ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
elele99
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Kasım 2012 23:42
Son Ziyaret:
13 Ocak 2013 00:01
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzhan Par
Doğum Tarihi:
19 Mart 1964
Yaş:
60
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektrik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuzhan Par

SON 10 MESAJI

Birkac Soru
Merhabalar, lepistes hakkinda bi kaç sorum olacak sizlere
1)Akvaryumumda kum var dip cekimi yapamiyorum nitrat yukseldikce lepisteslerim hastalanip öluyor ne yapmaliyim
2)Akvaryuma salyangozun faydasi varmi balikcim akvaryumda pislik birakmaz demisti dogrumu ve yavrularimi yerlermi.
3)Bol bol canli bitki alip nitrati önluyebilirmiyim.
4)Bakimi kolay sadece isiklandirma yaparak besleyeblecegim bitkiler beler.
Hepinize tesekkurler, saglikli baliklar.
Sizce Ne Yapmalı ?

Öncelikle merhabalar arkadaşlar , fotoğraf alıntıdır bunu belirteyim ama benim su anki lepistes yavrularımın nerdeyse aynısı oldugu için ek bir fotograf çekmedim , arkadaşlar 1 aylık yavrularım resimdeki boyuttalar önce bu boyut sizce iyimi sonrada suan 10 litredeler ve ana tanka aktarmak istiyorum alan geniş oldugu için hızlı büyüyebilirler diye düşündüm ancak yerler korkusuda var akvaryumum 50 litre 1e 1d plati 1e 1d kılıckuyruk 2e 2d lepistesim var sizce salsammı yavruları kılıckuyrukların yavru yiyici olduklarını duymuştum platilerde aynı sekilde sizce plati ve kılıckuyrukları akvaryumumdan cıkarmalımıyım. Tesekkürler ..

elele992013-01-04 21:28:07
SİZCE ?
[QUOTE=mertili]Merhaba ,

Öncelikle bence 50 litrede bu balıklar biraz fazla gibi isterseniz kılıçkuyrukla karides takas yapabilirsiniz bence böyle daa güzel olur .Su berreklığı konusunda haftada bir dip çekimi ,daha kaliteli motor ve deep life mavi renkli dezenfektandan 1-2 damla damlatmanızı öneririm .Kum konusunda ise bence çakıl taşlarınızı çıkarın.Gerçekten dip çekimini zorlaştırıyorla. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
[/QUOTE]
Peki beyfendi , zeminin boş kalması daha mı dogru olacaktır ?
SİZCE ?
Arkadaslar 50 litre akvaryumumda 1e 1d kılıckuyruk 1e 1d plati 2e 4 d lepistesim bulunmakta bu sayı sizce cokmu ben gayet iyi geçindiklerini gördüm ama sizlerinde görüşlerinizi bekliyorum bir diger sorumda arkadaslar akvaryumumun suyunu berrak tutmak istiyorum akvaryumcuma bakıyorum suyudu hiç kirlenmiyor neredeyse bende bir iç filtre var açıkcası bi işe yaramıyor . Bana nasıl bir filtreleme sistemi önerirsiniz. Ya tabiki suyu hep berrak tutamayız ama iyi bir filtreleme sistemi kurmak istiyorum bu konuda siz üstadlar yardımınızı bekliyorum . Birde akvaryum zeminine kum veya cakıl tası koymamaktayım aslında ikiside var ama dip çekimi yapmamı zorlaştırıyor diye koymuyorum özelliklede kum ama koymakta istiyorum . Ne yapmalıyım beni bu konuda bilgilendirirseniz çok mutlu olur saygılar dilerim..
AYNI ANNE YAVRULARI ÇİFTLEŞİRSE NE OLUR ?
Arkadaslar benım suan 4 haftalık yavrularım var ben bunları kendi aralarında çiftleştirsem tabi büyüdükleri zaman sorun olurmu birde bu artemi hakkında nasıl yapılır nasıl verilir yavrulara kısa bi bilgi yeterli olacaktır bana. tesekkürler.

Fotograf koyamadim hine de gorus ve onerilerilerinizi bekliyorum.
Merhabalar, arkadaslar 45litrelik bir akvaryuma sahibim icinde 1 cift plati 1 ciftde lepistes besliyorum akvaryumumun zemini cakil taslari ile ortasida hafif bir yapay bitki soz konusu, yapay bitkiyi alma sebebim ani dogum olursa yavrular saklansin diye gonul isterdi canli bitki ama işim geregi .. Herneyse birde 10lt lik bir akvaryumum var 3 hafta once dogan yavrularimi beslemekteyim. Simdi yavrularima yeni aldigim pul yemden vermek istiyorum ama agizlarina buyuk geliyor tam kucultemiyorum sanirim onun yerine ciklet yemim vardi onu toz haline getirip veriyorum hergun dip cekimi yapiyorum. Sizden istegim genel bi yorum arkadaslar tesekkurler..
LEPİSTES HAKKINDA SORULARIM
Tamam kardeş ozaman alayım yavruluğa dahada ana tanka almiyim bi yavruluk bi ana tank yoruyor haklısın tesekkürler beyler.

LEPİSTES HAKKINDA SORULARIM
ARKADAŞLAR DİŞİ LEPİSTESİMİN KARNINDA YAVRULAR RESMEN GÖZÜKÜYOR DİKKATLİCE BAKIYORUM GÖZLERİ FELAN GÖZÜKMEKTE VE SİYAHLIK YERİNİ KAHVERENGİLİĞE BIRAKMIŞ DURUMDA KARIN OLDUKÇA ŞİŞ YAVRULUĞA ALIYORUM 5 GÜNDÜR FELAN AMA BİR TÜRLÜ DOĞURMADI YAVRULUKTAN ALIP TANKA ALDIM ERKEKLER KOVALAMAYA BAŞLIYOR DURMADAN SIVI MI NE SALGILIYORMUS DOĞUM BELİRTİSİYMİŞ DOĞUMA AZ KALMIŞTIR DEDİ AKVARYUMCUM ŞİMDİ HİNE ALDIM 3 SAATTİR YAVRULUKTA TİTREŞİM HALİNDE SÜREKLİ VE HIZLI NEFES ALIYOR BİLİYORUM HİÇ KİMSE BİLEMEZ DOĞUM NE ZAMAN OLACAK AMA GÖRÜŞLERİNİZİ VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.BU BENİM (EĞER OLURSA) İLK YAVRU ALIŞIM OLACAĞINDAN BİRAZ HEYECANLIYIM LÜTFEN ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM ÜSTADLAR..HAYIRLI AKŞAMLAR.SAĞLIKLI BALIKLAR.
VELİFERAM HAMİLEMİ ?
Doğru söylüyosun kardeşim , bunuda değerlendiricem , yorum için eyvallah .
VELİFERAM HAMİLEMİ ?
Arkadaşlar öncelikle merhaba , ben sorum şu yönde heryerde bilgi var az buz bu konularda ama tatmin olamadağım için burda sizlerle paylaşmak istedim . Dostlar dişi veliferam karnı oldukça şiş akvaryumun üstünden baktıgımda yanlara dogru cok hafif bi şişiklik var . Yandan baktıgımda balığıma hafif anüs kısmındada siyahlık görüyorum . Balığım genel olarak agresif davranıyor . Akvaryumumda bir başka dişi daha var sürekli onu kovalıyor . Yem ilgisi çok büyük . Bu belirtiler doğrultusunda bir kaç fikir veremezmisiniz arkadaşlar imkanım olmadığı için fotograf çekemiyorum ama belirtileri verdim yardımcı olun lütfen , ne zaman ayırayım bi onu söylermisiniz çok acayip kararsız kaldım ne zaman ayıracam felan diye fikirlerinizi beklerim .
Arkadaşlar birde 50 litre akvaryumumda hem iç hem dış filtre kullanmaktayım ama ikisininde akıntı ayarları cok hafif bi sıkıntı olurmu sizce ve suan su sıcaklıgım 28 derece iyi midir . 
CEVAP VEREN HERKEZDEN ALLAH RAZI OLSUN .


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.