ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
designerfe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Nisan 2012 10:48
Son Ziyaret:
23 Temmuz 2012 01:12
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Baran Demir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Baran Demir

SON 9 MESAJI

40 x 48 x 46 cm 58 lt Nano akvaryum kurulumu
Arkadaşlar selamlar hepinize;
Yaklaşık 3 4 haftadır ekleme yapmıyordum. biraz fotograf paylaşmak istedim sizlere.
akvaryum sorunsuz bir şekilde ilerliyor. her hafta düzenli (%10) su değişimi yapıyorum. canlılarım gayet sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettiriyorlar. bilgi ve önerilirinizi bekliyorum. teşekkürler.. 
Resimler cep telefonu kamerasıyla çekildiği için net olmayabilir kusura bakmayın bundan ötürü. 
Boyu tl 450 ayvaryum sorunsali..
Degerli uyeler; yaklasik 1 aydir boyu tl 450 ile girmis oldugum ustunluk savasinda galip gelmis bulunmaktayim:) size cok basit bir islem sayesinde tl 450'nizden maksimum performans elde edebileceginiz ufak bir sirri ifsa edecegim..
soyleki; tl 450 ile birlikte gelen kafa motorunun su cikisinim bulundugu bolume takilan silindirik yaklasik 20 cm uzunlugunda ve uzerinde delikler bulunan plastik parca takildiginda, kafa motoru o deliklerden yeteri miktarda suyu akvaryuma geri basamadigindan sumpta su tasmasi meydana getiriyor. eger o boru cikartildigi takdirde kafa motoru cok fazla suyu akvaryuma gonderip akvaryumda su tasmasi ve protein skimmer da su seviyesi dusmesinden kaynakli topalamama/kopugun hazneye ulasamamasi durumu meydana geliyor.
Buldugum cozum ise o borunun uzerindeki deliklere matkapla en ufak uc takarak 4 ila 6 arasinda delik ilave etmeniz.
İlave ettikten sonra goreceksiniz protein skimmerinizin nasil topladigini ve kopuk tasmasi yapmadigini..
iyi gunler, saglikli akvaryumlar..
40 x 48 x 46 cm 58 lt Nano akvaryum kurulumu

Arkadaşlar merhaba;

Dün tanka, 2 adet cleaener shrimp, 1 adet fire shrimp ve bir adet snail eklendi 2 gündür sorunsuz bir şekilde tankta hayat sürüyolar ama bir sorunum var protein skimmer. Köpük bu seviyede köpürüyor ve kaba doğru taşma yapmıyor. canlı yüklemeside yaptım ve yemlemede yapıyorum ama nafile..  ne yapabilirim? bir ayarı varmı yardımcı olursanız sevinirim..
40 x 48 x 46 cm 58 lt Nano akvaryum kurulumu
Muzaffer bey, bana reefland akvaryumu tavsiye ettiginiz icin minnettarim. Hagop gibi bu isi amator ruhla profesyonelce yapan bir kisiyle tanismaktan mutluluk duydum. Cok bilgili ve yardimsever bir insan ve piyasanin altindaki fiyatlarida cabasi tesekkurler tekrardan.. dogan sanada cevabin icin tesekkur ederim.
40 x 48 x 46 cm 58 lt Nano akvaryum kurulumu

Herkese selamlar boyu tl 450 akvaryum kullananlar veya bilenler varsa protein skimmer'ın hava ayar çubuğunun kısıklığı ne kadar olması gerekiyor tam toplama yapmıyor da. biraz uğraştım ince ayar için ama muvaffak olamadım yardım ederseniz sevinirim..

40 x 48 x 46 cm 58 lt Nano akvaryum kurulumu
Evet cok begendim ben ekstrem akvuryumuda calisanlarida o bahsettiginiz irice beyfendi ilgilendi zaten benle:) sagolsun tum sorularimi ictenlikle yanitladi. evet aldim elosun testini cikan sonuclara gore 2 adet percula ve 4 5 adet mercan eklemesi yqpmayi dusunuyorum. sizce hangi mercanlari tercih etmeliyim?
40 x 48 x 46 cm 58 lt Nano akvaryum kurulumu
Bugün dediğiniz gibi eminönünden kaya almaktan vazgeçip kadıköy göztepede bulunan ekstrem akvaryumdan korallenwelt marka seramik kaya ve üzerinde mushroom bulunan coraline alg kaplı küçük bir aşılamakayası alıp suya yerleştirdim ve bir miktar yem attım döngü başlaması açısından şuan herhangi bir problem yok. fikirlerinizi bekliyorum.
40 x 48 x 46 cm 58 lt Nano akvaryum kurulumu

Teşekkür ederim cevabınız için; tuzlu su bilgi birikimi isteyen bir hobi olduğundan bilinçli yapmak kayıp verip, hobiden soğumamak için araştırma yapmanin önemli oduğunu düşünüyorum..

yazınızı okuduktan sonra elyafı çıkardım hemen, canlı kayayı emiönünden alıcam evimde bakırköyde mümkün olduğunca hızlı gelmeye çalışırım ama gitmeden önce bir kova alsam içine suyla birliktemi koysam acaba ne dersiniz? karides bildiğimiz evlerde yemek için kullandığımız karidesmi? ve ne kadar süreyle içinde kalması gerekiyor? cevabınız için teşekür ederim.
40 x 48 x 46 cm 58 lt Nano akvaryum kurulumu
Fotoğraf:


Boyut (cm):Boyu tl 450 (40x48x46 cm)
Kapasite (litre):58 litre
Canlılar: Yok
Malzemeler:
Boyu TL 450 kompakt deniz akvaryumu(Isıtıcı+kafa motoru+UV filtre+PS)
2 adet koralia nano dalga motoru
Aquapro coral reef marka 9 kg canlı argonit kum
Redsea coral pro 7 kg mercan tuzu
R.O 50 litre su
 
Akvaryum Bakımı: Yok

Kullanılan Yemler: Yok

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Microbakter 7 (hergün 1 kapak)
 
Öncelikle herkese merhaba;
7 aydır forumu takip edip tüm konuları ''nerdeyse'' okuyup not çıkarıp sonunda kolları tuzlu su akvaryumu yapmak için sıvamış bulunmaktayım.
Gerek dekoratif görüntüsü, gerekse küçük oluşundan ve sump mekanizmasının arkasında oluşundan ötürü boyu marka tl 450 modelini aldım.
13.04.2012'de (ailemin evinde mevcut olan R.O. cihazından üç damacana(57 litre) suyla doldurup
tuzu ekleyip 1024 e sabitledikten sonra canlı argonit kumu ekleyip sistemi çalıştırdım. düzenli olarak 5 gündür hergün 1 kapak microbakter 7 ekliyorum. yarında sipariş etmiş olduğum 11 kg canlı kayayı sistemem dahil ettikten sonra 1 aylık bekleyiş ve gözlemleme sürecine giricem. bu bir aylık dönemde hergün 1 kapak mikro bakter 7 kullanıp eksilen suyu ekleyip haftada 1 olacak şekilde %10 su değişimi(5 litre) ve düzenli elyaf değişimi yapmayı düşünüyorum şuan test yapmadım ve 20 günlük süre zarfındada test yapmayı düşünmüyorum.. şuan dönen suda küçük zerrecikler dışında herhangi bir problem görünmüyor. Bana tavsiye verebileceğiniz herşeye açığım.. sağlıklı akvaryumlar diliyorum tüm forum kullanıcılarına... 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.