ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tagor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Şubat 2012 12:56
Son Ziyaret:
09 Ocak 2016 19:34
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Görkem Öztekin
Doğum Tarihi:
29 Temmuz 1982
Yaş:
41
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

SON 10 MESAJI

Bu çöpçünün türü nedir?
Evet CAE'ler hakkında yorumları okudum. Bu balığa birebir uyuyor. Hırçın ama gerçekten çok çalışkan. Dahada hırçınlaşırsa o zaman bir çare bulmam gerekecek. Bu ara teşekkürler Tulga Bey, sayende bizim kedi balığının bir sazangil olduğunu öğrendim. tagor2014-02-22 21:16:16
Bu çöpçünün türü nedir?
Teşekkürler Tulga bey,
Evet tankta komando çöpçülerde var. Kovaladığı oluyor. 
Bu çöpçünün türü nedir?
Merhabalar, Bu kedi balığının türü nedir? Sanırım albino bir tür. Boyu 5-6 cm civarında. Ağzı vatozlar gibi, cama yapışabiliyor.


Taban değişikliği: Mevcut siyah silis kum
Göksel bey teşekkürler. Bende seyrettiğim vidyolarda genelde topragi direk poşetinden tanka döktüklerini gördüm. İlk başlarda su biraz bulanıyor ama sonra duruluyor. Sanırım bende yıkamadan ekliycem.
Taban değişikliği: Mevcut siyah silis kum
Teşekkürler Sabri bey. Sanırım bu akşam aqua basis ve manado siparişlerimi vericem. Bakalım nasıl sonuç verecek.
Taban değişikliği: Mevcut siyah silis kum
Sabri bey yorumunuz için teşekkürler.

Evet resimde katil salyangozlar gözüküyor ama onlar sadece kabukları :) Anentome helena dahil hiçbir salyangoz türü 1 günden uzun süre akvaryumumda yaşamadı. Elma salyangozlarımı zor kurtardım. Eski tankımda sadece jbl'in kumu varken helenaları üretmeyi başarmıştım ama karıştırdığım diğer kum tam bir salyangoz canavarı. Aldığım tatlı su midyeleri bile çok fazla dayanmadı 1-2 hafta içinde öldüler.

O yüzden artık bu mevcut kumdan kurtulmak istiyorum. Bir de akvaryumumda uzun zamandır hiç yosunlanma olmuyor. Bu iyi birşeymiş gibi görünsede sanırım tabanın besin özelliği iyice azaldı.

balıklar için taban bir sıkıntı yaratmadı. Gayet iyiler.

Diğer kumlar hakkındaki tavsiyeniz içinde teşekkür ederim.

Peki parvula, cuba gibi bitkiler için idealmi? Aquaclay için çöpçü gibi zemin eşeleyenlerin bitkileri söktüklerini söylüyorlar. Manadoda da bitki tutunması sorun olur mu?
tagor2014-02-09 21:13:52
Taban değişikliği: Mevcut siyah silis kum
Merhabalar,

Şuan kurulu olan 49x29x39 ebatlarında 55lt bitkili akvaryum tankımda taban malzemesi olarak siyah silis kum bulunuyor. Silis kum önceki tankımdan kalan Jbl marka ile yeni aldığım markasız bir kumun karşımı. Yaklaşık 15 lt, 13 cm yükseklikte. Görüntü olarak çok güzel olmasına karşın, küçük yapılı Hemianthus callitrichoides ''Cuba''  ve parvula gibi zemin bitkileri çok fazla yayılım göstermeyip zamanla yok oldular. CO2 kullanmayışımında bunda etkisi olduğunu biliyorum.

Ancak bu çakma hagen kumu değiştirmek istememin asıl nedeni hiç bir salyangoz türünün üzerinde yaşamaması.  Eski tankımda sadece jbl marka varken böyle bir sorun oluşturmuyordu. Ancak yeni akvaryum salyangoz kabuklarıyla doldu.

Şimdi daha sorunsız bir taban malzemesi kullanmak istiyorum.  5 lt jbl aqua basis plus üstüne 5 lt jbl manado ile bir taban hazırlamayı planlıyorum. Siteyi olabildiğince detaylı inceledim ama kum çeşitlerinin özellikleri, hangi bitkilere ne tip taban malzemesi kullanılması gerektiği gibi detaylı bir sayfa bulamadım. Sadece neden aquaclay kullanmamam gerektiğini anlatan iyi hazırlanmış yazılar buldum. Yarışmalar bölümünden bitkili akvaryumların tabanlarını inceledim ama çoğu yarışmacı taban hakkında fazla bilgi vermemiş.

Taban için   5 lt jbl aqua basis plus üstüne 5 lt jbl manado kumu önerirmisiniz? Komando çöpçülerim var.  Birde bu iki kum diğer kumlar gibi yıkanarak mı akvaryuma yerleştirilmeli?

Akvaryumumun şuanki hali 02/2014;



04/2013 deki hali


08/2013 deki hali

Velifera yavruları ne zaman akvaryuma bırakabilirim?
Teker teker akvaryuma bırakmak mantıklı. Biraz daha büyümesini bekleyip büyüklerinden birini akvaryuma bırakayım o zaman. Teşekkürler tekrardan.
willow moss budamak
[QUOTE=fatihcaner]Yok arkadaşım, havalar ısınınca willowlar ölmeye başlıyor, şu anca benim mossura tankımdakilerin tamamı sararmaya başladı...[/QUOTE]

Sonunda willow mosslarım tamamen öldü ve tamamen akvaryumdan çıkardım. Yati kökümü sarabileceğim moss türü başka bir bitki önerebilirmisiniz?

Velifera yavruları ne zaman akvaryuma bırakabilirim?

Akvaryumumun şu anki durumu


[QUOTE=YasinTelli]Bence yavrulardan önce yeni bir akvaryum edinmelisiniz veya veliferiaları elden cıkarmalısınız.

Veliferyalar12 13 cm e kadar büyüyebilen canlılardır.Bu balıklar için sizin hacminiz maalesefki yetersiz.

[/QUOTE]

Teşşekkürler yasin bey,

Daha fazla büyüdüklerinde mecburen elden çıkarıcam o vakit. Ancak şu an sadece 5-7 cm civarındalar. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.