ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cemil Ünal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Temmuz 2012 17:31
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2015 18:26
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cemil ÜNAL
Doğum Tarihi:
27 Mayıs 1985
Yaş:
38
İl:
Denizli
Meslek:
Tıbbi Sekreter
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Gideceğin yeri bilmiyorsan;

Gittiğin yolun hiçbir önemi yoktur...

SON 10 MESAJI

Akvaryumda probiyotik kullanımı
Öncelikle selamlar. Arkadaşlar probiyotik kullanımı balıklarda hormonlama gibi veya üretim için ilaç kullanımı olarak düşünülemez. Zararlı birşey olmadığını aksine balık ömrünü uzatan ve direncini kuvvetlendirmek için bir uygulamadır. İnsanlardada hayvanlardada zaten mevcut olan zararlı ve yararlı bakteriler vardır. Günümüzde en kaliteli yemlerde bile bulunan büyütme renk verme üreme tetikleme etkileri balığa gösterimlik bir yarar sağlasada bakteri Florasında dengeleri oynatıcı etkiler gösterir. Probiyotikler antibiyotikler gibi zararlılarla savaşırken yararlı bakterilere zarar vermezler. Probiyotikler yararlı bakterilerin çoğalmasına yardım ederler. Unutmayalım ki canlılarda bakterilerin yüzde 70 80 aralığı sindirim sisteminde bulunur. Probiyotikler direkt olarak sindirim sisteminde düzenleme yaparlar. Düzene girince ise deri beyin kalp dolaşım her türlü hastalıklara karşı etkilidir. Çok yararlı bir paylaşım yapan kardeşimizle bilgi paylaşmak isterim bir uygulaması varmı bu konuda öğrenmek beni mutlu eder.
Büyük Akvaryumda Balık Yakalamak Zorsa Buyrun.
Selam arkadaşlar hep uğraşır dururdum 2 metre akvaryumda balık yakalamanın zorluğu bir çok şeyden vazgeçirdi beni. Rastgele internette dolaşırken bir video izledim bahçemde bir havuzum var yosun olmasın niyetiyle :D Aklıma bir anda bu fikir geldi. Kendi akvaryumumda da denedim balıklar şıp diye geliverdi. Lafı uzatmadan video linkini sizlerle paylaşayım. Asıl amaç dekor olsa da kullanmadığımız fanuslar işe yarıyor. Üstteki hava kabarcığı batmaması için yeterli.

https://www.youtube.com/watch?v=qJprKL_24ZA
Akvaryumu doldurdum şimdi ne yapmalıyım.
Dereceni 26 derecede sabitle, hava motorun hep açık olsun, Filtreleri açık tut suyun oturana kadar en az 15 gün beklemelisin balığı eklemeden önce ;)
Ayrıca suyun otursun diye ilaç kullanımı su düzenleyici kullanacaksan eğer. Zeolit kullanma ancak suyun oturduktan sonra zeolit kullanımı bence çok faydalıdır. Mücevher beslemedim ancak çok tür geçti akvaryumumdan. Mücevhere bir zararımı var zeolitin? çok olmamak suretiyle yem atmak bakteri oluşumunu hızlandıracaktır...
Kuş vitaminini balığa versek?
Aşırı doz vitamin balıkta iç organlarda zarara yol açar. Mümkün olduğunca az verin. Asıl vitamin ıspanak ve dolmalık kırmızı biberde mevcuttur. Tabi salatalığı unutmayalım.
Plazyum Duvar Akvaryumu
Canım kardeşim etme yazık o akvaryumdaki balığa neden derseniz 17cm bir alanda tıkılıp kalır balık anca sağa sola hareket edebilir. Ben şahsen Kıyamam oraya balığımı koymaya. Sadece görsellik benim için önemli değil ben balıklarıma değer veriyorum diyorsan normal akvaryum al çok iyide bir filtre al keyfine bak derim. 17cm e beta balığı bile koymak vicdanımı sızlatır.
Bilgi Edinme(Arka Fon)
Edindiğim deneyimlerle en iyi iki seçenek şunlardır. Bunlar size kalmış uygulayınca hak vereceksiniz.
1. Eğer cama yapışsın isterseniz.
Saç jölesini suya temas ettirmeden sürüyoruz cama, fonu yapıştırıyoruz. Bir kredi kartı ile hava boşluklarını almak suretiyle üzerinden geçiyoruz. Hava boşluğu kalmadığı taktirde kesinlikle hiçbir sorun yaşatmaz ve düşmez. Sıyırdığınızda kenarlardan çıkan jöleyi yine suya temas ettirmeden bir bez yardımıyla temizliyoruz. Bu şekilde 2 buçuk sene sorunsuz kullandım. Çıkartırkende kolayca çıktı ve leke bırakmadı. Hava boşluğu kalırsa kireç lekesi kalabilir. Kireç lekeside bir akvaryumun kaderidir zaten ;)
 
2. Eğer cama yapıştırmak istemezseniz.
 
Şu an kullandığım ve kolayca söküp çıkarabildiğim bir uygulamadır. Akvaryum yüksekliğinde iki çıtayı çift taraflı bantla sağ ve sol köşebentlere yapıştırıyoruz. Çıtalar hizasında fonumuzu gerdirip bu iki çıtaya yapıştırıyoruz. Çift taraflı şeffaf bant olduğu için sadece gerdirip üzerine dokundurmak yeterli oluyor. Köşebente yapışacak yalnız bant yoksa camda olursa akvaryumdan çıtamızda bantımızda görünür. Camla fonun arasında 3 cm bi boşluk kalacak. Emin olun ne hava kabarcığı ne de buğulanma neticesinde camla fon kağıdı arasında oluşan kireç lekeleri sorununuz olmayacak. Görsellik olarakta aradaki boşluk sayesinde resme bir derinlik katacaktır.
Farklı bir tropheus türü yapmak
Sevgili dostum şunu unutmamak gerekir ki doğa her zaman galip gelecektir. Biraz geç gördüm ama yazmadan geçemedim olacak olan şudur kırma olarak doğan yavrular değişik olacak. Onların yavruları biraz daha özellik yitirecek. Fakat 3. Nesil yavrular kesinlikle saf doğacaktır. Doğa genelde 3.nesilde kırma genleri temizler ve aslına getirir. 2.nesilde izlerin veya renklerin baskın türe doğru değiştiğini göreceksiniz. Kırma türler kalıcı olsaydı vay tanganyika gölünün haline. İsrail de bir akvarist mükemmel bir kırma balık yapmış youtube ta black blue point spawn yazın görün. Tek kelimeyle hayran kaldım. Bende denemek istedim uzun araştırmadan sonra bu bilgiye eriştim. Cemil Ünal2014-01-24 04:52:54
DENİZLİLİ AKVARİSTLER
Bende varım tam bir tropheus hastasıyım... 1.80 akvaryumum, 9 senelik akvaryum maceram ve kasakalawe, bemba ve maswa balıklarım var :D
Tropheus sp. black Bulu point spawn
Arkadaşlar kısa bir araştırma sonrası balık kırmanın bir işe yaramadığını öğrendim... örneğin videodaki balık gibi olma ihtimali için sabır gerekli bu birincisi. Çünkü yavrular yüzde doksan dokuz ya anneye ya babaya benzeyecek. Hadi tuttu diyelim. Bu yeni çıkan türünde yavruları gene iki türe benzeyecek. Zaten şunu söylemek istiyorum f0 kadar safkan olmayan bir balık bir nesil annesine benzer. Bu neslin yavruları biraz daha kaliteli olur 3. Nesil yavrular f0 kadar güzel renklere kavuşur. Doğa herşeyi düzeltir. Doğa asla hata yapmaz.
yeni akvaryumda su değişimi zamanı
Suyumuz oturuyor... Balıklarımız ekleniyor... Ben balıkları ekledikten on gün sonra yaptım. Sonra birer hafta rutin devam ettim... Akvaryum ilk kurulduğunda içinde pislik bırakacak bir unsur bir canlı olmadığı için balıklar eklendikten sonra baz alınmalı...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.