki akvaryumlara bakmaya başladım ve ne görsem iyi 120x50x50 10mm olan akvaryumun arka camı alt ortadan en üste kadar çatlamış ve yere gelen su oradan geliyormuş. camda açılma yok kayıt ve kuşak tamamen çatlayan camı salmamış ve su çatlaktan sızıyordu. Camın çatlama nedeni ise yan camlardan birinde çap kesilmesinden kaynaklı olduğunu gördüm. burada da rodaj olmamasının etkisi. orada kayıt ve kuşak olmasa neler olacağını daha önce kendim bizzat gördüm, kayıt kuşak olmayan 400lt su olan akvaryumdaki su 10sn de nasıl boşalır ve o camlar elinizi kolunuzu nasıl keser ve o kadar su yerleri nasıl basar balıklara yerde nasıl zıplar iyi biliyorum. onun için siz siz olun cam kalınlığınız normal kalınlıktan minimum 2mm daha üstü değilse ve akvaryumunuzun en uzun camı 70cm ve özeriyse kesinlikle kayıt ve kuşak kullanmanızı tavsiye ederim ki artısını görürsünüz zararını görmezsiniz.


Akvaryum yapma Kararım
Camlar 50tl silikonlar ise tüpü 8 - 12tl arası 
yunus yavruları
Yavrularınız nerede duruyorlar ana tankta mı yoksa yavru akvaryumunuz var mı? , 2. olarak yavru balıklar fazla su değişimine gelemezler ondan dolayı olma ihtimali yüksek 
Akvaryum yapma Kararım
100x50x50 akvaryum için 8mm cam yeterli olur. üsten ve alttan kayıt ve kuşak atmanı tavsiye ederim. 
el alışkanlığın varsa yap derim, camları fazla sıkma hatta hiç sıkma derim. cam silikona deysin ve koli bandı ile iki camı bantla daha da kurcalama ve silikonun deydiği taraftan bak silikonu sıktığın taraftaki silikonlar tam olarak yapıştırdığın cama yayılmış mı diye yayılmamış ise camı biraz daha sıkabilirsin ama unutma ki fazla sıkarsan arada silikon kalmayacak ve cam cama deyecek ve hava kabarcıkları oluşacaktır. buda ileride sıkıntıya yol açacaktır. sıkarkan diğer camların kaymamasına dikkat et, 

ben 100x50x50 kayıt ve kuşaklar dahil 1,5 tüp silikon ile hallediyorum. sen genede 3 tüp al yetmez ise camlar elinde kalmasın :)
Anne yumurtayı yiyor
Zebralar küpten yada fincandan  çıkan yada yavrularını yemezler ağzına alarak gene küpün içine taşırlar. yediğinden öncelikle emin ol.
JBL YEM NUMUNE GÖNDERİMLERİ
Kargolar dün elime ulaştı, çok telekkürler Pet Garden, JBL ve kitapçıklar çok yararlı. ayrıca teşekkürler
ilginç bi su değişimi yada dip çekimi
Bu üreticinin çok videosunu izledim. 711 tanede videosu ekli sitede ve her seferinde tüm akvaryumların suyunu %100 boşaltıyor. ilk izlediğimde bolumdaki şiddetli suyun balıklara gelmesini bende sevmedim ama adamın diğer videolarına bakarsanız bu işi proferyonel yapmada bu kadar güzel balıkları ve bu kadar çok sayıda balığı olmazdı. suyu %100 değiştiriyor fakat ölen canlı yok ve o kadar şiddetli su basıyor ama gene yaralanan olacağını düşünmüyorum.

Diğer videolarına bakarsanız canlılarının çeşitliğini ve renklerinin canlı olduğunu göreceksinizdir.
JBL YEM NUMUNE GÖNDERİMLERİ
Merhabalar,
Gerçekten örnek teşkil edecek bir davranış olmuş, böylece birçok akvarist yemlerinizin kalitesini ve çeşitliliğini görmüş olacaktır, buna bende dahil 
Numune ve yem özelliklerinin ve çeşitleri içeren katalog için mail atılmıştır.
Vatoz ne yer
[QUOTE=aquarium222]Kardeşim ne yap biliyormusun? Çiğ patatesten bir dilm kes akvaryuma koy. 2gün sonra al ve yenile bunu srekli yaparsın balıkların daha hızlı büyür tabi yemlerin yanında yem olarak tetra wafer kullanmanı tavsiye ederim. [/QUOTE]

Patatesi bende tavsiye ederim. fakat suyu çok çabuk bozuyor. max 1gün kalsın patates suyu görünce 1 günde çürüyor ve su değerlerini çok etkiliyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.