ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Çerkez_Taner
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2012 20:22
Son Ziyaret:
02 Ağustos 2014 18:02
Toplam Mesaj:
186 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taner Birden
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1970
Yaş:
54
İl:
Tekirdag
Meslek:
Elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

140L 5 adet Japon 2 adet koi

Taner Birden

ÇERKEZKÖY

SON 10 MESAJI

Güncel cam fiyatları ve akvaryuma yorum
Benzer onu açılmış daha önce ölçüler farklı ama fikir açısından buyrun sayfa burada kolay gelsin

http://www.akvaryum.com/forum/110x45x65_akvaryum_yaptiriyorum_tavsilerinize_ihti_k762273.asp
aydınlatmada
[QUOTE=erecekli]Arkadaşlar 3 adet 175*50*40 lık üç adet akvaryum yaptıracağım  kurulum da nasıl bir ışıklandırma sistemi yapayım.
Acaba florasanlar yerine aydınlatmada led kullansam faydası olurmu
[/QUOTE]3 akvaryumda bitkilimi olacak.Özellikleri yazarsan yardımcı olur forum arkadaşları.
Site İle İlgili Tavsiyeleriniz
Sayın yönetim, yazdığımız mesajı sadece değiştirebiliyoruz .Fakat mesajı kaldır butonu pek çok forumda var kendimiz neden mesajları kaldıramıyoruz?.Bu özellik acaba yönetimin aldığı bir kararmı bilgi verirseniz sevinirim.
Dişi mücevher tüm balıkları neden kovalar?
[QUOTE=A.Bozoğlu]Bildiğim kadarıyla mücevherler çiftleşme dönemlerinde çok agresif oluyorlar, ve akvaryumdaki diğer canlıları deyim yerindeyse canından bezdiriyorlar. dişinin bulunduğu alanı kendi bölgesi seçmiş olabilirler.[/QUOTE]Akvaryumun üst köşesine itiyor erkeği.Kayalık tarafı olsa tamam diyeceğim.İlk mesajıma resim ekledim. Çerkez_Taner2012-04-25 12:13:34
Dişi mücevher tüm balıkları neden kovalar?
Başlığı ve konuyu forumda yaptığım inceleme sonrası değiştirdim.Çünkü hırçın olan balık erkek değil dişi.Dişi daha canlı renklerde erkek soluk.Sırt ve alt yüzgeçler kovalayan da oval kaçan balıkta sivri.5 gün önce akvaryumda kökten değişiklik yapıp yunusları verdim,yerlerine 1e1d mücevher,1e1d iceman aldım 1e2d bende sarı prenses vardı .Aldığım balıklar gayet uyumlu yüzüyorlar.Fakat mücevher dişisi yanına hiçbir balık sokmuyor ve herkezi kovalıyor.Kendi erkeğinini akvaryumun diplerine itiyor ordan çıkmasına izin vermiyor.Hayvan korkudan orda cama yapışıp kalıyor hareket bile edemiyor.Korkuyorum bir şey olurmu diye acaba uyum sorunumu yaşıyorlar.Bu normal midir.İlk kez mücevher bakıyorum.Dişi erkekten 1cm civarı büyük.

Çerkez_Taner2012-04-25 12:17:46
Isıtıcıları ne zaman çıkartalım
[QUOTE=cloud] Normalde bizler için bile ideal oda sıcaklığının  22-26 (+/-2) derece olduğunu düşünürsek,
* balıklarınızın türüne göre gerek duyduğu sabit ya da fazla dalgalanma göstermeyen sıcaklıkta tutulması her zaman önemlidir.Gündüz gece farkları bahar aylarında daha fazladır.Ev içi ıstma sistemlerinin devreden çıkması da bu mevsimde olur.
* Sıcaklıklardaki dalgalanmaların yurdumuzun her yerinde tahmini olarak  haziran başına kadar önemini koruyacağını düşünüyorum.(hava durumu gibi oldu :) )
 
*Tekirdağ - malkara'da 2.5 yıl kadar kaldım,iç kesimler için mayıs ortalarına kadar havaların yeterince ısınmayacağını,hatta yazın da geceleri serin geçeceğini söyleyebilirim.Yerli domates mayısta, karpuz temmuzda çıkıyor.O dönemde sadece japon balığı beslediğimden sıcaklık benim açımdan sorun olmamıştı.En garantili yöntem yine ısıtıcınızı hazır durumda bekletmek olacak.
 
[/QUOTE]Trakya dan hava durumu beklerken Antalya dan yorum geldiTeşekkürler bilgilendirme için.
Isıtıcıları ne zaman çıkartalım
[QUOTE=cloud] Ani sıcaklık değişikliklerinin yaşandığı bahar aylarında kesinlikle ısıtıcıları devre dışı bırakmayı düşünmemek lazım.
 
Belki ortam sıcaklığının yüksek seyrettiği yaz aylarında ısıtıcılar çıkartılabilir, ama gerek yok.Dursunlar yerinde.
 
Balıklarınızın sıcaklık değişimlerinden zarar görmemiş olmAsı,zarar görmeyeceği ya da sağlıklarının olumsuz etkilenmeyeceği anlamına gelmez.24 yıllık deneyiminiz varsa bu konuyu açmanıza da gerek yoktur.
[/QUOTE]Sevgili cloud konuyu açma gereği bence var ilk mesajımı okuyunca yanlış yazdığımı farkettim.Şöyleki bulunduğunuz bölgeye göre hava sıcaklıkları değişebilir.Ben 1972 den beri İstanbul da oturuyordum 2011 temmuz ayında Tekirdağ a taşındım ve benim bu şehirdeki ilk ilkbaharım olacak.Buranın hava şartlarını tam olarak bilemediğim için bu konuyu açma gereği duydum, sanırım Tekirdağ'lı akvarist lerden konuyu okuyan olursa yorum yapan olur .
Isıtıcıları ne zaman çıkartalım
[QUOTE=alper_decal]Isıtıcıları hiç bir zaman cıkarmamanız lazım zaten termostatlı olan ısıtıcılarınız ısı gerektiği ısıya ulaştığı zaman otomatik kapanacaktır.Saygılar.[/QUOTE]Ben her sene mayıs-eylül arası çıkartıyorum.Hiç bir zaman balıkalrım ölmedi.(24 yıldır).Havalar ısındı diye sormuştum .
Yerebatan Sarnıcın'da ki Koiler
Daha önceden defalarca bende gitmiştim Yerebatan'a güzel yerdir gerçekten.Fakat sanırım dikkkat etmediniz suyun yüksekliği 10 cm değil zaten balıklar 10-15 cm kalınlığında.Suyun yüksekliği 40-50 cm civarı.Balık türleri olarak oradaki bir yetkiliye sormuştum.Koi,aynalı sazan,kızılkanat birazda japon balığı varmış havuzda.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.