ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mortos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2012 02:38
Son Ziyaret:
25 Haziran 2013 01:40
Toplam Mesaj:
96 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Taboru
Doğum Tarihi:
16 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


130x55x50 F1 İlangi
60x40x60 Albino Gold Cüce Vatoz
100x40x50 boş

SON 10 MESAJI

Hangi balıkları besleyebilirim?
[QUOTE=Riddick] [/QUOTE]


Nerde?? 

Maşrafada mı? Kadehte mi? Fanusta mı? Akvaryumda mı? Ölçüleri Neler? 
mortos2012-11-19 03:50:37
Puffer'lar hangi balıklarla uygun ? Ölümcül mü
fikir verebilir. Özellikle yorumlar.

http://www.akvaryum.com/tetraodon_nigroviridis_(gsp_green_spotted_puffer)_tatlisur_32_389.asp


Balık sayısı
[QUOTE=erhan@@@] [QUOTE=mortos] [QUOTE=erhan@@@]Merhaba benim 110 lt akvaryumumda 6 adet 1 cm lik demasonim var onların yaına 1cm 3o adet sarı prenses gelcek belli bir boya gelene kadar bu sayıda kalcaklar sonra içlerinden eleme yapcam acaba büyümelerine engel olurmu bu sayı teşekkürler  [/QUOTE]

Yavruların büyümesinde adet önemli değil fakat başka bir konu var. Şöyle ki; yavruların büyümelerinde suyun basıncı ve akıntısı çok önemli bir konu. Sizin balıkları 300 lt bir akvaryuma atma imkanı olsa emin olun 2 ay sonra epey farklı olur. 500 lt bir tankta çok daha farklı olur. Suyun basıncı ve akıntısı gerçekten çok önemli bir konu. Ben bizzat yaşadım 200 lt'ye göre 330 lt çok daha verimli oldu. Saygılar
[/QUOTE]

Basıns ve akıntı derken neden bahsediyorsunuz yani akıntı fazla olursa balıkların gelişimi daha mı iyi olur acaba teşekkürler


[QUOTE=kutlutokdemir]Merhabalar dostum cama cam olarak yaparsan bir sorun olmaz,her nekadar dış filtren olsada. Haftalık su takvıyesi balıkların için daha saılıklı olur dıp temizlıkde, senin için rahat olur saden büyütme akvaryumda dekor olmaz. Ama kimileri bişeler ekliyor sağlıkla büyütme dilerim saygılarımla...[/QUOTE]


Haftalık su takviyesini zaten aksatmıyorum dış filtremde faal olarak çalışcak ,zaten dekor eklememiştim daha birtek testi var küçük onun dışında bir şey yok acaba balıkları bu akvaryumda kaç cm olana kadar büyütüm azaltma yapayım teşekkürler
[/QUOTE]


Basınç derken akvaryum ne kadar büyük olursa o kadar basıncı çok olur. Yani 100 lt. ile 300 lt arasında epey basınç farkı vardır. Akıntı konusunda ise evet suda akıntı oluşturmak chiclid yavrularının büyümesinde bir etkendir. Ben böyle tecrübe ettim. Herhangi bir makale vs. okumadım. Daha tecrübeli arkadaşların bu konudaki fikirlerini almak gerekebilir.
Malawi tankıma arka fon.
Size mesaj yazdıktan sonra biraz araştırdım tersi görüşlerde mevcut. Şöyleki; 
http://www.akvaryum.com/Forum/siyah_fon__mavi_fon__artilari_eksileri_k631937.asp
Malawi tankıma arka fon.
Mavi renk her zaman iyidir. Yeşilde olabilir. Balıkların kendini göstermesini ve strese girmemesini sağlar. Koyu renklerden kaçının. Balıklar renklerini göstermez. Tecrübe ile sabittir. 
Marka konusunu anlayamadım. Fon fondur. Markaya ihtiyaç yoktur. 
40 lt akvaryum dış filtre önerisi
[QUOTE=class4444]50 lt akvaryumda Hydor prime 10 kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadıgım gibi temizlik konusundada gayet memnunum, ama aynı akvaryuma tekrar dış filtre alacak olsam eheim 2211 tercih ederim.
Bu arada neden o hacimde dış filtre olmaz? benzer hacimde kullanıp ne tarz sıkıntılar yaşandı?  merak ettim dogrusu

[/QUOTE]

Gerek yok o hacimde dış filtreye. Maddi olarak gereksiz bir harcama olur. Otobüste tek başına seyahat etmek için yandaki koltuğu da satın almaya benzer. Her türlü iç filtre fazlasıyla başarılı olacaktır. İlla dış filtre olsun derseniz şöyle bir şey işinizi görecektir. 
http://www.akvaryum.com/Forum/15_dakikada_gorselligi_bozmayan_dis_filtre_yapimi_yeni_video_k493642.asp
Tür ve fiyata ?
[QUOTE=nsaqtis]Cam konusunda karar sizin 0 gibi oluyor ise güzel.120 cm yaparsanız 430 lt yapar bu size yeter sanırım.yüksekliği de 70 cm yaparsanız 500 lt olur.
Masa konusunda farklı malzemeler var.Mdf kaplamalı demir profil yaptırabilirsiniz.Ya da görüntüsü önemli değil derseniz sadece demir profil yeter.Demir profil konusunda çok bilgili değilim.Demirciye yaptırırsanız 150-200 lira gibi bir para isterler.Eğer kaynak yapabilecek bir tanıdığınız var ise işçilik hariç demir profil fiyatı en fazla 40 tl tutar.
Balık konusu size kalmış gerçekten ne beslemek isterseniz onu besleyin.Sağlıklı çoğu balıktan yavru alabilirsiniz uygun koşulları yaratın yeter.
[/QUOTE]

70 cm yükseklik çok fazla ideali 120-60-50h olsa iyi olur. en az 8 mm camdan yapılırsa ve akvaryumcunun (camcının( işçiliği iyi ise evladiyelik bi akvaryum çıkar ortaya. Mobilyacıları bir dolaşmanı tavsiye ederim. Bende demir profiller var. Ortalama 80-100 Tl'ye mal ettim. Fakat görüntü hoş değil evin içinde. Dışına mobilya giydirme yapmayı düşünüyorum. İmkan varsa doğrudan mobilyalı bir akvaryum bak. Şehrinizde ikinci el dediğim ölçülerde 250-400 TL arasında bulabilrisiniz diye tahmin ediyorum.
Balık sayısı
[QUOTE=erhan@@@]Merhaba benim 110 lt akvaryumumda 6 adet 1 cm lik demasonim var onların yaına 1cm 3o adet sarı prenses gelcek belli bir boya gelene kadar bu sayıda kalcaklar sonra içlerinden eleme yapcam acaba büyümelerine engel olurmu bu sayı teşekkürler  [/QUOTE]

Yavruların büyümesinde adet önemli değil fakat başka bir konu var. Şöyle ki; yavruların büyümelerinde suyun basıncı ve akıntısı çok önemli bir konu. Sizin balıkları 300 lt bir akvaryuma atma imkanı olsa emin olun 2 ay sonra epey farklı olur. 500 lt bir tankta çok daha farklı olur. Suyun basıncı ve akıntısı gerçekten çok önemli bir konu. Ben bizzat yaşadım 200 lt'ye göre 330 lt çok daha verimli oldu. Saygılar
Tür ve fiyata ?
Boyunu 120 cm düşünebilirsiniz. İlerisi için mantıklı bir adım olur. Cama cam akvaryum fiyatı ise normal. Çokta ekonomik değil. 
İkinci el ilanlarından 150-200 TL civarı mobilyalı bir akvaryumda düşünebilirsiniz. Ya da cama cam düşünürseniz çok daha ekonomik olur.
vatoz
Vatozlar daha çok gece karanlığında camda dolaşmaktan hoşlanırlar. Gündüz küp, kaya ve mangrow kökü gibi dekorların içinde (altında) olmaktan hoşlanırlar. Mangrow kökü temin edebilirseniz (şayet yoksa) vatozların sindirimine de yardımcı olduğunu okumuştum bir makalede.

Bir başka konu ise vatozlarda tür tür ayrılırlar kendi alemlerinde. Bir türü (şu anda tür ismini hatırlayamayacağım) de kumu kazıp kumun altında yaşamaktan hoşlanır. Akvaryuma attıktan sonra göremezsiniz. Sizin ki o türden bir vatoz da olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.