ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gökhan özceyhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Aralık 2012 21:04
Son Ziyaret:
22 Şubat 2013 21:06
Toplam Mesaj:
98 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökhan özceyhan
Doğum Tarihi:
16 Ekim 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan özceyhan

SON 10 MESAJI

140-60-60 akvaryuma ne tür önerirsiniz..
Cvp için sağolun dış filtre sordum çünkü sump sistemden pek anlamıyorum aslında elimde 70 cm lik bir akvaryum var 70 litrelik fln onu sump yapabilirmiyim camlarla bölmeler yaparak?
140-60-60 akvaryuma ne tür önerirsiniz..
İyi geceler arkadaşlar yeni yaptıracağım 500 litrelik akvaryuma ne tür tavsiye edersiniz ben çok kararsız kaldım ve bu akvaryuma nasıl bir dış filtre almalıyım  ?! 
Petshop Acmak İstiyorum...
[QUOTE=cömert-istanbul] Bir önceki yazımda yazı uzamasın diye yazmadıklarımı şimdi yazayım. ( Kısa yazılar ve kelimeler kullanılarak asıl anlatılmak istenen anlatılamıyor , ancak nedense insanlar uzun yazı okumayı sevmiyorlar. Toplumca iyice tembelleştik. )


1- Marketlerde kedi - köpeke maması ve basit aksesuar satışı yapıyorlar. Açmayı düşündüğünüz  mekan çevresinde bu tür market varsa dolaşın. Ve asla bunlarla rekabet edemeyeceğinizi unutmayın.

2- Her mahalli bölgenin canlı besleme potansiyeli farklıdır. Kimi yerde köpek sahibi çokken , kimi yerde kuş besleyen çoğunluktadır. Çoğunluğun talebi yönünde hem ekipman malzeme hemde bilgi olarak uzmanlaşın. Kimsede olmayan ekipmanı veya türü getirirseniz insanlar 3-'e 5'e bakmaz alır.

3- Sigara içimi ve dükkanın düzeni önemlidir. leş gibi sigara kokan bir dükkana kimse girmez. Gelişigüzel sağa sola atılmış  malzemelerde göze batacaktır. Kendi işinize saygınız olduğunu bu yöntemle müşterilerinize  belli edeceksiniz. Ve gerekirse bir iç mimar yardımıyla dükkanızı dizayn ederseniz satışarınızda bariz bir artış olacaktır.

 Bu unsur  Türkiyede hiç ciddiye alınmadığı için , Buna anlaşılır bir örnek vermek isterim:

Diyelim ki açtınız bir dükkan ancak yapılan cirodan memnun değilsiniz ve dükkanınıza daha çok insanın girmesini ve içerdede daha çok uzun zaman geçirmesini ve daha çok alış veriş yapmalarını istiyorsunuz.

Fransada iç mimarlarla satışi anlaşması yapılabiliniyor. Şöyle oluyor. iç mimar dükkanıza geliyor ve inceliyor.Size hiç bir extra masraf yaptırmadan veya ekipman aldırmadan , neyi nereye koymanız gerektiğini söylüyor. Hatta gerekirse aydınlatmanın yönlerini değiştirerek ürünü nasıl daha cazip hale getirebileceğinizi gösteriyor.Satışlarınız artarsa mimara para ödüyorsunuz, artmazsa ödemiyorsunuz.

Türkiyede her zaman bu suaistimal edileceği için iç mimarlar buna yanaşmıyor. Ancak daha kurulum aşamasında bir iç mimar ile anlaşırsanız.Aklınızın ucundan bile geçmeyen  dekor malzemeleriyle amacınıza en uygun aydınlatma ile daha baştan insanların içini açan girerken ve dolaşırken mutlu olacakları bir dükkan haline getirebilirsiniz.

Siz ne kadar boya yapmakla alakalı usta olursanız olun ve ucuza getirmek için dükkanın boyasını kendiniz atmayı düşünün , iç mimar öyle bir renk kombinasyonu seçer ki , dükkanın içinde hiç bir mal olmasa bile millet bu duvarlara dikkat eder ve bakmak için içeri girer. .Ayrıca diyelim ki tasfiye etmek durumunda kaldınız eğer mimarla daha baştan demontesi kolay ve 2. el güçlü gidecek bir  dekorasyonda  anlaşırsanız , iflas durumlarında bile miminum zararla paçayı kurtarabilirsiniz.

 Not: Ben iç mimar değilim. Ama iç mimarlara çok iş verdim. İnanın mimara verilecek bedel , kendinizin bu olay deneme yanılmayla harcayacağınızdan çok daha az.

4- Sırf satış yapabilmek için müşterinize bariz ve asla uzun vadede olmayacak olaylar  hakkında  yalan söylemeyin.Bunu anladıkları an bir daha gelmezler.Melekle japon uzun vadeli yaşamazlar. birisi av diğeri avcıdır. Bunu söyleyin varsın möüşteriniz bunu bilerek alsın. Zaten alıyorsa siz ne kadar olmayacağınızı söylerseniz söyleyin bir başka dükkandan alır yine de düşündüğünü yapar.
 Her ne kadar yalan söylemeyin dediysekte arada bir pembe yalana başvurmaktada fayda var. Burada ki fark müşteriyi kandırıp cebindeki parayı almak için yalan söylememeni istenmektedir. Ama başka durumlarda pek ala pmebe yalana başvurulabilinir. yazının devamında ne demek istediğimi anlyacaksınız.

5- yapamayacağınız işin taahhüdünü vermeyin. ( örnek duvar içi akvaryum talep edene, o duvarı akvaryum ebatı kadar kıracak ve uygun şekilde boyayacak  ustanız yoksa, asla söz vermeyin ) Yalancı esnaf yakıştırmasını takıverirler.

6- Toptancılar özellikle adrese teslimciler ,satacağınızdan çok daha fazlasını vermek isterler ki , sizi kendilerine borçlu bırakıp , bundan sonraki her alış verisi kendilerinden yapmanızı garantilemek için ,

Satamayacağınızdan fazlasını almayın. Piyasa o kadar ilginçleştiki yeterki alın. topcancı her şeyi ayağınıza öylede böylede getirir. Fazla alıp elinizde patlatacağınıza azar azar alın , sattıkça telafi edin.

7- Hobicilerin en büyük şikayeti olan , ellerinde üreyen canlıları almamanızın veya çok ucuza almanızın sebebini anlayabileceği şekilde izah edin. bu illaki başınıza gelecektir. Çoğu hobici 50 liraya satılan bir balığı , dükkancıya 30 liradan satma peşindedir.Burada kurulan mantık bu balığı sizin 40 lira gibi bir bedelle alıp , 50 liraya sattığınızı zannetmeleridir.bu durumda 30 lira teklife havada atlamanızı beklerler. Bu balığı 10 liradan aldığınızı söylerseniz bu durumdada kazıkçı sıfatını yapıştırıverir. Bu durumda her zaman can simidiniz olacak olan 8. numaralı maddeyi uygulayın.

8- Ticari hayatınızı en kolay hale getirecek. yapamayacağınız veya yapmak istemediğiniz her ne ise  bunu bahane ederekten , kimseyi ve kendinizi üzmeden ve zarara uğratmadan paçayı sıyıracağınız sihirli formülü veriyorum Fırat bey.Bunu ciddiye almanız ve uygulamanız menfaatinize olur.

 Her ne kadar tüm ruhsatlar ve izin belgeleri sizin adınıza olacaksa da , kendinize "hayali" bir kar ortağı yaratın.Bu olmayan ortağı bahane ederek işinize gelmeyen her türlü teklifi , kimseyi üzemeden geri çevirirsiniz.

 Komşu esnaf borç mu istiyor..  Ortağınız buna  izin vermez.Bunu yaparsanız ortağınızla olan ortaklığınız bozulur olmaz.Kusuruma bakma komşu

 Komşu esnaf kefil mi olmanızı istiyor..Ortakla geçmişte aynı şekilde birilerine kefil oldunuz ve başınıza büyük dertler açılınca büyük yemin ettiniz. bu yüzden olmaz. Yine kusura bakmasın.

 Müşteri anormal indirim mi istiyor. Siz yanlız değilsiniz ki ortağınız buna izin vermez.

 Müşteri veresiyemi istiyor... Bunu ortağınız kabul etmeyeceği için çok istesenizde yapamıyorsunuz.
 Olsa dükkan sizin Vallahi.

 Müşterinizin yapacağı ve kabul etmek istemediğiniz her türlü teklifte, topu bu hayali ortağa atın. Siz olsanız elbette yaparınız ancak ortak yapmıyor kardeşim , siz ne yapacaksınız bu durumda.?  bu olay kimseyi gücendirmez, kimseyide üzmez.

9- Küçük alış yapana normal muamele , büyük alışveriş yapana çok özel muamele yapmaya gayret edin .Yapmak durumunda kalacaksanızda bunu kimsenin görüp duyamayacağı şekilde yapın. bugün iki metre hortum alan yarın gelir komple set alabilir. Bu hiç belli olmaz.

10-Dükkanınızda asla çevre esnafını toplayıp geyik yapmayın. Bu kadar erkeği bir arada gören kadınlar  dükkana girmez. Siz müşterinize ne kadar ilgi göstermeye kalkarsanız kalkın bu geyikçi esnaf yaptıkları geyiğe sizide dahil etmek için işinizi çabuk bitirmenizi isteyecektir. Müşteri kahvehaneyi andıran bu manzaradan ve kendisine verilen baştan savma hizmetten asla memnun kalmaz.Bu yüzdende bir daha gelmez.

11- Müşteri her zaman pazarlık yapma konumundadır. ve her zaman şurada daha ucuzmuş lafını eder. Asla ama asla "git ordan al o zaman" sözünü etmeyin. Belki oraya gidip almaz ama bir dahada size gelmez. ne denilebilinir. ya o ucuz ürünün son kullanma tarihi geçiktir veya çok yaklaşmıştır o yüzden ucuzdur. ya da bunu satan eleman  , bu ürünü bir daha satmak istemediğinden elinde kalan son numuneleride satabilmek için zararına bir fiyat söyklüyordur. Ya da dükkanının kapatacaktır veya o bölümü komple kapatacaktır bu yüzden bu fiyata satıyordur. Müşterinize bu fiyatın asla uzun süreli olamayacağını söyleyin. Dedikleriniz çıktığında size hak verecektir.

12- Asla küçük düşünmeyin.Yoksa küçük bir dükkan olarak kalırsınız. Bizlerin yaptığı en genel hata budur. eldekiyle yetinmeyi maharet sayarız. büyük düşünemezseniz işlerinizi büyütemezsiniz. Dolayısıyla büyükte kazanamazsınız.

13- Özellikle yaşlılar yanlız kaldıklarında arkadaşlık etsinler diye kedi veya köpek veya kuş beslerler. Yürüme ve merviden çıkma sıkıntılarıda oldukları için , bizzat gelmlip almak yerine adrese servis yapacak eli ayağı düzgün ve konuşmasını bilen bir servis elemanı bulursanız , sizi diğer arkadaşlarına tavsiye edeceklerinden , otomatikman reklamnızı yapmış olurlar.

14- Ara sıra küçük kampanyalar yapın. Akvaryum alana şu ve bu balıklar bedava ,  beta veya kampumbağa alana, yemi ve  kabı bedava gibi. Varsın kar etmeyin , kafa kafaya gelsin hiç önemli değil. Nasıl olsa zamanla bunu alana yetmeyeceği için illaki size gelecektir.

15- Müşterinin yanında duyabileceği şekilde asla ağlamayın, sızlanmayın ve işlerin durgunluğundan şikayet etmeyin. Bunu sakın yapmayın.Aksine işlerinizin yoğunluğundan bıktığınızı tatile bile gidemediğinizi söyleyin.

 Eğer ağlaşırsanız müşteri işi bilmediğinizi düşünür. İşi bilmeyen dükkanında müşterisi de az olur. eğer  işlerin yoğunluğundan şikayet ederseniz öüşteriniz işi bildiğinize kanaat getirecektir ve söylediğiniz hiç bir şeyin gerçekliğini sorgulamayacaktır. Ee peki işler az ama siz işlerin yoğunluğundan şikayetcisiniz bunu nasıl iddia edeceksiniz. ?

 Genelde stoklanan malzeme müşterinin göremeyeceği alanlarda bekletilir. Sırf bu iddianızı güçlendirmek adına  Kolay gerekirse dekorunuzun görünümü bozarak bu malzemeyi görünür bir yere geçici olarak yığın.Ama bununda bir düzeni olsun. Dükkanın genel düzenini bozmasın. Hayali isimler ve teslimat adresleri yazan kağıtları bu yığınlara yapıştırın. neticede 1 A4 kağıt. Asıl satışı internet üzerinden yaptığınız söylerseniz, müşteri yığınlara bakar ve dediğinizin doğru olduğuna kanaat getirir ( her ne kadar pembe bir yalan gibi görünsede , bazen yapmak lazım) aynı malzemeleri defalarca yığarak ve geri koyarak , satışlardan dolayı  başını bile kaşıyacak vakti olmayan ve bu durumda  demek ki işine ve konulara bu kadar hakim derin bilgi ve deneyim sahibi olduğunuzu gösteren bir hale gelirsiniz.

 Bu tavsiyeler genel tavsiyedir. Sadece pet shop için değil tün ticari mekanlarda uygulanabilir. zaten tamamı kendi tecrübelerime dayanmaktadır. ve işe yaraması garantidir. Yazmayı unuttuğum sonradan aklıma gelen olursa , bunlarıda yazarım Fırat bey.
[/QUOTE]
Cömert abi sana helal olsun gerçekten işi çözmüş biri olarak yazılarını hayranlıkla okudum süpersin abi diyecek söz bulamıyorum sana .. helal helal helal.. 
omardaing2013-12-04 03:06:13
Merhaba bu balığın cinsi ne ?
Cvp için sağolun siz afra yaznca bnde baktm gerçekten de o bende ikitane var aynı tip ama erkek yok birbirlerine titriyorlar demek çiftleşme zamanları gelmiş bir an evvel erkek almam lazm.
Merhaba bu balığın cinsi ne ?


arkadaşlar bu balığın cinsi ve cinsiyetini bilen biri varsa yazarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.
Enteresan Akvaryum Görmek İsteyenler İçeri (Video)
Değişik bir çalışma gerçekten ilginç tasarım arayanlara ilham olacaktır video için teşekkürler.
akvaryum seti tavsiyesi(150 tl)
[QUOTE=MelihCan]Merhaba o fiyat çok pahalı forumda http://www.akvaryum.com/Forum/forum_topics.asp?FID=46

bu linkten şehrinize uygun yerden bakın eminim ki çok uygun fiyata pazarlıkla bulabilirsiniz yada canpetde 200lt akvaryum 90lira civarı ayrıca ücretsiz kargo.
[/QUOTE]


kardeşim canpet nerde bi konuşalım anlaşalım bakalm 
Alt köşeşindeki çatlak tamir olurmu ?
Bana göre 400 litre çatlak için ciddi bir hacim ve bu çatlak olan yere cam kestirip silikonla kapatmak büyük bir risktir , siz ne kadar orayı kapatsanızda başka bi yerden neden çatlamasın. Akvaryumunuzun altında strafor vb şeyler yokmu ? 
Klor Kırıcı
Ben 70 litrelik bir akvaryuma 15 damla damlatmıştım birşey olmadı ve balıklar sağlıklı sen bence 9 litreye 3 damla damlat ve bir hava taşınla yada filtreyle suyun karışmasını sağlarsan sorun olmayacaktır.
balığım hareket etmiyor
S.a öncelikle bu konu su değişimiyle ilgili olabilir, fazla yemlemeyle ilgili olabilir . en son su değişimini n zmn yaptınız yada günde kaç defa yemliyorsunuz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.