ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SAR...
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2012 01:43
Son Ziyaret:
29 Nisan 2013 20:11
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ömer çevik
Doğum Tarihi:
03 Haziran 1985
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
sar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ömer çevik

SON 7 MESAJI

S.p yavrulara nezman nasıl yem vericem ?
Benimde 4 demasi yavrum var.bende ne zaman yemlemeye başliyacağımı bilmediğim için bilgi edinmeye çalışıyorum.Doğal doğum oldu ve keseleri neredeyse kayboldu annede kendi halinde takıldığı için diğer demasonilerin yanına aldım,yavruları 2 gündür artemia ile beslemeye çalışıyorum ,forumdan yumurta sarısı metodunuda öğrendim birazdan uygulicam inşallah.Çok küçük oldukları için artemiyayı yeyip yemediklerini tam anlayamıyorum.bakalım yumurta sarısını farkedebilecekmiyim ,saygılar
S.p yavrulara nezman nasıl yem vericem ?
Merhabalar bende acemiyim bi sorum olucak yavrularım bir günlük derken neye göre bir günlük anne babnın çiftleşmesindenmi? eğer kusturduysan kusturduktan sonra 1 günmü?doğal doğum olduda anne saldıktan sonra bir günmü? kusura bakmayın acemiyim şimdiden teşekkürler 
Demasonimin 4 adet yavrusu var, mükemmel bi duygu
Artemiaları kurduğum düzenekten, ucuna hortum bağladığım büyük boy şırınga ile yarısına kadar çekiorum ,hatta canlı alanları yavaş yavaş seçerek çekiorum (olmamış artemia yumurtalarını boş yere çekmemek için,gerçi yavru balık onu yermi bilmiorum?) daha sonra şırınganın diğer yarısınıda akvaryum suyu cekerek tam dolduruorum en sonundada yavru balıkların (4 tane minik:) olduğu yere yavaş yavaş salıyorum yiyorlarmı farkedemiyorum,artemialar seyrek olduğu için seçemiyorum balıklarda cok küçük sadece gözleri belli.diğer 50 lt lik akvaryumumda 2cm 2 adet demasonim var 2 de sp  var onlar 4cm ,artemiaların bir kısmınıda bu 2 demasoniye veriorum bunlar yiyor ağız hareketlerinden anlıyorum.garip ya böyle böyle tecrübe kazanıcam işte insallah kayıp vermem.süzme işlemi için tülbentmi önerirsiniz?

Birde bişi sorucam yavrular çıktıktan sonra demek anne ağzından yani kuluçkadan kurtulup tamamen yüzmeye başladıkları zamanımı kasdediyorsunuz.ben kusturmadıgım için bu konuyu tam anlamadım.şuan yavruları anne ağzına almıyor hatta annenin umrunda değil, yavrular testi etrafında dolanıyor.

Birde  yumurta sarısı haşlanıpmı verilcek yoksa direk şırıngayla çek yavrulara  vermi? bilgi amaçlı sordum .teşekkürler
Demasonimin 4 adet yavrusu var, mükemmel bi duygu
Abi valla bitti bitcek keseler gidip gelip bakıorum yavrulara:) güzel bi duygu çok sağol cevapların için.
Demasoni Akvaryumu Nasıl Olmalı
Selamlar akvaryuma koyulacak dekor malzemelerin kynar olmasada sıcak sudan geçirilmesinde mikropların kırılması açısından faydalı olacağını düşünüyorum. benimde aynı boyutlarda akvaryumum ve demasonilerim var 6 adet 5cm ,cinsiyetlerini şuan tam bilmiyorum ama bir tanesi yavru aldı ve 15.gününde saldı yavrularını,ilk olduğu için kusturmadım sadece akvaryumu 1\3 oranında plaka ile ayırdım yani anne rahat:) şimdi benmde bi sorum olacak yavru balıklara artemia vermelimiyim? 
Demasonimin 4 adet yavrusu var, mükemmel bi duygu
Cevabınız için teşekkrler.ben kuluçka süresinin tamamının 20-22 gün olacağını okumuştum yani yavruların 15.günde ağızdan çıkması dolaşmasına bende şaşırdım anne çok tehditli bi ortam olmadıkça dışarı salıyor yavruları.
Şimdi ben şırınga ucuna bir miktar hava hortumu bağlayıp,  oluşan artemiaları yavruların bulunduğu bölgeye basıcağım, yeyip yemicekleri konusunda fikrim yok çünkü cok küçükler :) farkedebilirlermi acaba? 
Birde kuluçka süresince yani 15 gün boyunca ışık açmadım gün ışığı ve oda ışığı haricinde (akvaryum oturma odamda yani sürekli yaşam mahalimiz) ışığı şuan açmamın yavru ve anne açısından bi zararı olurmu ?  bunu artemiaları yeyip yemediklerini görmek için soruyorum. çok teşekkürler. 


Orhan abi yanıtınızı tekrar okudumda sanırım yanlış anlaşılma var doğumdan sonra 15 gün geçmedi.Çiftleşmeden sonra 15 gün geçti.
Demasonimin 4 adet yavrusu var, mükemmel bi duygu
Öncelikle selamlar akvaryumumu kuralı 4 ay oldu bir abimin tavsiyesi üzerine tek tür ve demasoniyle bu heyecanlı maceraya başladım çok şükür bir demasonim 15 gün önce yavru aldı ve şuan yavrular serbest yüzüşteler. Anneleri ile beraber 200 lt akvaryumumun 75 ltlik bölümünde(akvaryumu ortadan ikiye böldüm) duruyorlar keyifleri yerinde gibi :)  sürekli forumda okuyorum ,araştırıyorum.artemia aldım ve düzeneğimi hazırladım.SORUM ŞU--> artemialar hazır olunca yavrulara vereyimmi ?keseleri yok denecek kadar az,dediğim gibi yüzebiliyorlar bugün 15. gün yardımcı olursanız sevinirim ilk yavrularım kayıp olsun istemem daha doğrusu benden kaynaklı bi kayıp istemem.sitede araştırdım ama net bi cevap alamadım şimdiden teşekkürler.buarada 6 adet 5cm boyunda demasonilerim var erkek dişi sayısı bildiginiz üzere net degil ama kesin bi dişim var anu biliorum:) SAYGILAR 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.