ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
turhan_
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2012 13:34
Son Ziyaret:
16 Nisan 2019 23:14
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ERKAN TURHAN
Doğum Tarihi:
29 Mayıs 1987
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ERKAN TURHAN

SON 10 MESAJI

Tropheus Ve Saklanma
Cevabiniz icin tesekkurler Mehmet bey.Akvaryum ilk kuruldugundan beri once oda isiklarini acip 15-20 dk sonra akvaryum isiklarini aciyordum simdiye kadar hic bir sorun yoktu sonradan saklanmaya basladilar. Resmen kaya izliyorum akvaryumda isik acikken. Isik duzeyini artita artira aliştirmayi deneyim birde düzelmelerini umuyorum.
Tropheus Ve Saklanma
Iyigunler dostlarim. Yaklasik 5 aydir ayni akvaryumda,ayni isiklandirma sisteminde olan ilangilerim işigi actigimda kacisacak yer ariyor kayalarin altina girip sabit bekliyorlar. Daha onceden boyle bir sorun yoktu son 2 haftadir oldu. Isigi acip yem atiyorum yemi alip tekrar saklaniyorlar. Ph 8.3 duzenli dip cekimi yapilmakta 200lt de 1 e 3d var sadece, akvaryum şartlarinin duzgun oldugunu dusunuyorum, evde rahatsiz edecek kimsede yok.Ac birakip isik acip yemlemeyide denedim duzelmedi,bu stresin sebebi ne olabilir. Tesekkurler.
Cinsiyet ?
Katılıyorum büyük bi ihtimalle erkek
Hangi filtre olmalı?
200lt akvaryumuma bende jebo 835 kullanıyorum ve su pırıl pırıl havada yuzuyorlarmış gibi sanki.Elinizde madem dış filtre var yenısını almaya gerek yok sadece malzeme ekleyin,temizliğini yapın ve su alış-çıkış uçlarını doğru konumlandırın yeterli.
Seçenekler cevap verirseniz?
Ucuz,sessiz,büyük olsun istiyorsan sobo 3000f alabilirsin, ama iç filtre asla ve asla yeterli gelmeyecektir istersen en kaliteli iç filtreyi al, onların yerıne en ucuzundn dış filtre alsan cok daha faydalı olur.
Yunusumda Hole in Head (kafada delik) mi var ?
Bunu hemen vitamin eksikliği diye nitelendirmek doğru değil hatta vitamin eksik diye balığın kafasında delik oluşmaz !!! Bunun bir çok sebebi olabilir gözlemleyip ona göre kararvermelisin. Eğer bunlar delik değilse yara biçimindeyse parazitten dolayı sürtünmeden olmuştur veya başka bir balıkla kavga esnasında olmuştur.Eğerki delikse balığın kafasında yaşayan kurtçuklar vardır ismini hatırlamıyorum forumdan aratabılırsın oda olabılır.

Soruna cevap veremedim ama birkaç olasılık sundum. Tek emin olduğum şey vitamin eksikliğinden delik olmaz.
SP'nin cinsiyeti ne ?
Kesin dişi hatta O büyüklüğüne görede daha önce yumurta bırakmış diyebilirim
Filtre sessizliğini sağlamak
Bende jebo kullanıyorum ilk çalıştırdıgımda gercekten traktör gibi çalıştı sebebi ise içinde hava olmasıymış sizinde öyle olabilir. Filtre çalışırken,filtrenin yan klipslerınden birini açın dışarı su püskürsün hemen geri kapatın,sonra aynı işlemi diğer klipse yapın bu şekilde havayı almış olursunuz. Bu uygulamayla bende ses sorununu gıderdım şimdi calıştıgını anlamam için elımı değdiriyorum.
Astronotum ölüyor galiba ne yapmalıyım
Balığın dudaklarında beyazlıklar,yüzgeçlerinde erime belirtileri,gözlerindede hafif pörtleklik var . Mantar belirtilerine benziyor ve hareketsiz yattıgına görede baya ilerlemiş sanırım. Tuz banyosu ve mantar ılacı deneyebilirsiniz.
TAŞ
Suya koy taşlarını biraz kaya tuzu ekle  10-15 dk kaynat daha sonra soguk suyla durula yeterli olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.