ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İhsan PALAZ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Temmuz 2012 16:25
Son Ziyaret:
28 Mayıs 2013 13:07
Toplam Mesaj:
88 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İhsan PALAZ
Doğum Tarihi:
26 Kasım 1993
Yaş:
30
İl:
Konya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


İhsan PALAZ

SON 10 MESAJI

2 günden beri kıpırdamıyor(resimli)
1 Sene öncesinde beslediğim astronot balıklarımda su değişiminden parazit kapmışlardı. Aynı resimdeki balık gibi yatıyorlardı derilerinde kabarmalar vardı. Metilen mavisi ile tedavi ettim onları. Mantar olarak kalmış aklımda. Ben metilen mavisi ile iyileştirdim. Umarım yardımcı olur
Astronot için bilgi
Öncelikle mango kökünü suda az bir süre bekletmeniz gerekiyor sanırım onu benden daha iyi bilenler vardır tam emin değilim. Suyu tuza boğmasaydınız dikkat edin. Isıtıcıya nasıl bir korumalık soruyorsunuz anlamadım. Yani ısıtıcınız 200watt in üzerinde değilse buna gerek yok. Suyun içerisindeyken fazla zarar vermez astronot için 25-26 derece iyidir zaten.
Resim olarak bakınız bu resimde kayaların olduğu bölüm biraz yapraklarla kapalı olsa falan astronotunuz için çok uygun olur bence.
http://images.gittigidiyor.com/6186/Brillant-Cift-Yuzlu-3-Boyutlu-Akvaryum-Arka-Fonu__61860882_0.jpg
ASTRONOT
Katılıyorum. Midye kırığı yazmışsınız. Sanırım o suyu sertleştiriyordu tam bilgim yok fakat mango kökü ekleyin midye kırıklarını çıkarın ve suyun sıcaklığı 22nin altına 30un üzerine asla çıkmasın.Balıklarınız strese girmiş büyük ihtimalle. Suyu yumuşatmanızı tavsiye ederim mangoyla
Yemekten sonra kavga eden astronotlar
Kuru yemden sonra diyorsunuz. Bi süre kuru yem vermeyin bence. Bir de öyle takip edin. O kavganın birçok sebebi olabilir. Eş tutarken de bi şekilde dalaşmaları olabiliyor. Ama ikiside erkek de olabilir ve bir gün o kavga birisinin ölümüyle sonuçlanabilir Allah korusun.
Astronot için bilgi
Kardeşim her türlü yemi yerler doğrudur. Fakat dengeli olarak yem vermenizi tavsiye ederim. Bağırsakları için otçul protein için etçil beslenmesi mantıklı olur.
Bana sorarsan kumunu beyaz yani silis kum kullan ve bir adet astronot al. Zaten zamanla seni tanır ve tek olduğu için aranızdaki bağ hemen kuvvetlenir ve zevkli bir hal alır. Evcil olsun yani karalarla doldurma akvaryumu. Arka fon içinde eğer ışıklandırma yapacaksan %75 siyah %25 yeşil*kahverengi bir arka fon olabilir. İçerisine de bir adet mango kökü denilen bir kök var. Onu koyarsan suyu yumuşatır balık daha stressiz olur. Soracağın olursa bildiklerimi paylaşmaya hazırım
2 günden beri kıpırdamıyor(resimli)
Resimden tam anlayamadım fakat gözleri ve derisinde kabarma gibi bir şeyler görünüyor gibi.
Eğer öyle ise metalin mavisi deniyordu sanırım. O ilaçtan bulup o mantarlaşmayı önlemezseniz kaybedebilirsiniz balığınızı.
Elma Salyangozları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Öncelikle Merhaba :) Elma salyangozlarim sadece 2 taneler. Yumurta döktüler yani akvaryum kapağına camlara falan. 3-4 top yumurta grubu oluştu. Akvaryumda nem sıcaklık sorunum yok. Pembeleşme de yok yumurtalarda. Yaklaşık 2 Hafta oldu. Fakat merak ettiğim konu şu ; yumurtalar yapışık haldeler ama suya düşebilirler mi.
Eş tutan astronot nasıl anlaşılır?
Sadece 2 adet varsa tam bir şey söylemek doğru olmaz.
Düzenlendi
    İhsan PALAZ2012-11-22 19:22:53
Astronot balığım yavrulucak sanırım ne yapmam gerekli ?
Katılmıyorum. O bölgeye hiç bir değişiklik yapmamalisin. Kendi hallerinde bırak doğal ortamlarında birisi gelip yumurtalayacakları yere taş bırakmıyor sonuçta. Diger balıkları cıkarma ımkanınız varsa en ıyı ıyılıgı o sekılde yapmıs olursunuz. Saglıklı balıklar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.