ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vipanchi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ağustos 2006 14:32
Son Ziyaret:
31 Mart 2010 15:17
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Güneş Özcan
Doğum Tarihi:
13 Nisan 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
gorsel tasarimci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Güneş Özcan

SON 10 MESAJI

Saldırgan Kaplumbaga Sorunu
Merhaba öncelikle bilgiler için teşekkürler.. :)
Bu arada uzun zamandır kaplumbağalarımda ısırma sorunuyla karşılaşmıyordum. Fakat bu sabah bir olay yaşadım ve endişelenmeye başladım.Bunu sizinle paylaşmak istiyorum.Bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Boyu küçük erkek kaplumbağam,büyük dişi kaplumbağamın kuyruğunu ısırdı.Önce normal karşıladım.Fakat sonra büyük kaplumbağam suda çırpınmaya başladı ve küçük kaplumbağadan kurtulmaya çalışıyordu,acı çekiyor gibi ağzını açıyordu.Yakından baktığımda erkek kaplumbağam, dişinin kuyruğunun içinden "bir parça" çekiştiriyordu.Bu parça siyah-ten rengi bi et parçasıydı ve  görüntü çok korkunçtu.
Ben de erkeğin dikkatini dağıtıp dişiyi kurtarmak için yem attım.Erkek bir süre ilgilenmedi.Sonra yemlere saldırdı.Dişi bu olaydan kurtuldu.
Dişiyi elime alıp kontrol ettim.Kuyruğunu ve bir ayağını içine çekmişti.Dışarıdan baktığımda bir yaralanma durumu yoktu.Fakat kuyruğunun içinden birşey ısırıldığı için anlayamadım.Bu arada ben kontrol ederken hızlı hızlı nefes alıp boynunun tümünü dışarı çıkarttı ve kafasını parmağımın üstüne koydu,"teşekkür eder" gibi.. <:)
Son çare olarak ikisini ayırdım.Sorunu öğrenmek ve kaplumbağalarımı kontrole götürmek için de hemen yakın çevredeki birkaç veterineri aradım fakat ulaşamadım.
Daha önce hiçbir sorunları olmadığı için veterinere götürmemeiştim.
Ama eğer Ankara'da kaplumbağalarım için güvenebileceğim bir veteriner biliyorsanız telefon numarasını verebilir misiniz?

Bilgi verirseniz çok mutlu olacağım.

Teşekkürler..

Yeni Akvaryum

Merhaba..Benim şöyle bir fikrim var.Yalniz hangi konu başlığına yazacağım bilemedim.

Yeni bir akvaryum yapıyorum kaplumbağalarım için.Boyutları 50x50x35.

Ve bu akvaryumun altına,akvaryumdan bağımsız, tekerlekli bir sistem düşündüm. Yani bir nevi "bebek arabası".Hem malzemelerini de bu sistemdeki raflara koyacağım.Malzeme olarak ahşap kullanmayı planlıyorum.Güneşin yönüne göre de akvaryumun konumunu değiştirebileceğim.

İçinizde böyle birşey yapmış ya da görmüş olanınız var mı?İnternet araştırmalarım sonuç vermedi. :)

Yorumlarınızı bekliyorum.

 

yemek sorunu??

Çok teşekkürler.. Uzun bir aradan sonra tekrar minik dilimlenmiş elma attım su tanklarina ve yemeye başladılar. Nasıl oldu anlamadım. Hiç yemezlerdi.Çok mutlu oldum.Ama sanırım elma,armut,muz gibi meyveler temel yem olarak düşünülmemeli mi?Temel yemlerinin yaninda ve arada bir mi vermeliyiz?

Zehirli listesi için de teşekkürler..^^;

 

kaplumbağamız yan yüzüyor

   Jupiter ve Venus'te birkaç küçük sağlık sorunu çıkmıştı.Şanslıydım ki, gittiğim evcil hayvan dukkanlari cok yardimci oldular ve kaplumbağalarımın birşeyciği kalmadı. :) Tabi bu olaylar yillar onceydi ve bildiginiz gibi bu tür yerler sürekli el değiştiriyor.

   Ben yine "petshop" da olsa size detayları iletmek istiyorum.Belki bir gün "veteriner tecrübeleri" başlığımız açılırsa bunları da taşırız oraya.. :)

Selanik Caddesi'ne(önce Karanfil Sokak,bir üstünde Konur Sokak ve onun da üstünde Selanik Caddesi) Meşrutiyet Caddesi yönünden girerseniz hemen soldaki evciller dükkanı..Gerçekten çok ve doğru ilgileniyorlar.

Bir de Mesa Koru Sitesi'nde Mesa Plaza içinde bir dükkan var.Ancak uzun zamandır gitmiyorum.Annemin soyledigine gore degişmemiş.

Konutkent'teki Arcadium icindeki petshop ise gercekten kötü.Bazen kontrol etmek için giriyorum.Fiyatlar çok yüksek ve çalışanlar konu üzerine bilgisi olmayan insanlar.

***Gelecekte ne olur bilemeyiz,bu yuzden veteriner detaylarının çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Teşekkürler..

kaplumbağamız yan yüzüyor

Arkadaslar hepimiz farkli sehirlerdeyiz. Ama ortak noktamiz:"Kaplumbagalarimiz"... Elbette hastalanmalari dogal. Ama veterinerlere bir turlu guvenemiyorum.Bu yuzden veteriner secimi konusunda tecrubelerimizi birbirimizle paylasalim,olur mu? Eger gercekten iyi ve guvenilir bir veterinerse "adres,isim,telefon" gibi bilgileri de ekleyelim ki kaplumbagalarimiz mutlu buyusunler.

Bu dogru bir fikir olabilir mi sizce de? Yanlışlarimi lutfen soyleyin. =) Tesekkurler...

yemek sorunu??

Ben de merak ettim zehirli sebzeleri..

Muz,elma,armut... Keşke yeseler..İlla en pahalısını sevecekler.. :)

kapluş ismi

"Kıymık","Corap","Fasül","Müdür",Hömy" nasil? Benimkiler "Jupiter" ve "Venus" gercekten de iyice adlarina benzediler yahu.İsim onemli...Hi-hi :)

 

Saldırgan Kaplumbaga Sorunu

Boyu daha küçük olan erkek kaplumbağam dişinin ayaklarını kemiriyordu. Ben bu dönemde kaplumbağalarımı ne olduğu belirsiz(!) poşet yemlerle besliyordum. Daha sonra yemi değiştirdim ve sorun ortadan kalktı. Ben de akvaryumlarını ayırdım ve bunun da gerçekten çok faydası oldu. Ama sorun yemdeymiş!!

 

Bu arada "Jupiter" ve "Venus" sularını değiştirirken tırnaklarıyla ellerimi yaralıyor.Onu anlıyorum,ben de sıkılırdım onun yerinde olsam ve bir an önce oradan kaçmaya çalışırdım,ne şekilde olursa olsun.

Ancak bunun benim sağlığıma etkisi ne olur? Salmonella hastalığını duymuştum. Kaplumbağalarımın kabuklarını fırçalarım,sularını günde 2 kez değiştiririm.Yemleri de kaliteli ve sularını da kirletmiyor.Koku da yapmıyorlar.Yine de bakteri olabilir tabi ancak bu tehlikeli midir?

yemek sorunu??

Farklı yem çeşitleri(etli-sebzeli-karides...),farklı markalar deneyin. Son kullanma tarihi geçmemiş yemler secmeye dikkat edin. :) Ve şu ucuz paketlenmiş yemlerden almayın. Bazı kaplumbağalar sevebiliyor ancak daha sonra sağlık problemleri çıkıyor. Benim kaplumbağalarıma da bu yemlerden vermiştim bir dönem ve birbirlerinin ayaklarını kemirip yaraladılar.Sonra araştırıp öğrendim. Pek de güvenilir olmayan ortamlarda üretiliyorlarmış ve içerikleri de pek hoş değil.

 

çiftleşme zamanları??

"Jupiter" ve "Venus" birbirlerine kur yapiyorlar,ellerini titreterek.  acaba ileride gercekten ciftlesmek isteyebilirler mi? Ve nasil olur bu olay? Neler yapmak gerekir? Aciklarsaniz sevinirim.Tesekkurler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.