ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serkanun150
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2012 09:37
Son Ziyaret:
27 Mart 2016 20:53
Toplam Mesaj:
100 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan ÜN
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Adana
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan ÜN

SON 10 MESAJI

Kadife Cicegi ve sari pigment
Merhaba, Konu eskide kalmış ama belki cevap gelir umuduyla yazıyorum. Bugün iki tane kadife çiçeğini tarifinize uygun hazırlayıp ilangilerime verdim. Yemin yeni tadını çok da yadırgamadan yediler. Ancak aradan bir saat geçince (yani şu an) hazırladığım sarı renkli suyun rengi yeşil kahverengi arası bir renge döndü. Bu normal olmasa gerek. Normalse sarı pigmentleri bir şekilde kaybettim. Ne yapmalıyım, sizde de oluyor mu bu durum. Ikincisi bu suyla hazırlanan yem suyun değerlerini değiştiriyor mu, bu konudaki gözlemleriniz nelerdir? (akvaryum suyunun sararması veya ph'ta değişme...vs) Cevap verirseniz sevinirim. [URL= ][/URL]
Mutasyon Sunset Bembalar( Güncel Video Sayfa 16)
Öncelikle tebrik ederim, bizim gibi tropheus acemisi biri yerine sizin gibi bu balıklarla oldukça bilgi sahibi ve ilgilenmeyi seven birine bu yeni varyetenin denk gelmesi sevindirici. Isim konusuyla ilgili olarak neden kendi adınızı veya soyadınızı kullanmıyorsunuz. Yeni tür keşiflerinde bilim adamları öyle yapıyor, yeni varyete üretiminde usül nedir bilmem ama...
Akvaryumun yeri?
Tonlarca litrelik akvaryum kuruyorlar, siz rahat olun. Yalnız temizliğine dikkat etmezseniz koku yapabilir. 
FX5 dış filtre motor temizliği
Tekrar merhaba. Bu gün dış motorun temizliğini yaptım. Aklıma takılan kısım olan motoru da açtım. Hepsi 4 vidanın ucunda :) Tekrar toplama gibi de bir sıkıntı olmadı. Pervaneye iki tane yarım cm kadar boylardaki filtre malzemesi olan mercan parçaları sıkışmıştı, temizledim. Hortumu da kısalttım. Filtrede gözle görülür bir artış var ama öyle delicesine bir artış olmadı. Bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Bol bol yavrularınız olsun.
FX5 dış filtre motor temizliği
Cevaplarınız için tekrar teşekkürler. Bir soru daha, debinin düşmesinde hortumun fazla uzun olmasının etkisi olur mu? Fazla hortumu (tahminen 60cm) kesmek ne kadar fayda sağlar?
FX5 dış filtre motor temizliği
Galiba yanlış anlaşıldım. Sorun 15-20 dakika harcamak tembellik etmek değil. Biz akvaryum-balıkseverler bu gibi işlerde bedenen yorulsak da ruhen dinlendipimizi hissederiz. Ve bakımını yaptığımız canlılara da sevgimiz emeğimiz ölçüsünde artar. Asıl sorum motor kısmının açılabilip açılamayacağıydı. Eğer açarsak ayrıca conta...vs gerekir mi toparlayabilir miyim gibi sebeplerdi.
Ilginize ayrıca teşekkür ediyorum. Iyiki varsınız.
FX5 dış filtre motor temizliği
Herkese merhabalar. Fluval fx5 dış filtrenin debisi bana zayıfladı gibi geliyor. Iç malzemelerin temizliğinin yanısıra motor kısmının açılması, mil, mıknatıs, mıknatıs yuvası ve pervanenin temizlenmesi gerekir mi? Bir buçuk yıldır sadece iç malzemelerini temizliyorum. O da üç ayda bir.
Motoru hiç açmadım. Açmak yanlış olur mu? Toparlamak zor olur mu, conta sıkıntısı çeker miyim. Haftasonuna kadar cevaplarınızı rica ediyorum.
Behlül'e Merhaba Deyin :)
Çok güzel maşallah. Bu kadar güzel bir canlı da böylesi güzel bir bakımı hakediyor.
Adana Buluşması
Bir aksilik çıkmazsa gelirim inşallah.
Cryptovorne crispatula yani amazon bitkisi çiçeği
Cryptovorne crispatula yani amazon bitkisi çiçek açar mı, resim ilangi akvaryumumdaki bitkiye ait. Bana yeni yaprak gibi gelmedi. İnternetten resim veya bilgi bulamadım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.